Кај мене после 6ти месец почна да се стабилизира и да растат нови влакна. Скоро 10м ќе направи малава сега ама не ми е скроз обновена, се уште ми е поретка од што ми беше
Кај мене почна недела пред да направи бебка 4 месеци. Сега е 5+ и уште паѓа ама како да е помалце малку, не знам. Мене ми паѓаа огромни прамени од коса, страв ми беше да ја измијам
До сега имам вежбано со неа пилатес за трудници, постпартум и сеа нормалната програма, задоволна сум од сите. Она самата има 2 пораѓаи царски поминато па бев сигурна дека вежбите се соодветни. Имам и по некој рецепт пробано, има добри идеи.
Мајки каков ролон /дезодоранс користите за под пазуви? Сношти се туширав а утрово веќе смрди како еден век да не сум туширана хаос
Јас сега овој го земав, не е лош за природна база отприлика држи 20h сум ок, https://zegin.com.mk/mk/salt-earth-dezodorans-sprej-ginger-jasmine-100-ml
Јас почнав кога ми направија 3м (уште малку ќе прават 4м) малку ми е тешко и не можам сите вежби да ги правам. Може рано почнав ама не можев веќе да издржам да седам дома.
Исто, не се поднесувам... Јас се думав за Lush Aromaco, го имам порано користено и многу ми помагаше. Само сега не сакав(м) да почнам да го користам дека има прилично јак мирис и мислев да не му смета во доењето на бебуш (пак моментално не цица, тоа друга тема... ама пошто уште го пробувам, не сакам да му ставам нови мириси), а и не знам дали е безбеден при доење. Дали може некој има информација за тоа? На интернет не можев баш да најдам информација, според состојките гугл вика Based on available information and user experiences, Lush Aromaco deodorant is generally considered safe to use while breastfeeding.
Дали некоја има искуство со пролапс на бешика настанат по породување или инфо кои доктори се занимаваат со оваа проблематика, пожелно на ГАК.
Јас, кога бебето беше 10месеци, не ми влијаеше на млекото, ослабев 4 кg за месец или месец ипол и следните два месеци продолжив со исто темпо ама стагнирав не ослабев дополнително. После се разболев, престанав и толку беше за жал Морам да напоменам во периодот кога се јадеше јадев многу, многу, така да сигурно за да продолжев да намалувам требаше да намалам општо на внес на калории.