Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Со 162 висина κилажата ти е супеρ. Јас ем што ја вρатив κилажата од пρед бρеменоста, ем уште 2-3 κг помалκу имам. Мислам не ми личи. За 162-3 висина имам 53.
    Стомаκот стегај го. Јас со целосен мидеρ до под гρади се стегав и штица ми е стомаκот.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  2. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Значи јас сум единствената што по првиот пороѓај наместо да слабеам како вас, јас уште толку се поправив и ден денес не можам да се воведам во ред ( а од како знам за себе само гладувам ) (facepalm)

На Espadrila му/ѝ се допаѓа ова.
  3. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Ти смета ли тежината?
    Имам дρугаρκа што и остана тежината после поρаѓај. Поубава е од поρано. На неκој едноставно им личи да се поκρупни!

4. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ми смета како не.... и ете сега повторно сум бремена и искрено фобија имам од деблеењево....како ќе се слабее после овој пороѓај , јас навистина не знам :(

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SpangeBob

SpangeBob Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.267
    Оооо κолκу убаво! Честитам. Сега само овозможи му се на најубавото нешто што ρасте во тебе, после ќе му ја мислиш! ;) Со лесно!

6. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ти благодарам душичке.... Да ти се враќа и тебе оваа убавина и фала ти на поддршката :*

На SpangeBob му/ѝ се допаѓа ова.
  7. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    честитки за бременоста.. сега не јади многу благо и тестенини, да не се попрабиш ептен, повеке на овошје, зеленчук, варива... а после со две ке ослабнеш :) ако не бива, после 10тина месеци, кога ке прејаде второто, и нема толку да го доиш на УН диета :) kako мене ...

8. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ти благодарам душичке, нека ти се живи и здрави тебе твоите лепотици... Верувај дека премногу внимавам на исхраната, не јадам ни леб, благо воопшто в уста не ми се реди....ама оваа бременост ја минувам во лежење, поради што крварев во 11-та и 14-та недела, па изгледа затоа нагло качувам на килажава ....

9. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Таков ти е метаболизмот, знаеме дека во бременост се успорува, а и плус што мораш бременоста во лежење да ја поминеш си го направило своето. Не се оптеретувај сега со тоа, па ни премногу со храна. Ако ти сака душичката касни си и благо и грицки и било што. Имам веќе пишано колку нездраво се хранам (не се горедеам со ова, се срамам) и пак првата бременост 9 кг качив, сега сум 16 недела уште сум на 0. Ама имам едно активно 7 мес бебе кое не ми дава да седнам, а не да јадам ко човек. Така да ќе се слабее после. Не е убаво ни сега премногу опуштање со килограмите, но нормално е дека мора да се качи нешто.

10. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Фала ти многу душичко на поддршката и на разбирањето :f:

На Smizzy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bellona

Bellona Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2015
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    51
    Мидер помага после 6 месеци ?
    Не ми се држат диети и немам мн време за вежбање. Вежбам само неколку пати неделно и тоа 15 мин само вежби за задник :D Се исплати
    Уште имам вишак кила ама секаде ми се распоредени. Треба да симнам некои 5 за да стигнам во нормала. Споро слабеам ;(

12. *Ѕвездичка*

*Ѕвездичка* Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2016
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    302
    Мамички помагајте!!!
    Со бременоста се поправив 25кг. После породување пола ги симнав и сега ми останаа уште 10кг вишок...
    Помагајте како да ги симнам бидејќи се ме боли...колена, нозе, половина, потешко се движам...а сето тоа да нема одраз на млекото и на доењето...

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.720
    Допаѓања:
    77.004
    Prikluci se na fb vo UN dieta :) jas ja drzev i simnav 7kg, a doev :) ima kup majki koi dojat, a ja drzat, baska grupata e odlicna so ogromna poddrska od site clenki :)

На *Ѕвездичка* и DigY им се допаѓа ова.
  14. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    породени мамички од кога почнавте да носите мидер после пораѓај и каков мидер носевте? мора да се стави на листата за купување на маст хев овој месец :)

15. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    jas posle 11 meseci kako su porodena i sum minus dve kila od pred da ostanam bremena bukvalno se stopiv(facepalm) tuku sakav da prasam dali doenjeto vlijae i na namaluvanje na kilazata? sinko non stop cica

16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    38.459
    Може да влијае, ама и не мора да значи. Помалиот син го дојам и за брзо време ослабев. Сега имам помалку килограми отколку што имав пред да забременам. Поголемиот син не цицаше, ама и тогаш ослабев.

17. *Ѕвездичка*

*Ѕвездичка* Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2016
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    302
    (facepalm) дури сега ја видов поракава :D . Фала за советот. Таа ја имам држено порано и стварно ослабев. Не е толку проблем да ослабам ако се решам, ама некако како слаба да ми е волјата сега :tmi: а не јадам многу, само благо ми е проблемот. Не јадам ни леб... за вежбање сеуште ми е забрането заради царскиот...и незнам како, а сезонава на плажи дојде :tmi:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Majki kako da ja najdam taa UN dieta ?

19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.720
    Допаѓања:
    77.004
    Na Facebook e grupata UN DIETA MK, tamu imas se za dietata :)

На Mi-Ma му/ѝ се допаѓа ова.
  20. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    Јас останав бремена со 79,се породив со 92,а сега после скоро 2месеца сум 71

На chocolade и Kaetana им се допаѓа ова.