Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.945
    Допаѓања:
    10.006
    Еве јас да ти кажам после второво не само што ослабев него се исушив, се пресушив.
    57 кила имам, а останв трудна со 64. Стомакот во делот над резот ми е каша. Значи јас не знам ни дали со вежбање би се средило. Кај што е подврзано на левата страна ми виси кожа. Ужасно ми смета ама мислам дека освен tummy tuck ништо не би го оправило.
    Мислам дека без вежбање тешко дека стомаците ќе ги вратиме во нормала. После прва бременост можда полесно ама после втора мало сутра.

На DELFINA81 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    3.072
    Не ми е мек, ми штрчи. Како да ти кажам... имам едн стрина газлеста и стомаклеста, така се осеќам. Имам и газ и колкови и сега и стомак. Насекаде нешто штрчи. Дали барем откако се исуши стомакот е вратен назад?
    Ми штрчи напред и вчера носев мидер 1 час, не ми е пријатно тоа што ме стиска на стомак.

3. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.945
    Допаѓања:
    10.006
    Вратен е горе скроз, значи без проблем влагам во тесно, 36ка ама во долниот дел си стои како полица :mm:

На hristinan12 и Lady Miami им се допаѓа ова.
  4. Carolin.

Carolin. Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.100
    Допаѓања:
    18.881

Јас со стомаков некако и се помирив, дека тоа вишокот кожа освен со ножот нема решавање никако подруго ама со градиве, не можам значи не можаам одма утре да ми речат би легнала под нож да ми ги средат. 90Д корпа носам, а какви се виснати... вежбам демек вежби за гради ме боли мускулот кај градите ама цицкиве подолу ми се :tmi:

На Tea SK и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  5. Malesia

Malesia Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.733
    Допаѓања:
    3.401
    Исто, ама јас се надевам овие игливе ќе помагаат ептен да не е под нож а морам да ги средам јас плус ниска, слаба ама ете хаос. (Разочарувачки)

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  6. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.628
    Допаѓања:
    4.975
    И мојот е исто така, подуен и тврд не е онака кожа виснат, а инаку сум ослабена во раце, нозе, газ се исушив стомаков и градите стојат |( моево уште по грдо :|
    После првата бременост добив после 6м и се намали доста стомакот сега уште немам добиено се тешам од тоа е..

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  7. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.628
    Допаѓања:
    4.975
    Лелее градиве колку си ги нејќам ;(
    100ка а 60кг сум, уште цица не се скроз "издишани" ама виснати шо да ти кажам, тешко прслук да ги крени убаво |( полојната не ми се гледа од нив се изобличив скроз:D
    Мене па ми е страв од операција а баш би сакала да ги намалам..

8. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.207
    Допаѓања:
    5.308
    потполно те разбирам, после доење една година ми виснаа ко исушени балони, значи не можев да ги гледам. сега дека сум трудна со второ отечени ми се и ми изгледаат океј, ама знам шо ме чека ми се темни. се мислам да завршам со доење и да ги средам :D

9. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.326
    Допаѓања:
    2.236
    @Lady Miami
    Не ми пречат и мене вишокот килограми... Туку што изгледам како да сум 7ми месец. Као тетка некоја си личам со стомакот и цицкиве... Струк не се гледа, цицкиве огромни. А во профил... УЖАС. :| Башка стомакот ми е тврд. Не сфаќам. Знам дека се ремети телото после бременоста, ама ова на ништо не личи. ;(

На Abc baby и Lady Miami им се допаѓа ова.
  10. Meddy

Meddy Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2021
    Пораки:
    796
    Допаѓања:
    530
    Дали може слика некоја за да земам

11. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    3.072
    Имам една стрина со газишта и стомак, на неа личам сега. Ајде килажата полека полрка намалува, со внимавање, ама ова стомаков ме нервира.
    И тоа се чудам. Зошто е тврд стомакот а нанапред како диња?
    Синоќа решив дека ке правам и вежби за дијастазис ректи. Нема друго.
    Едно кифличе немам каснато за Велигден ;( кога решавам нешто да решам ке го решам.

