Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. barby

barby Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2010
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    8.451
    Молам, ти имаш стомак? Не се зафркавај со нас. Те видов во модни ктитики, баш си во супер форма. Те замислував плава, не знам зошто :*

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  2. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ou fala na ubavite zborovi:hug:.Hahah imam malkicku epten.Od kaceno 20 kg vo bremenosta,super sum so namaliv.Se plasev deka ke ostanam taka.Kosata mi e boja na med,sekako nefarbana od pred ivf,i sega mi e ombre^_^

На Belabelinakinder и orhideea им се допаѓа ова.
  3. ***Lami***

***Lami*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2016
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    101
    Женски кажете ми од кој мидер сте најзадоволни?Да стега но и да е подносливо да го носите.Јас сум царски породена пред месец ипол,не почнав веднаш да носам но овие што ги имам некако не ми се допаѓаат.

На pile30 и Bizbiz им се допаѓа ова.
  4. Ownage

Ownage Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2017
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    82
    Мамички...како успевате да не се здебелите за време на доењето?
    Јас во бременоста немав проблем со килажа/апетит. Се здебелив само 12кг. По порагајот изгубив 9кг. Сега додека дојам имам огромен апетит нон стоп ми се јаде. И пак имам качено некој кг. Порано бев 55кг а сега сум 62.... како да се контролирам веќе 4 месеци дојам а кг не се намалуваат туку се зголемуваат.

5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.781
    кога ќе прекинеш да доиш ќе си дојде се на свое место. опушти се. глеј бебе не се замарај со вага. се ќе се среди.

На stevemila, Melinda85, sofi2107 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    765
    Истово ми се случува и мене. Јас после пораѓај си бев супер, освен стомак нели, но доењево многу ме здебели. Сега морам малку да се доведам во ред, планирам да прекинам благо колку за почеток, зашто ептен многу јадам благо. Количински не јадам којнае колку, ама па јадам се што ќе ми падне на памет.
    Ќе пробам повеќе овошје/зеленчук и да видам до кај ќе стигнам со тоа.

На stevemila, emkaemka, Ownage и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Кога си дојдов дома од болница после породувањето се качив на вага и ...и... малце смешно ми беше. Само 3 кг помалку, а родив бебе 3150.. Подуена од инфузии, отечена, бледа... ма никаква, ама не ми беше толку гајле.
    Сега сум уште 3 кг до тежината со која ја стартував бременоста (не внимавам воопшто на исхраната), но, сепак некако подебело изгледам. Додуша со вишок 3 килограми и ја стратував бременоста, па не можам баш и да очекувам дека ќе сум задоволна од изгледот па дури и да дојдам до цифрата со која ја почнав бременоста. Да се стабилизираме малку па ќе почнам да внимавам на исхраната, барем до лето да се заличам на човек. А сега-засега ќе си си велам дека супер сум штом без внимавање речиси дојдов до килограмите со кои ја започнав бременоста!

На duffi, *Лорена*, emkaemka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Ownage

Ownage Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2017
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    82
    Исто и јас нема да внесувм преработени шеќери. Но леб јадам повеќе од порано мн сум гладна па гледам што да ме засити. Инаку ќе пробам и некои вежби што можат да се прват заедно со бебето.

На Troi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Какви вежби можат да се прават за време на доење? Оти читав дека поголема физичка активност може да доведе до намалување на млекото

На Две Принцези и Troi им се допаѓа ова.
  10. Две Принцези

Две Принцези Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2017
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    377
    А додека доиме може ли да ја држиме диетата или..

11. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.698
    Допаѓања:
    40.060
    Кај мене доењето предизвикува намалување на килограмите. Со 51 останав бремена, а скоро 5 месеци после пораѓај имам 47кг. Исто и јас имам апетит и си јадам, ама бебето се тоа изеде. :D
    Диета не знам дали се препорачува во текот на доењето.

12. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    :worried:47?Lele epten slabo si bilo.Krkaj malku poveke.Jas ostanav so 53kg.Kaciv vo brmenosta +20.Sega nemam ni 60.Vezbam veke i stomakot vidlivo se poprava^_^

На bubac и forumce им се допаѓа ова.
  13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.698
    Допаѓања:
    40.060
    Веќе некое време сум 47. Добро е што не се намалува уште. Си јадам по 3 пати на ден обавезно, ама не оде вагата нагоре никако. Ниска сум, ама и слаба. Газот никаде ми го нема, даска сум.

14. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Haha srcka si.Bidi ziva i zdrava.Stom se osekas ti dobro tezinata ne ja misli voopsto.Jas od 55kg nikogas ne sum imala poveke.Ete doziveav vo bremenosta.Ovaa sega tezina ja obozavam.Si imam bas se:makeup:

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.698
    Допаѓања:
    40.060
    Супер си ти.
    Срам ми е да кажам ама јас кога се омажив имав 39кг. :wasntme: Ќе помислеш не ми дават дома да јадам. Прачка бев. Со мм секоја вечер бутавме нездрава храна што порано не ми се случувало, и за 1 год се поправив 10 кг. Околу 55кг мислам дека и мене најдобро би ми одговарало, да дојдам до таа тежина ќе сум најзадоволна.

16. LanA..ana

LanA..ana Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    35
    Бебуш има скоро 3 месеци јас сакам да почнам да вежбам во теретана.
    Дали вежбањето ќе влијај на млекото на било каков начин?
    Да не се намали, да не смени вкус па да не сака да цица бебе...
    Ве молам кажете

На Mintini му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Доколку пред бременост актовно си вежбала тогаш може, но воглавно доилки не е препорачливо да имаат прекумерна физичка активност бидејќи влијае на млекото; а ниту диети барем до 6тиот месец на бебето кога почнува самото да внесува плус цврста храна.

На LanA..ana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.532
    Допаѓања:
    288.961
    Има ли некоја мајка породена со царски што практикува некои лесни(а и брзи) вежби на дневна база?
    Сакам да започнам со нешто лесно, 5-10 минути на ден, колку да истегнам мускулите, а постепено и малку да го зацврстам стомакот.
    Плус, кога би било најидеално да се почне, колку после пораѓај?

На didisi му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.144
    Допаѓања:
    40.508
    Дани, мене докторот после контролата околу 40 дена ми рече најнормално вежбање. Ама ова дека кај мене се беше во ред и рез и матка. Најубаво да почекаш прва контрола.

На didisi и danichap им се допаѓа ова.
  20. Igle

Igle Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.728
    Допаѓања:
    18.443
    Дани јас не вежбав веднаш (сега правам лесни вежби), но докторот шро ме породи ми рече дека се што се чувствувам способна од тип на истегнување, кревање, чучнување, долго забрзано одење можам да правам веднаш од аспект на раната ако прашуваш, но ако доиш пишав и погоре (можеш само 10 минутни вежби баш во стилот на истегнување и загревање ко порано на физичко :tmi:)

На stevemila, emkaemka и danichap им се допаѓа ова.