Враќање во форма по породувањето

Discussion in 'Бебе' started by NoellePage, Oct 26, 2012.

1. malooto

malooto Истакнат член

јас во бременост се здебелив 13 кила а еве веке пет месеци како сум породена и сум 17 во минус:D:D

2. Lana del Rey

Lana del Rey Активен член

Jas posle 5 meseci imam da simnam od mene ushte 5 kg alal da ti e :)

3. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Јас во бременоста се поправив само 8кг, кој ги симнав во болницата. Сега само малку да си го затегнам мешето ама не е страшно, зимото да мине таман напролет ќе бидеме поголемки па ќе бутка мама количката :D

Lana del Rey and irenna like this.
  4. tweety26

tweety26 Популарен член

Мене после пораѓајот ми е виснат многу стомакот и како стара кожата некако...никаква...
    Проаѓа ли ова и како да си помогнам да го вратам во нормала?

5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Не се секирај ич.Јас се поправив 37 кила па кога престанав да дојам после 9 месеци се вратив во нормала.Стомакот ми беше со стрии,огромен и многу спуштен,збрчкан,никаков ама ете без вежбање без ништо,кога почнав да ја водам ќерка ми,престанав и да вечерам и се си се врати во нормала,како пред пораѓајот.Ти сега уживај,ептен си тазе породена,после неколку месеци ќе почне телото да ти се враќа во нормала :)

Lana del Rey and bella.s like this.
  6. menelele

menelele Популарен член

Abe pokraj minusot na site karticki, ke pocnam na plus kg da se raduvam!!!! Momentalna inspiracija:D

Angel.Heart, Kaetana and joy1 like this.
  7. Kaetana

Kaetana Популарен член

Оф топик, ама ќе ти се приклучам со една молитва да пуштат породилно, оти изгинавме!

Он топик, уште 5 кг останаа за да си се вратам како пред бременост, и уште 20 за нормална килажа!!! :D
    Ако, ако. Се тера, полека. Ќе биде.
    Ако продолжат минусите, сигурно ќе биде..

8. tweety26

tweety26 Популарен член

Мамички кога пишав за совет не пишав за килажа...да не се збуниме :)
    Килажата ја вратив одма јас,дури и ослабев уште повеќе од одма после пораѓај,и онака се во меше си беше...
    Мислев за спуштен стомак така надоле како вишок кожа...незнам како да го опишам...
    Има ли чаре за тоа?

9. bella.s

bella.s Популарен член

Koga si dojdov od bolnica i kaj mene bese opusten i onaka zbrckan kako na stara baba:D,ama se izmazni toa,e sea neznam ti kako bese kolku vreme od poragaj imas?no stom se opravi kaj mene znaci moze i kaj drugite

tweety26 likes this.
  10. tweety26

tweety26 Популарен член

Јас се породив пред недела дена.И мене ми е таков баш како на баба...
    А колку убав стомак си имав...
    сега и спуштен ми е многу,над панталони ми виси...дури ми тежи

11. bella.s

bella.s Популарен член

Ehee ti epten presna ke se sredi samo daj mu vreme,e ne deka e kako porano ama toa e..

tweety26 likes this.
  12. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Би се тешела,само нз колку си висока?!
    Јас сум 52 кг на 170 см (facepalm)

pilenka likes this.
  13. Kaetana

Kaetana Популарен член

Ништо не е како порано, не па стомакот... За убаво, нели. :)

14. slimy

slimy Популарен член

Е мајки јас да с епофалам сии ми има 16 месеци а јас веќе во форма сум топ и тоа подобро од порано.55 кг 170см.и стомакот веќе не се гледа све се повлече, а стрии немав никогаш :makeup:(poolparty)

Angel.Heart, irenna and pilenka like this.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

@tweety26 јас затоа ти пишав да не се секираш ич пошто јас ете бев посебен случај,ем многу качив на килажа ем стомакот ми беше страшен,два месеци откако се породив морав да ги носам трудничките панталони зошто стомакот никаде на друго место неможев да го пикнам.Збрчкан,со многу стрии,спуштен и огромен а претходно исто бев со многу убав рамен стомак.Плус јас ако ти е за некоја утеха бев и царски па и раната дополнително ми ствараше проблем,стомакот ми го поклопуваше резот и бев како сумо борачите буквално :D Јас затоа ти кажав дека кога престанав да дојам престанав и да вечерам и плус бев многу активна,многу пешачев и растрчував со малата пошто почна да лази па да ја водам и стомакот веќе на нејзин прв роденден со се килажа ми се вратија во нормала,баш исто како пред пораѓај.Дај си само време,премногу ти е рано за да се замараш со стомакот или со стриите или со килажата.Уживај мамичке,и ќе видиш како после некое време се ќе почне во нормала да си се враќа

16. tweety26

tweety26 Популарен член

А мидер,појас таква работа да ставам ли? Незнам дали е добро...

17. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Јас ставив после 7 дена од пораѓај и ми се повлече стомакот. Сега 4 месеци по пораѓај ми е скроз повлечен и стриите избледеа. Ми останаа само уште 6 кг за симнување.

Kaetana and tweety26 like this.
  18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

@tweety26 можеш мидер да си ставиш или појас зависи шо имаш, помага многу, ем стомакот нема ко растресен да ти биде ем поубаво ќе се осеќаш и побрзо ќе се собере. Јас со царски бев и мечка се имав напраена и од после 40 дена мидер си носев со првото, порано бе ни кожев од раната а вториот пат после неколку дена.

tweety26 likes this.
  19. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Јас не носев мидер од причина што се породив во најжешкото,23-ти Јули и неможев кожата да си ја поднесам не па мидер :D Ама многу жени после породување носат мидер и зборат дека е добро за побрзо повлекување на стомакот.Времево е веќе ок за мидер така да @tweety26 ако можеш да го трпиш ич не му ја мисли :)

tweety26 likes this.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Jas so kilaza stojam vo mesto so uste +8kg, odam na +7,+8 ne mrdam podole :D ama zatoa jas otidov nad 30ce :D sea za sea sum zadovolna, ne izgledam loso, nemam stomak, uste butovive i gzovive da gi stegnam i oslabnam :D @tweety26 kaj se brzas ti, znaes kako vikaat kolku meseci si go nosela, tolku meseci mu treba na organizmot da se vrati vo normala, mene ne mi bese golem stomakot ama slaba bev porano i nosev bebe 4ipol kg i mi bese maksimalno istegnat, koa se porodiv toa bese kastrofa, visnat i zbrckan, sea vekje ne mi e takov, duri i striite mi izbledija :) 6m ima bebus a mene i taa linijata temna mi stoi, strpi se, baska zima e pred tebe za sto se treses, jas April se porodiv, leto bese pred mene, nemozev asalno da si se raskomotan za setanje, a i na odmor bev baska... :) ti do odmor eheeeee kje se sredis :)

tweety26, ivi1987 and ♡BuBaLe♡ like this.