И со двете ќерки најлесно и брзо слабеев кога ги доев,со втората бременост качив 15 кг, за 3 месеци се вратив на онолку колку што ја започнав бременоста
Што да кажам, бебецица а мама слабее. Килажата си ја вратив, а и стомак немам. Може само малку вежбање недостасува за мускул.
и моето бебе си цица , ама мама никако да ги изгуби тие + 8 кг ... на пораѓај отидов со + 20 кг (од 52 на 72 ) кога се вратив дома одма мерење , и оп 65 кг .. за недела дена изгубив уште 5 и сега варирам од 60 до 62 и се така во круг .. а диета неможам да држам бидејќи дојам ми е страв да не го изгубам млекото
Колкаво е бебето? Ама си се засекирала, доаѓа зима и онака нема за каде за слабееш, после Феб диети, сега не
Само со доењето се вратив, мислам. Не дека бев многу поправена, ама сега сум послаба од пред да останам бремена. Не внимавам ништо посебно во исхраната, а сум личност што може брзо да се здебели... ама ги користам благодетите на доењето . Ќерка ми има 7 и пол месеци. Кога ќе се одбиеме ќе почнам да внимавам
Ve citam i definitivno greski nekoi pravam vo ishranava. Inaku na poragaj bev 79 kg, posle tri meseci imav super tezina znaci se stopiv dojdov do 69kg, no eve sega 11 meseci malata znaci na doenje sme bez prestan, a mama kg+20 stramotilaci ke si puknam i toa ne jadam mnogu, ama problem si imam bez blago denot ne mi pominuva. Sega pocnav da go izbegavam blagoto, leb ne jadam nikako se bez leb pa ke vidam kako ke bide se nadevam deka ke se vratam bar do 70kg na moi 175 visina. Pozdrav mamicki
Не си само ти... и јас после месец ги имав скоро сите симнато, бев плус 2 кила од пред бременост, но после година и пол бев +15... Ама не се чудам - сама сум си крива, се дупнав од благо јадење. Сега сум на УН диетата ама многу споро оди... никогаш не ми било толку тешко да симнам кила...
Mami jas pred da ostanam trudna imav 68 vo tekot na bremenosta se zdebeliv 27 kg ko se porodiv imav 90 I si gi imam uste tolku Salce kolku da sakas Samo 5 kg imam simnato od poragajot I to e to Ne deka ne probav so dieti eve veke 8mi den kako ne jadam blago, leb gazirano I se imam oslabnato celi 250 grama
Mamicki posle kolku vreme prestana da ve boli karlicata od koga se porodivte ? Tri nedeli eve i uste me boli.po malce ...
Jас како и пред бременост, така и сега, на друга мака сум, сакам да ставам некое килце. Пред бременост 45, после бременост 46 со се облека. Тука па тука. Сега само што немам рамен стомак.
јас кога останав трудна бев само 58 кила кои со маки се мачев да ги добијам и оп останав трудна денот на породувањето бев 79..од кои што само 10 имам симнато сега сум 69 кг за само 3 месеца од кога сум породена....барем да можам да симнам уште 5-6 супер би било =)
јас кога останав трудна бев 52 кг .. деновите пред породување бев 72 .. откако се породив до сега имам 60/62 .. и тие + 8/10 никако да ги симнам .. еве за 11 дена 4 месеци како сум породена .. што викаш ти , бар 5, 6 кг супер би било да симнам