Враќање во форма по породувањето

Discussion in 'Бебе' started by NoellePage, Oct 26, 2012.

1. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Јас после 20тина дена, ама не гледам многу фајде.

vitamina likes this.
  2. irena.1

irena.1 Форумски идол

Не се секирај. Многу си рано породена. Ќе се вратиш во нормала. Само не си требала да форсираш боза и сокови. За млекото е доволно чајот за доилки и вода да пиеш.
    Јас во првата бременост се здебелив 17 кила. Кога се вратив од болница бев 10 плус. Првите месеци не мрдав на вагата, а стомакот ми стоеше ко 6 месец. Се убив од пиење чај за доилки, си фативме ред со доење и ми беше страв да намалувам на јадење. После 4-5 месеци почнав спонтано да слабеам. Бебе стана црвче, нон стоп шетавме надвор и до годината ми се врати старата тежина. Сега втората бременост пак со иста килажа ја почнав.
    Мидер не ставив зошто беше пекол жешко тој период. Го ставив после два месеци, ама никакво фајде од него не видов.

3. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Бев очајна да го вратам млекото и буквално се давев во течности, цело време бев со чашата во рака. Сега ги исфрлив бозата и сокот од јаболко, а чајот Хумана кој е со шеќер го заменив со Лакта Микс кој не содржи шеќер. За јадењето и мене ми е страв да го намалам, си јадам квалитетно, за да биде и млекото квалитетно.
    Се тешам и јас дека со поголемо бебе повеќе обврски, ќе шетаме повеќе и ќе се се вратам во форма. ^_^

Girl-Rabbit and irena.1 like this.
  4. irena.1

irena.1 Форумски идол

И јас пиев лакта микс. По литро на ден, пред секој подол во денот по една чаша. Грозен е што да тии кажам, а и онака јас чаеви ич не сакам. Плус многу ме потеше. Ама се што се мора, не е тешко :)

Kaetana and Lolipop23 like this.
  5. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Нема да се намали, јас си вежбам скоро секој ден по малце и си имам млеко, само пиј многу вода. :)

Lolipop23 likes this.
  6. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Не знам зошто толку ја форсираат бозата, имам слушнато дека од неа само се дебелее ништо друго, доволно е само многу вода да пиеш секој ден и нема да имаш никаков проблем со млеко.

Lolipop23 likes this.
  7. angrypepper

angrypepper Истакнат член

Јас мислам дека здрава исхрана и вежбање немаат врска со намалување на млеко. Млеко има ако бебето цица тоа е тоа. Џабе бози и сокови кои само дебелеат. Чај да, и онака не е калоричен. Моето бебе е 5 и пол месеци јас почнав ун диетатa да ја држам пред две недели и топ ми е. Наместо чоколади и мајонези јадам мн овошје и зеленчук. Планирам и фитнес да почнам. Инаку бебето само цица и топ му е :D

Lolipop23 likes this.
  8. majdaa

majdaa Истакнат член

Можеби многу грешам и ке го изгубам млекото но јас сум на мн строга диета која сама си ја поставив. Годинава сум на 6 свадби од кој 3 ми се многу битни а стомакот ми стои како во 7ми да сум а поминаа 7 месеци одкога се породив. Доручкувам или овесни три лажици со јогурт или едно јаболко ручек тоа што е зготвено со 2 тенки кришки леб. За течности си ветувам од утре повише.

9. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

I jas sum edna od mnogute,koja za da go zadrzi mlekoto,kaci +10kg posle poragaj i si stoeja dobri 2god,iako imav neviden cicac,bev i bez ciklus 14 meseci pa poduenosta mi bese gratis. Spored mene,zdravi i redovni obroci bez preskoknuvanja i mnogu tecnosti,se prva i osnovna rabota za odrzuvanje laktacija.
    E jas,posle 2 ipol godini,uspeav da se vratam vo forma,sega tezneam uste mnogu malku da stignam do posakuvanata i zamialena cel.

10. Lorins

Lorins Популарен член

Jас горе долу толку jадам нормално :worried:. Сакам повеке, но никако не можам да се навикнам, наjвероватно не се трудам доволно. :(

LadyC likes this.
  11. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

ако ме читал некој нон стоп бев по темите, диети, фитнес, килажа бла бла, како поминува времето ми пропработена хормоните мајчински фала богу после 5 години и ич не ми е галје за килажа плус што се чувствувам мнхогу убаво со 77 кг и со стомаков. Не ми се верува и прв пат „прозборувам заова“ дека сум тип што нејќеше да остане бремана, се гадам од доење, мајки, сало итн. Сега си викам секој ден на огледало ајј шо си убава :) :) чудо ми се деси, само нека трае, дека јадев постопородилна депресија 2 години и кусур.

bella.s, TutiFuti, Kaetana and 2 others like this.
  12. julia87

julia87 Истакнат член

Majki sakam da pocnam da odam na fitnes,bebus mi e 4+ i samo na cicanje e ,nopmalno sum porodena dali moze da pocnam so vezbanje??

13. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Зошто да не, нема никаков проблем. [​IMG]

julia87 and joy1 like this.
  14. Saraa

Saraa Популарен член

Majkici, pogore imam pisanono pak ke kazam, bremenosta ja zapocnav so 67kg a na poragjaj otidov so 14+ ili 81kg. Porodena sum pet meseci I edna nedela, veke si ja dobiv kilazata kako I pred bremonost, visoka sum 172cm no sakam da simnam uste 2/3 kilca. Znam deka ke simnam, takvo mi e bebeto si saka I vo race plus doma imame skali po sto pati sum gore dolu a baska I ne sum nekoj goooleeemmm jadac. Kako I da e samo da e ziva I zdrava beba a so nea jas I tatko I.

irenadaniel and SofiMar_ like this.
  15. Unikatno Ime

Unikatno Ime Истакнат член

И јас сум на истата мисла... Едино читав дека со вежбањето ќе се смени вкусот на млекото (ако се префорсираш) и може да не му се допадне на бебуш... Само од тоа ми е страв и уште не сум почнала со вежбање :( - детето ми е 4 месеци... А ми фали многу вежбањето, ќе се размрдам, ќе се осеќам мнооогу подобро, само од друга страна нејќам да направам беља со млекцево - премногу ми е драгоцено... Нека помогне некој со искуство на оваа тема :)

16. newring86

newring86 Популарен член

Имам едно прашање- користите ли антицелулитни креми?

17. vitamina

vitamina Форумски идол

Јас користам на нивеа.
    Допрва ќе видиме ефект.

newring86 likes this.
  18. majdaa

majdaa Истакнат член

И јас користев на нивеа и ефектот беше огромен само со една крема која не ја доупотребив сега не ставам по препорака на една докторка дека сеуште сум доела.

19. Annath

Annath Форумски идол

Не, бидејќи дојам. Секоја антицелулитна крема подразбира и масажа за втривање на истата во кожата, а со тоа се излачуваат токсини кои се исфрлаат преку секоја телесна течност што се излачува, вклучително и млекото. Ако не доиш, слободно може да користиш.

Girl-Rabbit, newring86 and joy1 like this.
  20. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Мајки јас сакам да ве прашам , оние кои имате стрии на стомакот како последица на испукана кожа за време на бременоста , постои ли некој начин да се намали нивната видливост ?

Mimmi39 likes this.