Форумџика на годината

Враќање во форма по породувањето

Discussion in 'Бебе' started by NoellePage, Oct 26, 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Amaan bree :o kolkacka rana e toa od slepo crevo, kako mozele nozici da zaboravat... Jas imam praveno pred nekoja godina ama srekja dobar doktor mi se pogodil pa i duri ne mi se ni poznava ranata, kako tenka grebnatinka e, a siena so konec bev, ne lepena... Abe gospod da ne cuva samo, mene i revizija mi pravea (cistenje na matkata od postelkata), pa srekja ubavo iscistile se, a na edna druga 3 pati vo 3 dena i pravea :/ Ludi se doktorive, samo pobrzo da si otidat od rabota...
    @galapce vazno ne e nisto poloso, sega so lesno samo i za brzo da si go vidis bebusot

<3 pleza4e <3, Kaetana and galapce like this.
  2. bella.s

bella.s Популарен член

Mamicki,do kaj ste so kilogramite,jas na poragaj otidov so 73:shake: ,denes se izmeriv 60,ne drzam dieti onaka vnimavam malku na ishranata pa i obvrski so bebus,e sea ne odi mnogu brzo ama vaka e pozdravo;)

3. bella.s

bella.s Популарен член

Mamicki,do kaj ste so kilogramite,jas na poragaj otidov so 73:shake: ,denes se izmeriv 60,posle 2 meseci,ne drzam dieti onaka vnimavam malku na ishranata pa i obvrski so bebus,e sea ne odi mnogu brzo ama vaka e pozdravo;)

Eli23 and Mekuska like this.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Jas sum minus 20kg i vise bez nikakvi dieti, normalno jadam, leb slabo samo i ne veceram (cat pat nekoe ovosje za vecera). Nemozam i sama da poveruvam deka bev nad 100kg, a sega imam 79kg, bremenosta ja pocnav so 67-70kg :) uste ovie 9, a kako sto gledam i tie lesno kje letnat. Sekoj den go setam bebus niz naselba po 1h :) a i mislam doenjevo mi pomaga vo namaluvanje kg, golem bebus imam nad 7kg, a ima 3ipol meseci i si cica na sekoi 2h preku den :)

Eli23, chocolade, TIGARCE86 and 8 others like this.
  5. mami blue

mami blue Форумски идол

Jas za tri meseci se vrativ na tezinata so koja ja zapocnav bremenosta-65.e sega moja idealna si e 59-60 pa idam i ponataka:)
    Ne drzam dieti normalno ama leb slabo jadam a i blago isto.nekogas ima denovi koga mi se otvara apetit neznam zosto ama pominuva.zadovolna sum i tekako a uste 6 kg ke gi simnam se nadevam dur da trgnam na rabota.doenjeto najvise mi pomaga

Eli23, <3 pleza4e <3, Mekuska and 5 others like this.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Majki vo Skopje ima nekoi novi vezbi zaedno so bebe BABYFIT, dali nekoj slusnal za toa ili slucajno i da ne odi na takvo nesto? :) nacekav na fb, sakav da se javam, ama prvo da prasam tukaa :)

Maceto123 likes this.
  7. Mekuska

Mekuska Популарен член

еве да пишам дека стасав до 70 кг, останав бремена со 72 кг, стасав до 80, кога се породив стасав пак до 72, и сега два месеца по порагај сум 70, мн се изненадив и се израдував што сум симнала 2 кг, али дете цица, инаку не дршам диета, само навечер не јадам леб,,,

8. Kaetana

Kaetana Популарен член

Мариз сподели за ова нешто! :)
    Делува интересно.

9. mariz

mariz Форумски идол

https://m.facebook.com/bavelimumin
    Eve tuka imaat napisano vo eden post, seuste ne se pocnati, pocnuvaat od Septemvri, duri i delat 3 vauceri za prv mesec besplatno, vtor mesec 50%. Jas ne sum vo tie srekjlii kje si platam hahaha :D ajde da ne sum sama tamu, da se sobereme povekje, ne e ni razglaseno ova nikade, samo na ovaa nivna strana :) Bebus mi e mal 4 meseci, ama sekako koga kje prkne barem 6meseci da ima i da sedi, obavezno kje odam i onaka doma dremam :D

MissDior and Kaetana like this.
  10. dafe993

dafe993 Популарен член

Јас во бременоста се поправив 10 кг, од болница излегов со 8 кг помалку, сега после еден месец имам 12 кг помалку, а не внимавам на исхраната, само не јадам во текот на ноќта (како што правев порано), пијам многу течности и јадам многу овошје.

