Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Annath dali istoto se odnesuva i na maslata protiv strii??? Se mackam sekoj den na stomakot so Eucerin masloto, normalno so blago masiranje, dali pravam greska? :?:

2. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @Annath фала на одговорот. Така и си мислев, само ми требаше потврда.
    Јбг.... ке си го навикнам

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.646
    Допаѓања:
    202.137
    Не знам за состојките на маслото, ако се слични со оние во антицелулитните креми, не би требало да се користи при доење. Во спротивно, не е забрането.

@newring86 и јас не можам да се гледам ваква, ама уште некој месец ќе се стрпам. После првото породување, т.е кога прекинав со доење, го решив целулитот со редовни масажи и детокс течности, истото ќе го направам и овојпат штом ќе прекинам да дојам. Брзо се средува овој хормонскиот целулит, за разлика од оној што се таложи со години. Јас немав целулит многу иако отсекогаш сум имала вишок кг, ама во бременостите ми се направи многу, пред се поради хормоните.

На Lolipop23 и newring86 им се допаѓа ова.
  4. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.775
    Допаѓања:
    34.073
    Летно сончање, но сепак ќе си има лузни бели нема целосно да исчезнат, п.с рочитав некаде сок од компир но не знам немам пробано.

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Majki jas uste nemozam da vlezam vo forma posle poroduvanjeto, ne tolku so kilogramite kolku sto so hormonite i umorot. Se uste se potam i potta mi mirisa :sweat::( a predhodno ne sum imala nikakov problem so mirizliva pot, a i drug hormonski problem liceto mi se nafrla so bubulici posle poragajot. Veke treti mesec otkako sum porodena, pa sakam da prasam do koga trae ovaa hormonska stabilizacija, se dodeka dojam ili dodeka da dobijam prv ciklus?
    A isto sakam da prasam i nesto vo vrska so pienjeto kafe, posle 40te dena, pocnav da pijam samo po edno kafe nautro, no od umor imam potreba i za uste edno kafe popladne, dali e premnogu bidejki dojam, dali kofeinot ke vlijae vrz sonot na bebeto ili namaluva laktacijs?

6. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    25.387
    Проблем е што кај мене се лилави :| не знам дали е поради вишокот кг што ги имам , и покрај тоа што сум во фаза на диета и вежбање низ дома , сеуште се исти .. Сепак фала ти на издвоеното време :)

7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.599
    Почетните стрии се лилави. Баш модри и многу изразени.
    Со тек на време тие лилави риги се повлекуваат и обелуваат. За година дека ќе ти бидат бели и нема многу да се познаваат во однос на кожата.
    Ако се сончаш и ако "поцрнееш" стриите не се сончаат и за разлика од потемнувањето на кожата тие остануваат бели и изразено се познаваат.
    Инаку и баш не делат со натуралната кожа.

8. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.710
    Јас имам добиено циклус,па за жал потта сеуште ми мириса, а исто претходно немав проблем. Би ти препорачала да пиеш кафе без кофеин, мада што за умор не помага

9. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.775
    Допаѓања:
    34.073
    јас како девојка ми се имаат појавувано на колковите и тоа баш како сега во бременоста мн длабоки но на одмор со мачкање на кантарионово уље исчезнуваа и не се познаваа е сега ќе видиме на цел стомак како ќе биде мн искчукав во 8ми месец до крај на 9 имав и на нозете од што мн отекував јер лето и вруќина беше мноу.

10. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    25.387
    Doduse jas si imam problem so soncanjeto i onaka imam bela kozha pa 5 minutki na sonce me pretvoraat vo rak :@ tuku mi bese cudno sto seuste stojat onaka modri i izrazeni kako sto kaza ti , a maloto vekje ima 10 meseci :wasntme:

11. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    И јас имам еден тон стрии на стомакот :nod:
    Беа жар црвени а сега се темно кафеави
    Немам користено ништо за да исчезнат зш едноставно не постои нешто такво
    Во бременоста се шљакав со кантарионово масло,кокосово и пак стомачето решето ми е
    Со здравје да си ги носиме,и немам проблем со тоа
    И јас родив пред 10 месеци

На TutiFuti и CrazyGirl15 им се допаѓа ова.
  12. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.624
    Ve citam se zalite na strii pa da se priklucam I jas imam premnogu strii duri I na gradite imam :( I golema kilaza imam za sinmnuvanje Koga se porodiv bev 92 sega sum 78 e treba do 65 da stignam8) pocnav da vezbam pa Se nadevam za brzo deka ke namalam

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  13. CrazyGirl15

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    25.387
    И јас ставав неклку креми као за да не испука кожата ама ете :) јас со првото пред скоро 3 години испукав многу , бидејќи до 7-ми месец не се приметуваше дека сум бремена , ама затоа кога нвлегов во седмиот месец , наеднаш ми порасна стомакот и тогаш ми се појавија и стриите . За второво не испукав толку многу , на неколку места само , не знам дали слабеење и редовно вежбање би можело да помогне бар малку

14. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    И јас неможам да ослабнам
    Стриите не ми се никаков проблем ама тежината ;(
    Во 9 м имав 100кг :tmi:
    Сега сум 84 а би требало 68-70 да имам (почнав да сонувам за оваа тежина)
    @CrazyGirl15 имам подслушнато дека ако се ослаби не се познавале многу стриите

На irenadaniel, S.Snezana и TutiFuti им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.978
    Допаѓања:
    219.599
    Тути фути стриите не исчезнуваат од сончење туку со тек на време сами по себе белеат и не се познаваат баш.
    :)
    Не се нервирајте ќе исчезнат т.е ќе обелат со текот на времето. Погоре објаснив.

16. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.775
    Допаѓања:
    34.073
    Искрено не ми сметаат ги обожавам но само ме нервира стомакот што неможам уште да го средам али дека дојам и тоа е тоа организмот ми бара јадење морам да јадам не да гладувам.Сепак мајка станав што повеќе ми треба.

На sunmoonstars и vitamina им се допаѓа ова.
  17. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.624
    Sega ja pocnav un dieta I vezbam pa ke vidime kako ke odi :$

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ss80

ss80 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    272
    Да си почнеш да вежбаш обавезно, јас со првото со царски почекав два месеци и после прегледот си почнав со вежбање три пати неделно, ама јас цел живот вежбам. Овие два месеци со бебето ми беше единствениот невежбачки период. Познавам многу така девојки ќе качат многу малку кг во бременост и после тоа за право чудо ќе се поправат. Затоа, вежбање му е мајката иако знам колку организација треба со бебе... Сега сум трудна за второ, со две не знам како ама планирам пак исто да си вежбам.

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.858
    Јас сакам да почнам сп вежбање ама дома ке си правам некои вежби бидејки стомакот ми е како 5 месец да сум е сега дали ке го намалам салото многу го имам или само ке се затегне ако знае некоја нека ми каже, и со јадење ке намалам не дека многу јадам ама ајде.

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.646
    Допаѓања:
    202.137
    Кофеинот може да делува на сонот на бебето. Јас од таа причина сè уште не пијам кафе со кофеин. А за лактација дека намалува - можеби, бидејќи тера на мокрење, ама од еден филџан кафе нема да имаш проблем со млекото.

На sunmoonstars му/ѝ се допаѓа ова.