Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Со 162 висина κилажата ти е супеρ. Јас ем што ја вρатив κилажата од пρед бρеменоста, ем уште 2-3 κг помалκу имам. Мислам не ми личи. За 162-3 висина имам 53.
    Стомаκот стегај го. Јас со целосен мидеρ до под гρади се стегав и штица ми е стомаκот.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  2. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Значи јас сум единствената што по првиот пороѓај наместо да слабеам како вас, јас уште толку се поправив и ден денес не можам да се воведам во ред ( а од како знам за себе само гладувам ) (facepalm)

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Ти смета ли тежината?
    Имам дρугаρκа што и остана тежината после поρаѓај. Поубава е од поρано. На неκој едноставно им личи да се поκρупни!

4. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ми смета како не.... и ете сега повторно сум бремена и искрено фобија имам од деблеењево....како ќе се слабее после овој пороѓај , јас навистина не знам :(

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Оооо κолκу убаво! Честитам. Сега само овозможи му се на најубавото нешто што ρасте во тебе, после ќе му ја мислиш! ;) Со лесно!

6. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ти благодарам душичке.... Да ти се враќа и тебе оваа убавина и фала ти на поддршката :*

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  7. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    честитки за бременоста.. сега не јади многу благо и тестенини, да не се попрабиш ептен, повеке на овошје, зеленчук, варива... а после со две ке ослабнеш :) ако не бива, после 10тина месеци, кога ке прејаде второто, и нема толку да го доиш на УН диета :) kako мене ...

8. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ти благодарам душичке, нека ти се живи и здрави тебе твоите лепотици... Верувај дека премногу внимавам на исхраната, не јадам ни леб, благо воопшто в уста не ми се реди....ама оваа бременост ја минувам во лежење, поради што крварев во 11-та и 14-та недела, па изгледа затоа нагло качувам на килажава ....

9. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    Таков ти е метаболизмот, знаеме дека во бременост се успорува, а и плус што мораш бременоста во лежење да ја поминеш си го направило своето. Не се оптеретувај сега со тоа, па ни премногу со храна. Ако ти сака душичката касни си и благо и грицки и било што. Имам веќе пишано колку нездраво се хранам (не се горедеам со ова, се срамам) и пак првата бременост 9 кг качив, сега сум 16 недела уште сум на 0. Ама имам едно активно 7 мес бебе кое не ми дава да седнам, а не да јадам ко човек. Така да ќе се слабее после. Не е убаво ни сега премногу опуштање со килограмите, но нормално е дека мора да се качи нешто.

10. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Фала ти многу душичко на поддршката и на разбирањето :f:

На Smizzy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bellona

Bellona Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2015
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    51
    Мидер помага после 6 месеци ?
    Не ми се држат диети и немам мн време за вежбање. Вежбам само неколку пати неделно и тоа 15 мин само вежби за задник :D Се исплати
    Уште имам вишак кила ама секаде ми се распоредени. Треба да симнам некои 5 за да стигнам во нормала. Споро слабеам ;(

12. *Ѕвездичка*

*Ѕвездичка* Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2016
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    302
    Мамички помагајте!!!
    Со бременоста се поправив 25кг. После породување пола ги симнав и сега ми останаа уште 10кг вишок...
    Помагајте како да ги симнам бидејќи се ме боли...колена, нозе, половина, потешко се движам...а сето тоа да нема одраз на млекото и на доењето...

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.408
    Допаѓања:
    76.546
    Prikluci se na fb vo UN dieta :) jas ja drzev i simnav 7kg, a doev :) ima kup majki koi dojat, a ja drzat, baska grupata e odlicna so ogromna poddrska od site clenki :)

На *Ѕвездичка* и DigY им се допаѓа ова.
  14. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    породени мамички од кога почнавте да носите мидер после пораѓај и каков мидер носевте? мора да се стави на листата за купување на маст хев овој месец :)

15. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    jas posle 11 meseci kako su porodena i sum minus dve kila od pred da ostanam bremena bukvalno se stopiv(facepalm) tuku sakav da prasam dali doenjeto vlijae i na namaluvanje na kilazata? sinko non stop cica

16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.280
    Допаѓања:
    36.924
    Може да влијае, ама и не мора да значи. Помалиот син го дојам и за брзо време ослабев. Сега имам помалку килограми отколку што имав пред да забременам. Поголемиот син не цицаше, ама и тогаш ослабев.

17. *Ѕвездичка*

*Ѕвездичка* Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2016
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    302
    (facepalm) дури сега ја видов поракава :D . Фала за советот. Таа ја имам држено порано и стварно ослабев. Не е толку проблем да ослабам ако се решам, ама некако како слаба да ми е волјата сега :tmi: а не јадам многу, само благо ми е проблемот. Не јадам ни леб... за вежбање сеуште ми е забрането заради царскиот...и незнам како, а сезонава на плажи дојде :tmi:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Majki kako da ja najdam taa UN dieta ?

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.408
    Допаѓања:
    76.546
    Na Facebook e grupata UN DIETA MK, tamu imas se za dietata :)

На Mi-Ma му/ѝ се допаѓа ова.
  20. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    Јас останав бремена со 79,се породив со 92,а сега после скоро 2месеца сум 71

На chocolade и Kaetana им се допаѓа ова.