11. mariz

mariz Форумски идол

Jas so rekordni nad 30kg otidov, znaci otidov nad 100kg :D sega sum minus 20 i nesto kg :) imam uste nekoi 5,6 za da bidam top :) Site sto mi doagjaat na gosti vo posledno vreme mi vikaat deka mnogu sum oslabela i mi davaat nadez :D

12. Kitten

Kitten Форумски идол

Леле некако не ми делува за нешто ептен ветувачки за слабеење или затегање....Прво помислив дека е од оние што имаат место за бебињата за причувување, но сега гледам дека е за заедничко вежбање со бебето. Па што ако нему не му се свиѓа и викне да плаче, или заспие пред одење....незнам...некако јас не сум присталица за ова, вежбањето ќе нема ефект. Додека сама не легнам на патос и не се испотам поштено, ништо друго ми нема ефект.

13. mariz

mariz Форумски идол

Neee pa mene ova bi mi bilo povekje za zabava, a i ne bi odela 5 meseci, taka 2 za zabava malku, posle koga kje prkne povekje sama kje odam da si vezbam, kako sto oslabnav nad 20kg i toa kako mi treba ubavo zateganje :D

Kitten likes this.
  14. volsebna

volsebna Популарен член

jas се поправив 11 кг, од 58 на 69 со близнаци, кога се вратив од болница ( по 15 дена) бев 57 кг... сега на 3 месеци сум 57-58, ама стомахот ми стои, стриите ми се набрани како армоника :( и градите ми се зголемени, дека дојам сигурно, не внимавам многу на исхраната, пијам многу течности и се чудам како да го намалам стомахот

15. mariz

mariz Форумски идол

Eeej ne zezaj bliznaci si nosela, treba vreme da se vrati... Jas ako sum mnogu oslabena, stopena moze da se kaze :D ama mesence imam kako trudna 3ti mesec, osobeno koga kje jadam odma mi ripnuva... Samo nasabajle mi e ramen epten, ama zbrckan... Jas kje probam da odam od Sept na ova Baby Fit :)

16. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Терај си дур си доиш,не смееш да внимаваш на исхрана.Штом престанеш да доиш ќе си се вратиш во нормала со тежината.Јас дур ја доев малата бев дебела,со голем стомак мада рачунај дека се поправив 37 кила.Една година после пораѓај се вратив во нормала.Кога престанав да дојдам,на 8,5 месеци престанав да вечерам и намалив со леб и одма симнав :)

irenna and volsebna like this.
  17. dafe993

dafe993 Популарен член

Мамички дали некоја знае колку време после царски рез може да се почне со вежби...се извинувам доколку веќе е поставено ова прашање, но да не лутам по темата. Јас сум породена пред месец ипол, но на раната од царскиот имам дупка (ми се отвори раната уште откако излегов од болница), пробав со некои полесни вежби, но не можам, ме боли.

18. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

После 6 месеци, меѓутоа ќе почнеш со тρчање, оρбитρеκ и сл. Значи ниκаκо стомачни!
    Тρеба вρеме да се вρати телото во ноρмала сепаκ тоа е опеρација и ρана...

19. dafe993

dafe993 Популарен член

епа пробав со овие, ама не можам да ги правам во никој случај. Имам степер, ќе почнам најпрво со него.

20. volsebna

volsebna Популарен член

јас сакам да прашам дали кога дојам смеем да пијам вода со лимон и магданос наутро? како овој рецепт на пример
    http://popara.mk/2015/zhivot/ishrana/chudo-od-sok-za-pet-dena-tri-kilogrami-pomalku/
    качив неколку килограми после породуванје, и стомах имам, а децата ми се 3 ипол месеци, ама се само на цицанје