Како губат жените веднаш 10 кг? Еве вака: јас качив 23, бебето беше 4,5, плацента околу 500гр, многу плодова вода и нешто отоци и ете веднаш -10 . Останатите па и фазла наредните месеци со УН. Сега сум таман
Исто и јас, па над 10 минус бев два дена од раѓање, бебе 4400, плацента, вода, многу отоци... после доењето ме ослабе и уште 10кг со Ун, сега сум супер, неверојатни 30кг минус за 1 година
Jas 20kg za 4,5m, posle ostanav na 80kg, pa morav so dieta da gi dokrajcam do 70, do rodendenot na sinko vekje bev slank.. Sega e 17m, 73kg imam, ama ne mi smetaat tie 3kg voopsto...
Lele ve citam i si velam blazesivi Jas bev 70 do poroduvanje 92 Posle poragaj 84 I eve bebco e 3 ipol meseci uste isto kako ke oslabam
Јас со над 100 на пораѓај отидов, а почнав со 70 исто, ама сама околу детево и заборавав и да јадам, не вечерав и не јадев благо... одма под 90кг бев веќе 2ри месец после пораѓај. Малово цицаше само до 5м без никаква дохрана, па и тоа слабее мислам, после почнав кашички и доење... ама навеќе ослабев поради тоа што не јадев навечер...
Многу игра улога генот , јас качив 12кг како по книга , бебто 4кг, плацента 500гр, нешто плодова вода дома си ојдов со +5 , сега поминаа 40 дена и јас сум +2 , го дојам јадам редовно и толку сум !
61 kg ja pocnav bremenosta pa kaciv do 74-75kg. 40 dena od poroduvanjeto bev 60 simnav i na 55 kako sum 57 i ja odrzuvam taa kilaza najverojatno deka sama se grizam za malata celata rabota doma e na mene,nespienje,zaboravam da jadam izmolzuvanjeto a blago jadam nenormalno mnogu
Јас се поправив 19 кг и што е многу многу е .. нозете ми изгледаат дебело и не ги сакам .. Сакам да држам диета ама не можам , ми се јаде луѓе.. Незнам колку кг имам, немам вага и не сум се мерела али сигурно имам 75 а треба да дојдам до 60 . Благо избегнувам да јадам. Физички не сум активна. Цело време сум дома , читај, во една соба. Се породив пред 20 дена,ама се чувствувам супер, како да не сум сечена и шиена. Дали може да се почне со некоја полесна вежба од типот чучни-стани и така ??
Ostanav bremena na 67kg, ja zavrsiv bremenosta so 81. Na prvoto merenje edna nedela po poroduvanje bev 74, sega ima pominato uste edna nedela a ne sum se merela. Vaka koga se gledam imam ostanato stomak, ama ne e mnogu, vo porodilno so gi gledav so stomaci kolkav jas so imav pred poroduvanje. Iskreno zal mi e za takvite mamicki, zaradi toa so mene I ova malku mi smeta a ne pa tolkav stomak. Cekam cuca da napravi bar dva tri meseci da se ocoveci so bi se reklo pa da se stavam na nekoj rezim na ishrana I da se vratam na starata kilaza. Pozdrav zenski!
Гинекологот треба да ти каже дали е се во ред и да почнеш, царски си? Јас природно и некаде на 2м се осмелив на орбитрек да се качам да вртам и по кратко вртење ме фатија опасни болки во долниот дел од стомакот и си почекав скоро 1год за вежби, до тогаш само диета и пазење на исхраната. Исфрли леб, благо, сокови, сок природен цеден само... и одма ке почнеш да намалуваш
Природно сум. Рана ме болеше 1 недела после помина и сега сум си одлично никакви болки немам. Многу сум поправена морам да ослабнам. А голем обожавател сум на благо али ке морам да го исфрлам скроз, исто и лебот. Знам. Нема да вежбам ке си седам мирна .. да не си направам беља
Чим си природно породена немаш гајле, можеш да вежбаш, ама почекај барем уште еден месец, да ср стабилизира лактација, хормони...јас почнав со УН кога синко наполни три месеци, па ете ослабев. За вежбање уште не сум се осмелила, еве и после 7м, бидејќи се породив со царски...а и покрај доење, неспиење, облечи-преслечи-шетај, немам ни време ни сила за вежбање