Сакам да ве прашам каков мидер е препорачлив после бременоста? Која големина? И после колку време од пораѓај се носи и како?! Планирам деновиве да си земам за после пораѓај но не знам баш како би го користела?!
Јас овој го имам https://www.google.com/search?q=lis...AUIBygB&biw=360&bih=524#imgrc=nLKiR7a0auXjpM: Отвори на линкот и види го, не можам слика да ставам. Си го зедов во конф.број што си го носев пред бременоста, и почнав да носам одма кога дојдов дома, да ми го држи стомакот да не ми ја покрива раната од царски. Ама треба регуларно носење, јас забушавав. Сега ќе почнам пак редовно да го носам.
za taa koza sto ostanala ima plasticni operacii kolku kako kostaat neznam a mozes da so stomacni i ima vezbi za gradi ,semi si dve tekcinja od po 2,3 kg ako mozes doma da si vezbas ima eden kup vezbi na internet
Jas slusnav deka treba da se stegas 40 te dena posle poragaj a posle pominati 40 dena kolku i da se stegas zabe ke ti e. Ama ete ti mi velis si se stegala i pak dzabe.... Jas pa koga sum bila.trudna mn piev voda. Preterano mnogu i moze zatoa mi ostanal vakov . I striite me ubivaat be lele duri sram mi e da se soblecam........ti kako se spravuvas? Mene maka mi e se custvuvam ko naduena
Јас мислам дека треба да избегнувате мидери после породување, бидејќи органите треба по природен пат да си дојдат на свое место а не со сила и стегање. Бременоста трае 9 месеци и не се здебеливме одеднаш, туку постепено, така и ќе се враќаат органите и ќе слабееме. И мене уште ми се познава подуван стомакот(иако има разлика, се намалува по малку), четири месеци поминаа ама веројатно до летото ќе се среди ако не па да сме здрави живи. Само намалување со храна и повеќе физички активности. А тоа дека мидер требало да се носи до 40 дена ми е чиста глупост.
Мене патронажната ми рече па после 40 дена да ставам мидер. Сега да не ставам. Зедов еден јас, ама знам дека ќе забушавам и нема да го носам редовно, таков човек сум. Но, за среќа не ми остана надвисната кожа на стомаков, а за останатите делови од телото, ботови, нозе, раце итн. ни во бременоста не се здебелив. Како да не сум родила, а и со бебе трчам 100-ка на саат и верувам така ќе се вратам во форма побрзо.
Prv pat slusam za ova so 40 dena. Navika e so ova miderive, ako mozes da nosis nosi si vaka ne za po doma normalno, ama za nadvor pa moze ke se namali nesto. Ne znam, jas ne go podnesuvam i si go nosam meshko Abe ke trcame po decata, stani klekni sedni i moze ke se namali nesto. Za voda ubavo e nasabajle na gladno edna casa na prazen stomak. A za toa sto vikas deka si piela vo bremenost mnogu, ne veruvam od toa da e. Ne sheti vodata, naprotiv samo pozitivno moze da napravi. Za strii nemam jas niedna, zavisi do kozata. Nekoi imaat nekoi ne. Jas na hipp ja koristev baby mama kremata i edna Bugarska. Mackav redovno. Ne se opteretuvaj tolku, ne e strasno. Za vo leto imas iscelo kupaci, sakaj si go teloto i taka ke se naviknes i eden den moze se ke iscezne
Јас не носев мидер после царски, ни по 40 дена ниту еден ден. Вишокот килажа и стомак си ги носев дури не наполни малиот 10 месеци, поради доењето, па летото ги намалив сите со ун диета еден месец, па внимавање во исхрана наредните месеци до сега. Сега имам и 5 кг помалку од пред да останам бремена и немам стомак, ни кожа ми остана, а имав мноогу голем стомак пред да се породам. Среќа немам ни стрии, само бутовите ми испукаа. Мислам помогна и доењето, намалив внес на калории и побрзо одеше слабеењето, за разлика од порано. Сега празнициве ми се критични, многу храна, тесто, благо, се и сешто, ама планирам пак некој ред да си ставам.
@vitamina ако се породиш природно мидер можеш уште утредента да носиш. Јас раѓав царски и демек не смеело одма, ама уште со конци на раната јас ставив мидер и тој ме спаси, баш истиот како @Annath го имам, сега толку ми е стопен стомакот шо веќе ми е голем а после третиот пораѓај почнав одма со лесни вежби кои ги наоѓав на you tube по 15-30 мин дневно и многу побрзо и полесно се опоравив. Плус почнав вежби на справа и тогаш носам корсет кој дополнително ми стега струк и ме поти. Единствено за градите нема спас, @Nalutena1 чинам спомена, тоа е, после доењето само силикони се спас, мада јас еве трето бебе дојам и веќе самото свое тело го доживувам целосно поинаку, три човечиња живееле во него, се хранеле од него, сите овие лузни, стрии, промени на него се само мал данок за најблагословената наша улога - мајчинството!
