Не да сум ослабена, туку исушена и проќелавена, на човек не личам а згора на тоа и на диета од млечни производи ме ставија и нормално дека ќе се вратам во форма, па дури и повеќе од тоа
Denes bev na pregled kaj ginekologot i mi tekna na temava. Ve citam za orbitreci i rezimi i se cudam,no stom groto pisuvate okolu toa,me raduva deka ste dobro i na oporavanjeto se gleda od toj aspekt. Ginekoloski problem nemam,osven kandida za koja doktorot rece deka ke se sredi. Posle odenjeto na hirurg na desetiot den od izleguvanjeto od bolnica,mi prepisaa terapija i povorno ne se vrativ tamu. Mi kazaa deka imam zadstoj vo debeloto crevo i aerobni creva,toa mi stvarase napadi vo zeludnikot i ogromni bolki vo stomakot kade sto e delot za debeloto crevo.Toa mesto i mi pulsira celo vreme. Denes ginekologot me prasa za toa i rece deka moram itno na kompjutersko ispituvanje na stomakot ili magnetna rezonanca.Isto mi dade i uput za tumor marker. Se nadevam deka nema da ispadne nesto seriozno.Dovolno e sto od golemite bolki ne uspeav da se potrudam malku poveke okolu doenjeto. Nemozev da zamislam da si go ostavam deteto i da trgnam po bolnici,a i preku glava mi e od niv.Ginekologot prognozirase deka e mozno da e i kila. Se nadevam deka konecno sevo ova ke se oporavi i da pisam za oporavuvanje posle porogaj. Uspat...kila sto gi staviv vo bremenost veke sum gi simnala,na mesec i polovina po porogaj. Pak ke kazam,gledajte da ste zivi i zdravi,ne opteretuvajte se tolku so kilazata se dodeka toa ne vi steti na zdravjeto.
@galapce со царски си или природно? После пораѓајот овие маки ти се јавија? Прашувам зошто јас сум царски па ме интересира на какви симптоми треба да внимаваме.
Де вратив на килажата пред бременост стомачето не е како порано секако, малку ми помек и поголем. Додека вежбав беше ок а сега еве 3 недели немам време со спремање за патување. Иначе се навикнаа сите да ме гледаат побуцка и сега ми викаат дека сум се исушила, пропаднала
Denes cel city mall go prosetav i vlegov na 3 mesta i probav farmerki (a jas na mene so trudnickite, zatoa sto nisto staro ne me sobira), farferkite sto gi probav se mali ili knap mi bea mi pukaa na mene, na nisto ne licev... i resiv barem uste malku da oslabam pa da kupuvam novi i sea za sea vo helancinja samo inaku pocnuvam od denes na orbitrekot, mi zavrsi i menstruacijata... Pa barem nekoe kilce da simnam..
Imav bolki i za vreme na bremenosta,ama deka patoloska bremenost,doktorot e me fakase za zbor. Ne daj boze simptomi da imate.Inace carski sum. Na ova ne sebara simptom,nema sansi covek da ne si primeti. @mariz mila,za tolku brzo vreme ke mu se kacis i na orbitrekot? Izgleda epten pomos po doma imas. Ne se opteretuvaj tolku brzo,daj si vreme da se povrati organizmot i psihicki i fizicki.
