Гинекологот ми даде зелено светло за вежбички. Секако постепено. Некој ќе помисли што се напнувам кога ми е уште мало бебето ама едноставно никогаш не сум била ваква у стомакот и ми ствара комплекси. Стомакот ми е скроз мек сквиши што би рекле малечките Се хранам здраво во глобала и се трудам да пешачам секој ден со бебка, ама како иде загадено време нема да можам.. Вежбање кога сум сама со неа нема шанси, ама кога ќе дојде тато нека ја зима да извежбам 30 мин.
Ми треба совет за прегледи постпородилно имено може сте читале неколку пати ,,добив" само за два пати се совпаѓа за да биде нормален циклус. Матичниот ми даде совет/мислење ко баба на чешма... се сожневам и на пролапс исто. Е сеа пошо матичниот вика да чекам до 6м за Пап и брис. Дали да одам на Гак( таму се породив ) и кој да барам ако да или сепак најарно негде приватно да ме видат темелно ? Исто и за така предлог каде ?
Не е мекоста на стомакот, јадрото е. И јас не сфаќав, па успеав некако. Легната на грб и најубаво насабајле.
Кога ќе се затегнеш нема да си цела мека баш како дупка ќе ти се осеќа ако имаш Па прво на огледало гледам дека ѕирка нешто. Понекогаш баш како изнутриците да ми се во вагината се осеќам ,особено ако станам во позиција како за стомачни. Некогаш мора така бидејќи бебето ми е од десно големата од лево.
Бев ,на стомак ми правеше ми рече дека ако имало матката ќе била подоле. А вагинален преглед не направи
Штом те видел онда нема ништо сигурно. Сега отворив ова сигурно ќе те болеше и ќе имаше и други симптоми..
Не ми текнува природно беше или царски? Ако имаше епизиотомија некој конец да не пукнал па не е зараснато убаво некое делче
Мислам дека повеќе ти е на психичка база. Какви крварења имаш? Пролапс ќе се видело уште на почеток на првиот преглед после пораѓај. Иначе и јас имам некогаш такви пецкања а јас сум со царски, се е во ред до сега.
Исто имам како пецкање струја вагинално, ама имам јас уште и болка кај резот... туку ќе станам и ме сецнува или ако движам малку повеќе. Кој знае како сошиле. Вака на ехо рече ок докторкава. Тогаш и во овулација бев, вика како е све спремно пази одма може трудна да останеш.
Здраво, предложете програма со исхрана и вежби. 10 месеци постпородилно сум. Немам многу слободно време. Ана Стојанова не Се вратив еден период во форма, но во последен период имам преголема желба за храна и 0 мотивација за вежби, најверојатно од стрес. Цел живот сум била слаба