После породувањето е поминато 6 месеци.Во текот на бременоста се поправив 20кг .Ми останаа уште 3кг.да симнам ама со стомаков тешко ми оди.После колку време од царскиот може да се прават стомачни?
Мене ми рекоа после 3 месеци може стомачни и вежбање со тежини. А на прегледот после 6 недели ми рекоа можам да си почнам со полесни вежби.
Инаку, за породените со царски, пред да почнете со вежби почекајте минимум 6 месеци, а оптимално за вежби со тегови е 12 месеци, во основа толку му е потребно на телото да си дојдат ограните на првобитна положба и да се зацврстат сечените мускули. Секако постојаната грижа околу бебето доволно не ицрпува и тера да сме во движење и на нога
А за природно породени кога може да се почне со вежбање? Исто и со диета кога почнавте, како што читав доилките првите 2 месеца не треба да држат диета, ама натаму ваљда не би било проблем?
Пазиш на јадење? Кај мене 6+ кг после пораѓај и еве веќе година неможам да ги тргнам Све ми се у стомакот и ужасно ме нервира
Поради доењето. Јас си сакам благо, ама никогаш не сум јадела толку колку што јадев додека доев. Два месеци после прекин на доењето, драстично намалив со благото, не дека не го јадам, ама количински е помалку. Ама стомакот само со вежби ќе се намали, нема друго чаре.
Јас вчера зедов да вежбам. Стомачни, такви со чучнување, се тегнев божем... . Кога завршив бев без душа, па станав кока кола си отворив, да си дојдам на себе.