Молам, ти имаш стомак? Не се зафркавај со нас. Те видов во модни ктитики, баш си во супер форма. Те замислував плава, не знам зошто
Ou fala na ubavite zborovi.Hahah imam malkicku epten.Od kaceno 20 kg vo bremenosta,super sum so namaliv.Se plasev deka ke ostanam taka.Kosata mi e boja na med,sekako nefarbana od pred ivf,i sega mi e ombre
Женски кажете ми од кој мидер сте најзадоволни?Да стега но и да е подносливо да го носите.Јас сум царски породена пред месец ипол,не почнав веднаш да носам но овие што ги имам некако не ми се допаѓаат.
Мамички...како успевате да не се здебелите за време на доењето? Јас во бременоста немав проблем со килажа/апетит. Се здебелив само 12кг. По порагајот изгубив 9кг. Сега додека дојам имам огромен апетит нон стоп ми се јаде. И пак имам качено некој кг. Порано бев 55кг а сега сум 62.... како да се контролирам веќе 4 месеци дојам а кг не се намалуваат туку се зголемуваат.
кога ќе прекинеш да доиш ќе си дојде се на свое место. опушти се. глеј бебе не се замарај со вага. се ќе се среди.
Истово ми се случува и мене. Јас после пораѓај си бев супер, освен стомак нели, но доењево многу ме здебели. Сега морам малку да се доведам во ред, планирам да прекинам благо колку за почеток, зашто ептен многу јадам благо. Количински не јадам којнае колку, ама па јадам се што ќе ми падне на памет. Ќе пробам повеќе овошје/зеленчук и да видам до кај ќе стигнам со тоа.
Кога си дојдов дома од болница после породувањето се качив на вага и ...и... малце смешно ми беше. Само 3 кг помалку, а родив бебе 3150.. Подуена од инфузии, отечена, бледа... ма никаква, ама не ми беше толку гајле. Сега сум уште 3 кг до тежината со која ја стартував бременоста (не внимавам воопшто на исхраната), но, сепак некако подебело изгледам. Додуша со вишок 3 килограми и ја стратував бременоста, па не можам баш и да очекувам дека ќе сум задоволна од изгледот па дури и да дојдам до цифрата со која ја почнав бременоста. Да се стабилизираме малку па ќе почнам да внимавам на исхраната, барем до лето да се заличам на човек. А сега-засега ќе си си велам дека супер сум штом без внимавање речиси дојдов до килограмите со кои ја започнав бременоста!
Исто и јас нема да внесувм преработени шеќери. Но леб јадам повеќе од порано мн сум гладна па гледам што да ме засити. Инаку ќе пробам и некои вежби што можат да се прват заедно со бебето.
Какви вежби можат да се прават за време на доење? Оти читав дека поголема физичка активност може да доведе до намалување на млекото
Кај мене доењето предизвикува намалување на килограмите. Со 51 останав бремена, а скоро 5 месеци после пораѓај имам 47кг. Исто и јас имам апетит и си јадам, ама бебето се тоа изеде. Диета не знам дали се препорачува во текот на доењето.
47?Lele epten slabo si bilo.Krkaj malku poveke.Jas ostanav so 53kg.Kaciv vo brmenosta +20.Sega nemam ni 60.Vezbam veke i stomakot vidlivo se poprava
Веќе некое време сум 47. Добро е што не се намалува уште. Си јадам по 3 пати на ден обавезно, ама не оде вагата нагоре никако. Ниска сум, ама и слаба. Газот никаде ми го нема, даска сум.
Haha srcka si.Bidi ziva i zdrava.Stom se osekas ti dobro tezinata ne ja misli voopsto.Jas od 55kg nikogas ne sum imala poveke.Ete doziveav vo bremenosta.Ovaa sega tezina ja obozavam.Si imam bas se
Супер си ти. Срам ми е да кажам ама јас кога се омажив имав 39кг. Ќе помислеш не ми дават дома да јадам. Прачка бев. Со мм секоја вечер бутавме нездрава храна што порано не ми се случувало, и за 1 год се поправив 10 кг. Околу 55кг мислам дека и мене најдобро би ми одговарало, да дојдам до таа тежина ќе сум најзадоволна.
Бебуш има скоро 3 месеци јас сакам да почнам да вежбам во теретана. Дали вежбањето ќе влијај на млекото на било каков начин? Да не се намали, да не смени вкус па да не сака да цица бебе... Ве молам кажете
Доколку пред бременост актовно си вежбала тогаш може, но воглавно доилки не е препорачливо да имаат прекумерна физичка активност бидејќи влијае на млекото; а ниту диети барем до 6тиот месец на бебето кога почнува самото да внесува плус цврста храна.
Има ли некоја мајка породена со царски што практикува некои лесни(а и брзи) вежби на дневна база? Сакам да започнам со нешто лесно, 5-10 минути на ден, колку да истегнам мускулите, а постепено и малку да го зацврстам стомакот. Плус, кога би било најидеално да се почне, колку после пораѓај?
Дани, мене докторот после контролата околу 40 дена ми рече најнормално вежбање. Ама ова дека кај мене се беше во ред и рез и матка. Најубаво да почекаш прва контрола.
Дани јас не вежбав веднаш (сега правам лесни вежби), но докторот шро ме породи ми рече дека се што се чувствувам способна од тип на истегнување, кревање, чучнување, долго забрзано одење можам да правам веднаш од аспект на раната ако прашуваш, но ако доиш пишав и погоре (можеш само 10 минутни вежби баш во стилот на истегнување и загревање ко порано на физичко )