Vie sto doite dali nosite gradnik po doma ili samo koga izleguvate? Ginekologot mi rece moram da nosam non stop bidejki koga ke prestanam da dojam ke mi bidat visnati i problemi so grbot ke imam.. Probav nekolku dena ama ne mozam da podnesam gradnik duri sum doma, posebno sega so dupo pogolemi gradi a i mleko mi tece stalno..
Јас откако почнав до доење еве до ден денес сум со градник и за спиење не го вадам инаку сме 10 несеци. За млекото што ти тече ќе побараш во аптека влошки за гради и немаш гајле.
Моите гради се помали од што беа, ама не се виснати и баш ми се сеуште убави. Е после 2, 3 деца ќе видиме може би ми биле и поубави да е не сум вака слабичка, едно 2,3 кила да се поправам ке се вратат повеќе, вака смалени ми се од мн ослабување... Ама во никој случај силикони не би ставала, грозна работа ми се...
Јас па воопшто не носам градник. За по дома никогаш, за надвор ептен ако треба, ама знам и така да излезам Па сега дури дојам стварно е неподносливо. Пробав ете и не можам, ме стега. За тоа проблем со грбот, хммм не знам-не верувам. А силикони - хаха no way!
Враќање во форма... зависи каква била формата претходно Мидер стаив 2 дена, демек да се врателе органите назад. По 2 дена го извадив, се потев многу и не ми требаше ништо да ме стега. Веќе немам стомак виснат. Уште дојам и градите ми се виснати. Пред бременост носев 80ка, у бременост 90ка, а сега можам и 100ка и пак ми е мал градникот, ми вират кога ќе се наполнат. Кога ќе ги исцица бебе, висат градите. Кога се полни се кренати. Не верувам дека ќе ми се качат назад, а немам намера да одам под анестезија за едни цицки. Среќа белег од царски немам, а сеченото од пораѓајот избледе и не се познава. А стрии... е тоа имам. Ми купија и крем против стрии после бременост ама не помогна, а и имам на градите стрии. Килограмите си ги вратив многу брзо, само што сега сакам да ослабам повеќе отколку што бев пред бременост, ама немам намера да си правам проблем со млекото оти најбитно е бебето после мојата линија. Косата ми падна премногу, тоа се хормоните за доење, ама сега ми порасна нова. Посјајна и помека. После се, имам помека кожа, која по телото ми сјае ( у лицето сум испиена, сува кожа, неубава) имам поубави облини (половината ми е помала ама колковите пошироки) и поголеми гради кои со прслук изгледаат бомба. Повеќе си го сакам телот сега. Го гледам ко чудо. Тело кое создало живот нов, кое во себе развило цел нов човек, тело кое и после раѓањето го храни тој мал човек со се што му е потребно. Како суперчовек се осеќаам, верувам дека така им е на сите мајки. Не ми смета стрии, виснати цицки... има зошто се такви. И тоа од најубавата причина. Не од прејадување, од лежење од негрижа за себе... туку оти моето тело дало се добро што има за да создаде нов човек. Веќе не сум девојка, мајка сум.
Сè убаво кажа жено, се согласувам туку јас и раната од царскиот си ја сакам и си ја гледам од време на време, за среќа ме потсеќа дека од таму излегло моето човече. Така да и во тоа има убавина!
Јас носам градник за доилки и ич не ми смета ем полесно ми е за доење ем не ми тежат кога ќе се наполнат со млеко. Го носам 24/7
Градник ме стега, големи ми се градите ама носам 24/7 беби дол за доење. Топ работа,ем држи ем не стега. 4 имам од h&m ми ги донесоа луге што одеа во странство. Цел ден сум во него,за туширање кога ќе го соблечам после 10 секунди почнува да капе млеко така да никако не би можела само со маица да бидам.
Luge jas kako se porodiv za nekolku Dena izgledav kako pred da ostanam bremena. Jas si bev slaba I pred I za vreme na bremenosta, samo vo stomak ko lubenica da imav goltnato a Sega stomakot mi e ramen nemam ni Edna strija ni pak na gradite. I jas sum iznenadena ocekuvav zbrckan stomak, gradi so strii...mislev deka nema nikogas veke da izgledam kako sto si bev