Враќање во форма по породувањето

Discussion in 'Бебе' started by NoellePage, Oct 26, 2012.

1. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

И мојот не сакаше во почетокот во количка но бев упорна. Го залажував со тропки и беше свртен кон мене. Од 4 месец го свртев напред да гледа и шетаме без проблем по 2-3 часа. Пробај да го свртиш напред да гледа и купи висечка играчка за количка (има во Џамбо). Еднаш го ставив во кенгур ама кичма ми падна 7,5 кг има :(
    п.с Колкаво е бебчето?

Kaetana likes this.
  2. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Moeto utre pravi 3m ali ima 7800gr i imas pravo ne sum probala taka napred da go svrtam ..Bas ke probam utre ako e pak ubavo vremeto.Fala za sovetot :)

3. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Пробај стави му и играчка.
    Нашата е ваква

и се закачува на настрешницата на количката.

Lana del Rey and eatpraylove90 like this.
  4. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Пробај ама тежината не би требала да ти смета,бидејќи од кенгурот тежината не ти паѓа на рацете,ама пак најдобро ти ќе си осетиш.И на мене во количката е свртена накај мене ама пак несака да лежи,многу е љубопитна и ете така најдов решение.Со среќа што и да пробаш

eatpraylove90 likes this.
  5. irena.1

irena.1 Форумски идол

Значи се нацицуваме и низ врата (јас од претходно имам се спремно и за мене и за него)обично штом излеземе надвор заспива и тогаш сум раат со саати и се ќе завршам и пазарења и банки се. Е сега не дека секогаш е лесно. Некогаш и вреска. Ако треба да цица на некоја клупа (иако поодамна не ни се случило) може и да му се здосади,што е нормално, тогаш си поседуваме на клупа. Може би е навика. И мојов знаеше да зајдува од плачење, ама се помири. Еднаш многу плачеше, сто пати го кренав и пак плачеше, а бевме доста далеку од дома, тргни застани.
    Јас сеуште го возам во транспортерот, веќе му е кнап, ама мислам потопло му е во него.
    Најинтересни е што син ми е многу итар, кога сум сама знае да прави приблеми, ама се помирува со судбина, ама ако сме двајцата со мм и не слуша како збориме, тогаш нема смирување. Па во последно време одиме ко скарани, едниот бутка количка, а другиот два чекори пред неа и кутиме (facepalm)
    Инаку не се секирај и мене ме имаат гледано ко нетачна :D

6. mama89

mama89 Истакнат член

Јас сум царски кога би можела да почнам да вежбам???

7. Kitten

Kitten Форумски идол

Најмалце два месеци Мама, таман и матката да се врати на место, а исти се советите и за тие природно породени. И да сакаш, според мене, првите 2-3 месеци се адаптација на целата ситуација. Јас бев како мува без глава, не па да мислев на вежбање. И уште сум како мува без глава :drunk:

8. Lana del Rey

Lana del Rey Активен член

Auu te razbiram jas posle 5 ipol meseci kako trudna 4 mesec bev ... pred dve nedeli picnav da su nosam mider pa se nadevam deka ke smali inaku mi falat da simnam ushte 5 kila i sum super. . (Tie od stomakot (fingers)

9. Lana del Rey

I jas so kokuckata na segde dam kerkami sani shto ke ja stavam zaspiva a ic neznam kako mi uspeva:fubar:

10. irena.1

irena.1 Форумски идол

Да не те разочарувам,ама кај мене мидер немаше никаква функција. Додуша јас се породив во лето, беше пеколно топло и немаше шанси да го трпам. Ставив после вториот месец ама џабе. И сега кога треба да се упристојам го користам, стомакот да не ми штрчи, ама тоа е само тогаш за тогаш.

11. eleni27

eleni27 Популарен член

А јас бе жени, ослабев, се стопив.... :worried::worried::worried::worried:
    Кај бев слаба пред бременост од ко се породив супер бев (идеална тежина за која се мачев цел живот) и тргнав на работа, бебе дома, сопругот да не биде запоставен, домашните обврски да не бидат запоставени и бла бла бла работи (ги знаете нели сите сме тука мајки, сите сме со истите маки), нервоза на работа, стресно дома и ете ме - КОСКА И КОЖА. А бе лошо изгледам, самата на себе не си се свиѓам :x:x:x
    Сега земав некои витамини малку енергија да ми дадат, па ако може и апетитот да ми се зголеми, али што знам ;(;(;(
    Сон немам врзано асален, а камо ли оброк нормален :@
    Секој совет како да се организирам, како да ги усогласам обврските (слободно време немам) ќе ми биде добредојден :hug:

12. Kaetana

Kaetana Популарен член

Јас знам мене што ме здебели - таблети пивски квасец. Ти ги препорачувам - отвораат апетит, башка се витамин б.

А за организација... И јас немам најдено шема. Деновиве па ми се отвори дизната за јадење... Треба да добијам, хормоните уште ми се средуваат и сум малку хаос.

13. menelele

menelele Популарен член

Kaetana a kakvi tableti piese i od kaj gi kupi. Bratucetka mi e mn slaba i nikako da se zdebeli. Prasuvav vo zegin mi rekoa nekoi 120 den 40 tableti neznam kako se vikaat.
    Inaku jas sum si +7 kg i ne mrdam mislam se mi e vo stomak i spojler. Leleee nemozam da se gledam od vcera rekov namaluvam so jadenje i se kontroliram nekako.
    A i jas primetiv minata nedela kaj mi se jade kaj nervive mi ripaat nemozam da se podnesam sebe si koga u nedelata dobiv. :drunk:

14. Kaetana

Kaetana Популарен член

Германски пиев природни, Bierhefe. Така некако се викаа. Имаше многу таблети во нив, по 3-5 на ден пиев.

joy1 likes this.
  15. menelele

menelele Популарен член

Kupeno. Falaaaaaa:)

Kaetana likes this.
  16. eleni27

eleni27 Популарен член

A smee li ovie da gi pija.m, uste go dojam bebko :)
    Sum gi piela i porano istive, ama deka imalo efekt na zdebeluvanje ne mi teknuva. Znam samo deka toj period bleskav od zdravje i smirenost ;)

17. Kaetana

Kaetana Популарен член

Јас за тоа и ги пиев! ;)
    Пивскиот квасец помага за надоаѓање на млеко.

pilenka and eleni27 like this.
  18. pilenka

pilenka Популарен член

Aaa не ми текна мене на овие витаминчиња. Може ќе најдам чаре за овие мои 45 кг. (facepalm) @Kaetana благодарам за споделеното. И јас ги пиев порано.

joy1 and Kaetana like this.
  19. bella.s

bella.s Популарен член

Znaci uzas sum ej,dur se vrativ na staro,si se opustiv, cinis nemam videno jadenje:@..i pak 61 stanav..nisto,moram da se sredam,da rascistam so visokot ednas zasekogas(waiting):shake:

20. Lana del Rey

Ah more shto znam pa kaj mene si funkcionira bavno e ama dobro do sega 1kilce letna. Letoto i jas ne go nosev žeštini +40jas mider da nosam samata sebe ne se podnesuvav...
    Inaku probaj sega da go nosiš 24/24h posle 3 nedeli izmeri se. Ti velam bavno e ... pozdravcee :*

irena.1 likes this.