Јас во бременоста се поправив само 8кг, кој ги симнав во болницата. Сега само малку да си го затегнам мешето ама не е страшно, зимото да мине таман напролет ќе бидеме поголемки па ќе бутка мама количката
Мене после пораѓајот ми е виснат многу стомакот и како стара кожата некако...никаква... Проаѓа ли ова и како да си помогнам да го вратам во нормала?
Не се секирај ич.Јас се поправив 37 кила па кога престанав да дојам после 9 месеци се вратив во нормала.Стомакот ми беше со стрии,огромен и многу спуштен,збрчкан,никаков ама ете без вежбање без ништо,кога почнав да ја водам ќерка ми,престанав и да вечерам и се си се врати во нормала,како пред пораѓајот.Ти сега уживај,ептен си тазе породена,после неколку месеци ќе почне телото да ти се враќа во нормала
Оф топик, ама ќе ти се приклучам со една молитва да пуштат породилно, оти изгинавме! Он топик, уште 5 кг останаа за да си се вратам како пред бременост, и уште 20 за нормална килажа!!! Ако, ако. Се тера, полека. Ќе биде. Ако продолжат минусите, сигурно ќе биде..
Мамички кога пишав за совет не пишав за килажа...да не се збуниме Килажата ја вратив одма јас,дури и ослабев уште повеќе од одма после пораѓај,и онака се во меше си беше... Мислев за спуштен стомак така надоле како вишок кожа...незнам како да го опишам... Има ли чаре за тоа?
Koga si dojdov od bolnica i kaj mene bese opusten i onaka zbrckan kako na stara baba,ama se izmazni toa,e sea neznam ti kako bese kolku vreme od poragaj imas?no stom se opravi kaj mene znaci moze i kaj drugite
Јас се породив пред недела дена.И мене ми е таков баш како на баба... А колку убав стомак си имав... сега и спуштен ми е многу,над панталони ми виси...дури ми тежи
Е мајки јас да с епофалам сии ми има 16 месеци а јас веќе во форма сум топ и тоа подобро од порано.55 кг 170см.и стомакот веќе не се гледа све се повлече, а стрии немав никогаш
@tweety26 јас затоа ти пишав да не се секираш ич пошто јас ете бев посебен случај,ем многу качив на килажа ем стомакот ми беше страшен,два месеци откако се породив морав да ги носам трудничките панталони зошто стомакот никаде на друго место неможев да го пикнам.Збрчкан,со многу стрии,спуштен и огромен а претходно исто бев со многу убав рамен стомак.Плус јас ако ти е за некоја утеха бев и царски па и раната дополнително ми ствараше проблем,стомакот ми го поклопуваше резот и бев како сумо борачите буквално Јас затоа ти кажав дека кога престанав да дојам престанав и да вечерам и плус бев многу активна,многу пешачев и растрчував со малата пошто почна да лази па да ја водам и стомакот веќе на нејзин прв роденден со се килажа ми се вратија во нормала,баш исто како пред пораѓај.Дај си само време,премногу ти е рано за да се замараш со стомакот или со стриите или со килажата.Уживај мамичке,и ќе видиш како после некое време се ќе почне во нормала да си се враќа
Јас ставив после 7 дена од пораѓај и ми се повлече стомакот. Сега 4 месеци по пораѓај ми е скроз повлечен и стриите избледеа. Ми останаа само уште 6 кг за симнување.
@tweety26 можеш мидер да си ставиш или појас зависи шо имаш, помага многу, ем стомакот нема ко растресен да ти биде ем поубаво ќе се осеќаш и побрзо ќе се собере. Јас со царски бев и мечка се имав напраена и од после 40 дена мидер си носев со првото, порано бе ни кожев од раната а вториот пат после неколку дена.
Јас не носев мидер од причина што се породив во најжешкото,23-ти Јули и неможев кожата да си ја поднесам не па мидер Ама многу жени после породување носат мидер и зборат дека е добро за побрзо повлекување на стомакот.Времево е веќе ок за мидер така да @tweety26 ако можеш да го трпиш ич не му ја мисли
Jas so kilaza stojam vo mesto so uste +8kg, odam na +7,+8 ne mrdam podole ama zatoa jas otidov nad 30ce sea za sea sum zadovolna, ne izgledam loso, nemam stomak, uste butovive i gzovive da gi stegnam i oslabnam @tweety26 kaj se brzas ti, znaes kako vikaat kolku meseci si go nosela, tolku meseci mu treba na organizmot da se vrati vo normala, mene ne mi bese golem stomakot ama slaba bev porano i nosev bebe 4ipol kg i mi bese maksimalno istegnat, koa se porodiv toa bese kastrofa, visnat i zbrckan, sea vekje ne mi e takov, duri i striite mi izbledija 6m ima bebus a mene i taa linijata temna mi stoi, strpi se, baska zima e pred tebe za sto se treses, jas April se porodiv, leto bese pred mene, nemozev asalno da si se raskomotan za setanje, a i na odmor bev baska... ti do odmor eheeeee kje se sredis