Незнам како се слабеело од доење.. Само дреми дома и јади, џабе доиш мора диета подитно да се почне, ме фаќа нервоза жими се..
e eeeee kolku me faka da znaes,samo da go idterame zimovo ke bide po interesno ,kolickite i aj na setanje .Trpenie mila ke preziveeme nekako uste dva meseci
Колку месеци ти е бебето? Јас Април се породив и шетав цело лето џабе многу споро паѓаа килограмите и се криев во широки кошули и хеланки(се потев како свинче) но и не ме собираше во фармерки, почнав да слабеам нагло после Септември кога синко имаше 6 месеци, а веќе кога наполни 1год бев скроз вратена на стара килажа, а да напоменам дека качив над 30кг Сега во сите фармерки кои ми беа кнап кога синко беше 7,8 месеци пливам, ми висат секаде
Уууу дај боже да е така и кај мене. Он е 4,5 месеци. Во бременост пазев, се движев и качив 9 кила. Сега немам вишок многу кила, околу 4-5 ама се чуствувам виснато и салосано хаха Ми треба вежбање.
Како што растат така се помалку време имаш за себе, па никако нема да ти остане време да грицкаш нешто. Време ке имаш само за доручек, ручек и вечера Мада јас од што немав време некогаш скокав доручек или вечера (а и заборавав...) 9 кила се премија, а 4 вишок имав веќе 11 месеци кога имаше синко, не се секирај не е тоа многу ке се стегнеш. Инаку јас меше трудничко имав до 5 месеци, многу споро ми се враќаше назад, сега ми е даска веќе одамна Иначе јас 11 кила минус се вратив за два дена од пораѓај
Уффф а јас што да кажам се лишам од све за јадрње во бременост исто мн пазев и качив 15 кг а бебка се роди мало само 2740. Кога излегов од болница излегов со минус само 4 кг и сеуште си стојам во место а бебе има полни 6. А сеуште внимавам дури и млеко ми се намали и џабе никој неможе да ме разбере само ме критикува. Али ако ке прекине да цица и ке им покажам на сите
Јaс дo пред пoрaѓaј бев +8-9кг кoгa си дoјдoвме дoмa бев -2кг нo стoмaк ми oстaнa ..и грaдите мнoгу ми пoрaснaa и ми испукaa кoгa пoчнa дa нaдoaгa млекoтo:/ кoгa ќе мoже грaдите дa ги врaтaм вo нoрмaлa ...кoшулa немoжaм дa oблечaм ми се oтвaрa)
Јас останав трудна со 66, на пораѓај заминав со 83кг, се роди бебка 3400гр, за 4,5 месеци се вратив на 66кг, сега бебка е 8мес со 9кг, а јас сум 59кг, на доење е и мислам дека од тоа многу ослабнав а и некако цел период ми беше многу напорен стресен тешко фатив ритам,околу спиењето посебно, а стомачето има малку кожичка кога седам ама мислам дека со цежбање ќе се среди, ама сега за сега нема време за тоа. Ааа да и испукав странично и на градите е од тоа нема назад .
Можда малце ќе ви биде чудно или глупаво ама може ли некоја да ми каже дали вежбањето (конкретно пилатес) е незгодно кога градите ви се полни со млеко, бидејќи сакам да почнам - ама сеуште го дојам бебето ми е 3 месеци.
Ajde i tuka da prasam Jas krvarev okolu 40 dena posle poragjaj pa posle mesec dena dobiv normalno mi traese 5 dena...potoa posle eden mesec na datumot si dobiv pak normalno 5 dena traese......E SEGA pred nekolku dena trebase da dobijam...mi kasni okolu 3-4 dena...odnosi imavme bez zastita no so svrsuvanje nadvor kako sto i imavme prethodno 5 god vo vrska ( pred da zabremenam) e sega neznam sto da mislam. Dali od bremenosta ne mi e seuste regulirana menstruacijata kako sto treba ili....????
Во бременоста се поправив околу 13 кг. Десет дена после пораѓај се вратив на тежината која ја имав кога забременив (и тогаш имав 6-7 кг вишок). Си реков супер, ако терам вака ќе си стигнам до идеалната тежина. Нооооо....добив маститис и од терапијата која ја примав млекото ми намали скроз. За да го вратам почнав да јадам калорично, пиев по литар боза, литар сок од јаболко, литар чај за доилки Хумана... на ден. Резултатот.... за нецели 2 недели се поправив 5кг. Стриите кои после пораѓај беа минимални и ептен мали линии под папокот сега ми се распукаа и проширија па стомакот ми е решето. Не ми се веруваше, 9 месеци толку внимавав и се трудев и сега за 2 недели се падна во вода. Среќа млекото го повратив и сега бебуш супер си цица па не е залудно. Сега се мислам дали е време да почнам да вежбам. Кога бев на контрола после 40 матичната ми рече дека се е во ред и нема проблем да вежбам. Но мене ми е страв бидејќи сум читала дека со вежбањето може да се намали млекото. Секако јас не планирам да го правам тоа интензивно, за почеток да вртам орбитрек 15-20 мин и да правам по некоја стомачна. Морам нешто да превземам зашто ова седењево по цел ден уште толку ќе ме угои. Што мислите можам ли да го изгубам млекото така???
После колку време ставивте мидер жени ? За природен пораѓај? Јас ставив но докторката рече НЕ. после 6 недели било пожелно.