Annath dali istoto se odnesuva i na maslata protiv strii??? Se mackam sekoj den na stomakot so Eucerin masloto, normalno so blago masiranje, dali pravam greska?
Не знам за состојките на маслото, ако се слични со оние во антицелулитните креми, не би требало да се користи при доење. Во спротивно, не е забрането. @newring86 и јас не можам да се гледам ваква, ама уште некој месец ќе се стрпам. После првото породување, т.е кога прекинав со доење, го решив целулитот со редовни масажи и детокс течности, истото ќе го направам и овојпат штом ќе прекинам да дојам. Брзо се средува овој хормонскиот целулит, за разлика од оној што се таложи со години. Јас немав целулит многу иако отсекогаш сум имала вишок кг, ама во бременостите ми се направи многу, пред се поради хормоните.
Летно сончање, но сепак ќе си има лузни бели нема целосно да исчезнат, п.с рочитав некаде сок од компир но не знам немам пробано.
Majki jas uste nemozam da vlezam vo forma posle poroduvanjeto, ne tolku so kilogramite kolku sto so hormonite i umorot. Se uste se potam i potta mi mirisa a predhodno ne sum imala nikakov problem so mirizliva pot, a i drug hormonski problem liceto mi se nafrla so bubulici posle poragajot. Veke treti mesec otkako sum porodena, pa sakam da prasam do koga trae ovaa hormonska stabilizacija, se dodeka dojam ili dodeka da dobijam prv ciklus? A isto sakam da prasam i nesto vo vrska so pienjeto kafe, posle 40te dena, pocnav da pijam samo po edno kafe nautro, no od umor imam potreba i za uste edno kafe popladne, dali e premnogu bidejki dojam, dali kofeinot ke vlijae vrz sonot na bebeto ili namaluva laktacijs?
Проблем е што кај мене се лилави не знам дали е поради вишокот кг што ги имам , и покрај тоа што сум во фаза на диета и вежбање низ дома , сеуште се исти .. Сепак фала ти на издвоеното време
Почетните стрии се лилави. Баш модри и многу изразени. Со тек на време тие лилави риги се повлекуваат и обелуваат. За година дека ќе ти бидат бели и нема многу да се познаваат во однос на кожата. Ако се сончаш и ако "поцрнееш" стриите не се сончаат и за разлика од потемнувањето на кожата тие остануваат бели и изразено се познаваат. Инаку и баш не делат со натуралната кожа.
Јас имам добиено циклус,па за жал потта сеуште ми мириса, а исто претходно немав проблем. Би ти препорачала да пиеш кафе без кофеин, мада што за умор не помага
јас како девојка ми се имаат појавувано на колковите и тоа баш како сега во бременоста мн длабоки но на одмор со мачкање на кантарионово уље исчезнуваа и не се познаваа е сега ќе видиме на цел стомак како ќе биде мн искчукав во 8ми месец до крај на 9 имав и на нозете од што мн отекував јер лето и вруќина беше мноу.
Doduse jas si imam problem so soncanjeto i onaka imam bela kozha pa 5 minutki na sonce me pretvoraat vo rak tuku mi bese cudno sto seuste stojat onaka modri i izrazeni kako sto kaza ti , a maloto vekje ima 10 meseci
И јас имам еден тон стрии на стомакот Беа жар црвени а сега се темно кафеави Немам користено ништо за да исчезнат зш едноставно не постои нешто такво Во бременоста се шљакав со кантарионово масло,кокосово и пак стомачето решето ми е Со здравје да си ги носиме,и немам проблем со тоа И јас родив пред 10 месеци
Ve citam se zalite na strii pa da se priklucam I jas imam premnogu strii duri I na gradite imam I golema kilaza imam za sinmnuvanje Koga se porodiv bev 92 sega sum 78 e treba do 65 da stignam pocnav da vezbam pa Se nadevam za brzo deka ke namalam
И јас ставав неклку креми као за да не испука кожата ама ете јас со првото пред скоро 3 години испукав многу , бидејќи до 7-ми месец не се приметуваше дека сум бремена , ама затоа кога нвлегов во седмиот месец , наеднаш ми порасна стомакот и тогаш ми се појавија и стриите . За второво не испукав толку многу , на неколку места само , не знам дали слабеење и редовно вежбање би можело да помогне бар малку
И јас неможам да ослабнам Стриите не ми се никаков проблем ама тежината Во 9 м имав 100кг Сега сум 84 а би требало 68-70 да имам (почнав да сонувам за оваа тежина) @CrazyGirl15 имам подслушнато дека ако се ослаби не се познавале многу стриите
Тути фути стриите не исчезнуваат од сончење туку со тек на време сами по себе белеат и не се познаваат баш. Не се нервирајте ќе исчезнат т.е ќе обелат со текот на времето. Погоре објаснив.
Искрено не ми сметаат ги обожавам но само ме нервира стомакот што неможам уште да го средам али дека дојам и тоа е тоа организмот ми бара јадење морам да јадам не да гладувам.Сепак мајка станав што повеќе ми треба.
Да си почнеш да вежбаш обавезно, јас со првото со царски почекав два месеци и после прегледот си почнав со вежбање три пати неделно, ама јас цел живот вежбам. Овие два месеци со бебето ми беше единствениот невежбачки период. Познавам многу така девојки ќе качат многу малку кг во бременост и после тоа за право чудо ќе се поправат. Затоа, вежбање му е мајката иако знам колку организација треба со бебе... Сега сум трудна за второ, со две не знам како ама планирам пак исто да си вежбам.
Јас сакам да почнам сп вежбање ама дома ке си правам некои вежби бидејки стомакот ми е како 5 месец да сум е сега дали ке го намалам салото многу го имам или само ке се затегне ако знае некоја нека ми каже, и со јадење ке намалам не дека многу јадам ама ајде.
Кофеинот може да делува на сонот на бебето. Јас од таа причина сè уште не пијам кафе со кофеин. А за лактација дека намалува - можеби, бидејќи тера на мокрење, ама од еден филџан кафе нема да имаш проблем со млекото.