На flower55555 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. flower55555

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.628
    Допаѓања:
    4.975
    :rofl::rofl: смејем се а плаче ми се муабетов(facepalm)
    Јас па не внимавам многу, од мака си ослабев |(, којзнае колку чекори правам во денот само за заспивање, морам да одам по соба:drunk:

На Lady Miami му/ѝ се допаѓа ова.
  13. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.111
    Допаѓања:
    9.972
    Јас после породувањето се вратив дома речиси со иста килажа како што останав бремена, првиот месец намалив уште неколку кила и се сторив стап за чукање ораси. Ништо не јадев, крвна слика катастрофа. Е после тоа кога се навикнавме со бебе, кога створивме каков таков ред, поминаа baby blues периодот, почнав да јадам и тоа многу. И само глупости јадам. Јас и онака не сум по готвењето, сега па ич. Дали три пати месечно. Се најлошо јадам и се набрзина, благо и сокови. И така сега сум повеќе од кога останав бремена, а останав со вишок. Не можам да се поднесам.
    Чекав да помине празникот, од среда ќе почнам ун диета. Таа ми е најефикасна за мојот организам. Еве седам со тефтерот си правам план на оброци за да испазарам.

На Калатеа му/ѝ се допаѓа ова.
  14. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.173
    Допаѓања:
    12.447
    Јас сум со 3,5 кг плус од бременост и мислам само во гради ми се. Тоа огромни се, не можам да ги гледам, два броја поголеми ми се.
    А стомачиштево е посебна приказна. Стриите не ми сметаат воопшто, ми смета што после вториов царски ми е повеќе виснат, како пресечен доле а имам многу помалку кг од првата бременост.
    Почнав со вежбање пак минатава недела, не очекувам чуда, не верувам дека многу ќе се крене нагоре, ама барем малку нешто подобрување да има.
    Пред се вежбам ради здравје и психа како и да е.
    Ме собираат сите алишта ама бре кога ќе се собере мевов како торбуле доле ми се повраќа.
    И ми викаат абе што очекуваш си родила, мајка си.
    Ама првиот пат кога станав мајка скроз се изгубив себе, како да не постоев мислам.
    Е сега децава ми се битни, живот значат, ама и јас си значам.

На Carolin., Lady Miami, Калатеа и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.449
    Допаѓања:
    8.070
    Можеш од iherb да нарачаш лосион ваков: https://www.iherb.com/pr/medix-5-5-...-fl-oz-444-ml/107602#product-purchase-options
    Или ако е мала регија било која крема со ретинол кај нас, има во ДМ на Балеа, Неутрогена поефтини, и во аптека на Виши, Ла Рош поскапи.

На Meddy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. milicka12

milicka12 Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2024
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    7
    Дали има некој искуство со мидериве од страната ?

Прикачени фајлови:

• IMG_5369.png
      IMG_5369.png
      Големина на фајлот:
      656,5 KB
      Прегледи:
      35
  17. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.326
    Допаѓања:
    2.236
    Е! Е! Стринка е точниот израз, да!
    Мерев дијастаз и гледав видеа баш денес... Една типка вика дека не е страшно у ширина ти е отворен дијастазот, тоа се решава... проблем е длабок да не е. А кај мене сигурно 7цм влегува прстот. Лудило. Ќе почнам да вежбам стомак и појас конечно ќе си зеам. Па здравје.

18. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    1.265
    Јас сум 4 месеци пп и 9/10 кг имам уште вишок на мене. Цела бременост ја лежев, воопшто не изгледав дека сум толку здебелена, се шокирав на прием кога видов цели 22 кг плус. Симнав само 8 кг во болница, дома кога дојдов вагата па добри 2 ипол месеци не мрдаше ако не и повеќе, сега со постов дека не дојам и ослабев 4-5 кг. Стомакот струкот го имам ама дека рамен стомак како даска ќе имам тоа тешко и пред бременост имав како испакнатина од операциите што ги имав како дете сега па уште со издишан стомак и уште еден царски тешко. Буквално како крст имам лузни на стомак два хоризонтални и два вертикални реза. Ај тоа ама ова што не можам да се смислам дебела и што споро ми оди слабеењето ептен се нервирам. Се канам цело време да почнам да вежбам зошто јадење и не јадам којзнае колку ама од лежењето колената ужасно ме болат и се ми е страв ќе направам некоја белја.

19. Lady Miami

Lady Miami Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2022
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    3.072
    Кај мене не влегува прст воопшто.
    Ама штета нема од вежбање.
    Видов некоја програма MuTu ама само спонзорирани рецензии читав, не ми се плаќа за џабе.

20. ohlala

ohlala Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    248
    Јас имам,нишо посебно, не вредат за парите