На пораѓај заминав со +17 кг може и повеќе да беа. Изгубив 10 кг уште во болница. По месец ипол имам уште 5кг вишок. Мидер не носам. Стомакот ми се прибра. Искрено се зачудив не верував дека ќе ми се прибери толку брзо. А за апетит имам повеќе од колку во бременоста, но го контролирам некако.
Dali ke ima efekt ako nosam mider za stomakot posle 10 meseci otkako sum porodena......se mislev ke mi se namali stomakot so tek na vreme, no nekako, uste sum ko 5ti mesec bremena
На пораѓај отидов со плус 17 кг. После два месеци јас имам уште 4 кг плус. Полека но сигурно до целта.
На пораѓај заминав со +15кг, кога се вратив од болница ми беше страв да се мерам По три месеци од пораѓај сум со +1кг без вежбање и диети Од денес почнувам со вежбање имам некои 8кг плус да ги намалам а и свадба за месец и пол.
Кога останав бремена имав 51кг. На пораѓај отидов со 58,5, а месец и 3 дена од пораѓај имам 49,5кг. Немам многу апетит сега, наутро станувам после 10, некогаш и покасно, ретко се случува да не појадувам, туку само нешто овошје, компот, сок да се напијам. Навечер обавезно вечерам. Не вежбам. Стомакот ми е порамен сега отколку пред бременост.
Останав со 64, на породување отидов со 70. Кога си дојдов дома 62, сега на 43 дена сум 60,3. Стомак ми де повлече одма, а кожата сама си се затега. Стрија немам ниедна, а со ништо не се мачкав. Мм вика ќе сум се изгубела ако продужам вака. Јадам исто како и предходно.
Znam deka e individualno, no eve cisto za uteha da si prasam Dali osetivte poveke da vi se povlece stomakot otkako ja dobivte prvata menstruacija posle poragaj?
Jas da ti kazam za vreme na bremenosta nemav tolku apetit kako posle poragajot, vo bremenosta kaciv 12kg, sto e sosema normalno, ne mi se jadese nesto extra...NO posle poragajot se ubiv od blago jadenje, apetit na golemo....no ajde se svestiv posle 5-6 meseci i zapocnav da vnimavam so ishrana, isfrliv blago skroz...no sepak nikako da se vratam vo forma, znam vezbanje mu e majkata....no taka si velev aj moze otkako ke dobijam moze imat vrska hormonite pa moze da oslabnam poveke...
Од доењето се покачуваат килограмите. Мислам дека кај најголемиот број тазе мајки се случува истото. Не се грижи, ќе се вратиш во нормала. Јас после година дена сум со две кг помала килажа од пред да останам трудна, ама се во стомак и колкови ми е, особено во стомак. За тоа само вежбање, нема друго чаре. Мускулите се многу опуштени особено на стомакот и потешко се враќаат во нормала, што особено ќе биде изразено после секоја наредна бременост.
со 60 останав бремена, со 75 отидов да раѓам. После 20 дена од порагај 62 кг и мислам дека уште намалувам, нит стрија нит ништо се мачкам уште еуцерин масло.
Прашај си гинеколог најубаво. Мене докторката што ме пораѓаше ми рече дека можам со вежби одма после три месеци да почнам, а првиот пат ми рекоа после 6 месеци. Индивидуално е. Само без форсирање секако.
Јас на порагај отидов со +19 кг.Си дојдов дома - 9кг.Породена сум со царски уште нема неполн месец и стојам на истата килажа.Имам вишок 10 кг и стомакот не ми се повлекува.Незнам колку би вршел работа мидер?