Никако да се вратам во форма стрииве малку избледеа ама уште се тука, решето сум со нив, стомакот си виси, и најмногу се нервирам што јас во бременоста иако лежев не се поправив скоро ич, ама затоа откако се породив магично накачив 12-3 кила, од каде и како дојдоа се чудам, од јадење не се сигурно ПОчнав и јас со УН диета па се надевам ќе биде успешна.
Јас бременоста ја започнав со 58 а догурав со 79, после пораѓај бев 69и еве уште сум толку ни горе ни доле одам само мешко имам и големи гради и у тоа се тешам дека ми се тие плус 10кг а пуста жеља да ги вратам пак тие 58-59кг па ајде и 60нека бидат.џ
Пред 5 месеци се породив и одма се вратив во форма, се чудам и сама како. Без диета, не пазам многу на исхраната немам секогаш време да готвам. Ама затоа скоро по цел ден сум на нозе, во движење, немам многу помош окулу синко и домашните обврски. Дури и сметам дека сум многу слаба ,треба да се поправам. Сега имам 51кг , бременоста ја започнав со 50кг а качив окулу 16 кг. Стрии имам малку на бутовите ама почнаа да избледуваат, а на стомакот за среќа имам неколку бели, се надевам со текот на времето ќе станат помалку приметливи.
Дали си проверила хормони? Тироидните хормони, а всушност и повеќето од хормоните влијаат на метаболизмот и скоро во повеќето случаи при вредности кои не се во границата на нормала, може да има флуктации во тежината. Исто така е можно да имаш и некоја нетолеранција. Испитај се себе си кога јадеш определена храна дали ти се случува да се надуваш и/или отечеш итн... Јас лично имам проблем со глутенот и лактозата. Не конзумирам млеко и никакви млечни производи ниту глутен - значи леб и тестенини не јадам. Има замена за се. И се е навика. На крај треба да се храниме за да преживееме, а не да живееме за да се храниме. Кога јадеме си го казнуваме телото (психички прејадувања на пр.). Исто и кога гладуваме (анорексија, булимија)... Ова генерално го кажувам. Нема врска со тебе лично. Но некој може да се препознае. Непроцесирана храна и избегнување на тоа што ти смета може многу да ти помогне... Гледам се фалат и од хроно диетата...
dobri se hormonite gi proveriv dva pati do sega..se falat da od hrono ama iskreno skapicka mi e taa dieta a i nemam vreme so malo bebe da mesam lebce , da spremam tolku komplicirana mi e malku.
Јас се поправив вкупно 16, кога дојдов од болница бев -9кг, после две недели -12кг и останатите 4 кг си ги носев до пред месец дена кога нагло почнав да слабеам и да се сушам и сега сум -18 од пред бременост Синко атопичар, јас со строги рестрикции во исхраната се стопив на ништо не личам, а мускулатурата виси... Среќа стриите на нозе сами почнаа од модри да стануваат розе... Секој ден викам почнувам да вежбам и тој ден сеуште не дошол
Не ви кажувам нит колку сум се поправила ниту доловувам последици ај . Ќе ви кажам само дека сум среќна што сум каква што сум во моментот бидејки пред се од мене излегол живот. Дури сега го прашувам маж ми како тоа бебе таму било сосе постелка што тежеше над 2 кг. Огромна. И цел живот ќе се прашувам како можеше тоа бебе таму да живее и да го носам. Толку ми е чудно а вистинито е. Тоа ми е најголема мистерија. И сега го гледам и си велам зар е можно бре како е можно и како беше можно да го родам . Смешно е знам. Не се секирам нит за стрии, нит за виснат стомак, нит за линеи негри, нит за салото што висе под стомак, нит за целулит. Абе за ништо. Уживам. Лека полека слабеам и гледам дека се пополека се враќа во нормала. Ќе биде женцки, се ќе биде. Трпение.
Се поправив повеќе од 20 кг.Бременоста ја започнав со 58, а на пораѓај отидов со 74. Првите три месеци варивав од 65 до 68 кога еден ден си кажав на себе дека не сакам да ми почнува утрото со 6ка на вага.Почнав со здрава исхрана, без леб,сокови и благо,не вечерам,многу движам и пешачам.Осум месеци по пораѓај имам едвај 50 кг а висока сум 175.
Of sonuvam za kilazata sto ja imav 60kgsega sum 84 porodena pred qmesec a stignav vo devetti mesec do 97kg ne jadam nemam aperit a kg nekako ne se namaluvaat
Даj маjки кажете начин како да се поправам. Денес се мерев, 44кг, со се алишта...само надолу одам со килажава...
Не, немам. Еднаш во живот имав 50кг, инаку цело време 46, ама сега па и уште надолу оди... И во бременост ептен малку бев плус кг...
Провери тереоидна жлезда. Најчесто истата е причинител за симнување на тежиња па колку и да јадеш. Не оставај така мораш на лекар да испиташ.