Abe nema po kuznae kolku da vrtam i onaka imam nula kondicija Doma nisto ne pravam iskreno, svekrva mi gotvi, imame ednas nedelno cistacka ona brise prasina, vecinja cisti, jas samo si gi peglam alistata moi, na mm i na bebus... Nemam nekoja fizicka aktivnost, pa nema valjda da nasteti malku vrtenje na orbitrek
Ahaaa skrieni butkite mi se tamu vo fustanot mnogu sum visoka zatoa ne izgleda deka sum krupna (race, lice ni 9ti koga bev ne popraiv)... Vcera farmerki 44ka ne me sobiraa, gi vidov trudnickive 46ka mi se, ne izgledam mnogu debelo da.. no nemozam da si najdam farmerki dobri vo dolzina i sirina... Gzov nikade ne go sobira haha eeee zaboraiv, baska vo mider od kolenici, do gradi sum stegnata vo fustanot
Јас килажата ја вратив одма, од болница излезена бев во минус ама луѓе стомакот ми остана изгледа мора да се почне да се вежба...слаба сум ама стомачето меко, надуено и некоја стрија (ама за нив не се секирам баш си ги сакам). Ваљда дека две бебиња, стомак голем и потешко се собира. И се никако да најдам време за вежбање, сама ги чувам близнаците, ќе дојде мм од работа и што попрво, дал да одморам на раат или да одам да вежбам. ќе си го шетам мешево летово )
Utre odam vo privatna klinika na snimanje vo Skopje.No predtoa prvo vo remedika. Ovdesniot hirurg i rengenolog mi rekoa deka ova sto mi e poduena levata strana od stomakoot i tvrda,deka e ili kila,ili nestoi zaboraveno vo stomakot,ili mi sosile pogreskanekoe crevo. Ke zavrsat li makite od bremenosta? Fala mu na gospod za miloto angelce,za nego se bi istrpela. Bolkite mi se nepodnoslivi pogotovo navecer ako zaspijam na grb.Da treba da stanam,nemozam,mi treba vreme i so rakata da si ja podignam levata noga. Zarem treta operacija vo necela godina? Ubavo rece edna ods estrite vo bolnicata.Denesnite ginekolozi se grizat samo bebe da donesat na svet,bez da pazat na nivnite majki. Zatoa vie sami kolku mozete cuvajte se mamicki.Barem vo toa sto mozeme sami.
Мила ти посакувам побрзо опоравување и утре се да се реши и те чекаме да ни пишеш се како си поминала и што ти кажале, а јас мислам дека се ќе биде во ред и ќе се реши во најбрз можен рок и ќе ни се пофалиш со опоравување после бременост Со среќа утре
@galapce душо, ти си се напатила бре! Читам и си велам, кај преседе по тоа болниците, уште и после породување вакви маки тргаш! Ти посакувам од се срце да се средат работите вака или онака, во најбрзо можно време и да си уживаш раат без болки!
http://www.kurir.mk/magazin/scena/2...akova-vo-top-forma-ja-proseta-kerkickata-FOTO Kako da ne go rodila ona bebeto mojov stomak kakov e zbrckan... Hahah
Hahahah abe ovaa poseben slucaj e, ja vidov vo Dojran minatata godina bese tenka vo polovinceto mislis kje se prepolovi kaj i da e, nozete stapcinja... Koski bese samo...
Ах бе мајкички, за вака брзо да се вратиш во форма треба да сте биле физички активни пред бременоста. Мислам на редовно вежбање барем три пати неделно, теретана или слично. Како ангелите на Викториас сикрет само после два месеца се во форма? Не искачаат од теретана. Јас бев колку-толку активна, до три месеци пред да одстанам бремена. Ми се познаваа линиите од страна на стомачните, но сеуште немав обликувани плочки. Од болница излегов без стомак, но нормално со вишок салце и лабава кожа (под лабава не мислам на кожа што виси). И нормално и мускулите биле растегнати па така колку повеќе си бил активен претходно, толку побрзо мускулите ќе се вратат во нормала. Тие линии сеуште ми се познаваат но ете уште не сум нашла време и воља да се активирам и да се стегнам. Но план ми е пред наредна бременост обавезно прво да се стегнам
Jas bev taka-taka aktivna so ramno stomace ama otidov preku 30 kg vo bremenosta pa ne izgledam loso i sega, znaes... a kamoli da sum vezbala povekje i da ne se popravev tolku mnogu.. kje bev i jas kako ovaa Nakova