Породена пред 5 дена. Денеска после одење по голема нужда стомакот нагло го осеќам празен, ме тера да го држам како собран, онака ми се јавува како некоја болка од црева/желудник (не ме боли долу ниско). Вчера прв пат бев малку во вц, денесла втор пат од страв дека многу сум шиена долу. Неккј ао слично искуство?
Здраво Предложете добра програма за зацврстување на стомакот после царски рез Втор ми е и овој пат многу поголема дијастаза имам... Немам проблем со тежината, веднаш се вратив во нормала, само осеќам голема слабост во стомакот Има преголем избор, па би ми значело некоја проверена програма што сте ја користеле и што делува ❤️
Мислам не. Природен процес е и ќе се стабилизира. Биди трпелива. Моето бебе е 8,5 месеци и веќе ми се поднамали паѓањето на косата.
Исто сум и јас. Стартував со 63 завршив со 80 на пораѓај. Сега два месеци по породувањето сум 62 и осеќам дека уште ќе слабеам, на ексклузивно доење сме. Имам уште едно поголемо дете ,повеќе обврски, а и немам некој апетит за јадење
Devojki recisi dva meseci sum posle poroduvanje, od 63 koga ostanav trudna kaciv 15 kg, samo 6 kg mi padnaa posle poroduvanje sega imam 72 kg, mi ostana i malku stomak, dali se vraka stomakot vo normala ili mora da se nosi mider i dali treba da drzan dieta da oslabnam a vo periodov dojam, vase iskustvo za namaluvanje kg posle poroduvanje
Jas prasuvav tuka dali e dozvoleno mi rekoa clenki deka ne e , posle se konsultirav so doktor i mi kaza deka madero e samo dozvoleno a se drugo kako na primer vakum ili nekoi masazi so aparati ne se
Со гинеколог се консултираше? Конкретно јас зборував со физиотерапевти, од многу познато и реномирано скопско студио што работат и со трудници, па и они ми кажаа слободно може. Тоа е само дрвена масажа и обично масло. А многу би сакала на вежбањево да додадам и такво нешто за да се осетам малку своја. Не знам колку ќе боли само
Да со гинеколог, пробај ако многу те боли ќе им кажеш да намалат интензитет. Дали имаш во план кафе би правела? Колку месеци си породена, да ми дадеш некоја мотивација за вежбање
Бебе направи 7недели, втор царски ми е. Вежбам 10 години он/офф во зависност од сезоната бо животот но се функционални тренинзи и пилатес. Сега сум онлајн кај Драгана и се трудам секој ден да пешачам колку толку по жешково. Не успеавм секој ден поготово пошто малово е нонстоп ма гради и немам сила и не спијам, а за тодлеров нема ни да почнам да се жалам хахахс. Мотивација ми е силата и желбата да бидам згодна како што бев, да имам сила да трчам со децата и да не ме боли грбот сега со дијастазата. Кога имам депре моменти се мотивирам дека 6м ќе поминат секако, а јас може да сум задоволна од себе или исфрустрирана :/ и верувам во конзистентноста дека победува секогаш. Со лесно мајка, силни сме ние, можеме ❤️
Мајка, браво браво браво за муабетов. Инспирираш!!! Спомнуваш болка во грб заради дијастазата. Кој дел од грбот боли од тоа?
Jas posle napisanovo od nejze staviv bebe vo kolicka i pesacev 3km )) vidov deka ne e denes do tolku zesko
Одличен одговор. Јас се виткам целата, проодувам кога ќе станам..мислев заради сколиозата ми е. А се гледа дека имам дијастаза
А целулитот што се разградува - токсини што се лачат во млеко. Секако цел живот нема да ги доите, една до две години се во прашање, може да почека. Мене педијатар ми рече дека антицелулитни и било какви мадеро масажи не се компатибилни со доење. А мислам дека педијатар е постручен за мајчино млеко од физиотерапевт. Не е само до тоа што мачкаш и што користиш, туку и што разградуваш. Целулитот е масно ткиво полно со токсини и задржана вода, и тоа се излачува и во мајчиното млеко.
И јас вака знам, дека мадерото е лимфна дренажа а млекото се создава преку крв и лимфа и ќе отидат сите токсини во млекото. И после овој муабет и јас решив да одложам откако ќе го одбијам. Година пројде што велиш максимум уште една па после ќе се пролепшаваме
Фала ви женски за одговорите и јас се мислев премногу за мадеро , поготово па пошто никогаш не сум правела во живот, не дека пропуштам или сум желна за сега, имаа промоција па се полакомив хахахсх. Инаку дијастазата ми е околу два прста, кичма боли зошто се осеќам размонтирана. Големиот ми е 16-17кг и иако нема 3г е многу големо и високо дете, сѐ уште не го кревам. Ама количка, па нешто ако испазарам, сфаќам колку сум слаба во сила. Затоа не избрзав со некоја напредна програма туку лабаво… еве и некои вежби што ги правам накнадно од тренинзите што де баш за дијастаза, ќе ги пишам на англиски бидејќи не ја знам терминологијата dead bugs Cat cow Side plank Toe taps Leg slides Boat holding Glute bridge
Како сте задоволни од програмата на Драгана фитлајф за послепородување? Дали имаат ефект вежбите? Видов дека има и програма за исхрана за доилки