Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.402
    Допаѓања:
    2.979
    Сеа се консултирав со општ лекар на кој шо исто така верувам многу ,можеби и повеќе од на гинекологот бидејќи таа ми е лекар од дете. Вика бапски муабет е тоа дека не може да добиеш ако доиш. Можно е првото крварење да е од нагол пад на хормони го кажа и медицински ама не запамтив а сеа ова мензис ќе пратиш 3-4 ден дали се намалува ако да тогаш како што ти велам е а ако не обавезно на гинеколог.

2. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.569
    Допаѓања:
    20.179

Врска нема дека ако доиш не можеш да добиеш. Мене мајка ми ме праќаше на доктор зошо немам циклус она одма после 40дена редовно си имала циклус, исто и другарка со двете деца на ексклузивно доење после 40 дена одма циклус најредовно. Јас доев ама на 10месеци ми дојде прв пат и тоа 3 дена па после година кога направи бебо почнав редовно да имам. Баш ја прашав докторката што ме пораѓаше на преглед за циклусот ми рече дека секој организам е различен не може да сме сите исти.

На Katie90 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  3. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.402
    Допаѓања:
    2.979
    Ама знам јас тоа не знам што му е на докторов...
    После првото на 42 ри ден добив и си тераше редовно. Мене ,,проблем" ми е што ова е втор пат на 15 дена да прокрварувам затоа и сум збунета а докторот сигурно ќе го сменам само да помине боледувањево. Стварно муабетот ко баба на чешма а не како гинеколог со толкаво искуство.

На Carolin. му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Carolin.

Carolin. Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    3.569
    Допаѓања:
    20.179

Да си одиш на второ мислење, па макар и првиатно нека е да ти кажат што е работа.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ivonasss

ivonasss Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    28
    edno prasanje,kosata pocna mnogu da mi opagja 2 meseci aum posle poroduvanje,kakov sampon i maska preporacuvate protiv opagjanje?

6. Ena05

Ena05 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    952
    Допаѓања:
    1.052
    Тоа што треба да падне ќе падне, не си фрлај џабе пари. Ќе престане само од себе.

На Трагедијаупмм и cocopuff им се допаѓа ова.
  7. ivonasss

ivonasss Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    28

8. Ena05

Ena05 Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2019
    Пораки:
    952
    Допаѓања:
    1.052
    И јас се обидував со разни глупости, не помагаше. Во бременоста косата ми беше преубава, бујна сјајна, ми се згусна. Се породив и после 2м почна да паѓа во прамени, си падна тоа што не паднало во бременоста и престана.
    Мислам дека немаш причина за грижа, ќе помине али сепак и да немаш корист ако сакаш земи некои витамини, штета секако нема да имаш од нив.

На ivonasss му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    2.011
    После колку време ви се вратил стомакот во нормала? 11дена поминаа од пораѓај, доста се врати ама некако виснат е грд :(
    Да заздравам па да правам некои вежбички? Ставам појас по некој саат сега за сега.

10. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    2.174
    Допаѓања:
    4.237
    Вежби почнуваш откако гинекологот по 40ден ќе направи преглед контролен и ќе каже дека се е ок :D не брзај мама многу од мешето се враќа и само. Јас за 3недели бев рамна како пред пороѓај, дај си време, хидрирај се, дои јас мислам цицањето ми помогна многу да се вратам :inlove:

На Peperutce6 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  11. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    17.733
    Јас сум 16 дена после пораѓај, исто намален ми е, ама далеку од тоа како што беше, плус мек, виснат во долниот дел над резот, а и сеуште имам болка во тој дел.

На Ladyme и Peperutce6 им се допаѓа ова.
  12. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.612
    Допаѓања:
    2.887
    Скоро 9 месеци после царски, исто е виснат над резот :smirk: кога бебе мава таму исто имам болки.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    2.238
    Баш пишав кај германките за ова. Гинекологот тука ми кажа витамини за доење. Важен бил многу цинкот 5 мг на ден треба да внесуваш.

На ivonasss му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    2.011
    Да се надеваме дека ќе биде подобро :)

15. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    6.201
    ќе биде, треба време, многу ни е рано :D

16. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    2.011
    Ние три сме тука некаде , за месец денс згодни фит мамички 8) амин

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.314
    Допаѓања:
    4.839
    Како балонче ми е над рез па тврд не го осеќам убаво, отрпнат. Рачунај се породив 31+5 не ни се оптегна незнам колку а остана над раната стомак. Уште ме боли местото на раната. Поминаа еве за една недела 5 месеци. Пред некој ден станав некако лошо од кревет се сецнав ми се слушна како да падна нешто и рипнав. Значи болка од лева страна кај раната мислиш втор или трет ден од кревет кога станав после царски е таква болка. Страшно. Раната ми е розево црвена, хипертрофирана. Катастрофа. Никогаш мислам нема да ми биде нормален стомаков и чуството исто.

18. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    948
    Допаѓања:
    1.474
    Ова може да се смени или такви ќе ни останат? И мојата е таква, на почетокот и како топчиња на неа ми се направија, па малце се отвори од едната страна и сето тоа се познава апла убаво...

19. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.314
    Допаѓања:
    4.839
    Се распрашав, само ласер. Очигледно не била добро сошиена како мојата премногу е стегано а сепак лошо сошиено и кожата почнува да создава премногу колаген за да ја затвори и ја прави така набубрена, црвена, на некои места мн чуствителна. На колешка каква и е рамна само малку побела од кожата, нормално дека лузна.Тој дебилот специјализант неписмен што ме шиеше, кој знае колку вака сошил. А го знам го донесе една колешка моја, и дигна веѓите, демек ее мн се напнала станала демек порано. А пола прст несошиено не споена кожава се гледа внатрешноста. Месец дена неможеше коричка да направи да затвори голема дупка. Слепци. Се нервирам да не мислам.

20. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    948
    Допаѓања:
    1.474
    Јас дека не бев спремна за царски касно сфатив дека и мене ме шие специјализант (инаку ќе си побарав докторката да ме шиеше зошто приватно верувам ќе можеше). Ама тоа е што е, јас не се замарам премногу со тие работи, па и тоа е дел од имањето бебе - кога ќе ја видам неа се заборавам :D