Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.840
    Допаѓања:
    109.379
    ^^ јас секогаш сум била по благо, ама месециве откако дојам кризирам везден за шеќер :whew:

На темава, јас сум во минус откога останав бремена и нема мешко (poolparty)
    Не пазам што јадам, јадам редовно, ама дневното темпо ми е турбо па нема кога да се залепи изгледа :wasntme: а и брз метаболизам имам :$

На Sexybaby86, mimiiiii, Coco31 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.817
    Една недела после пораѓај -8кг, ваков стомак никогаш пред бременост сум немала :D
    Е сеа предиплен е малку, ама кога ќе почнеме да шетаме со бебуш ќе се стегнам8)

3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Можеш после 3 месеци, но мене ми е логично да може и после 40 дена кога ќе се врати матката и све остало на место.

И јас сум ждерач и наркоман за благо и сокови :doh: Планирам со вежбање од септември да почнам, сега ми е многу топло, дури и за возење точак... Ама од благо не се откажувам :$

На mimiiiii и kukla21 им се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.238
    Чекајте жени, кои 40 дена кои 2 месеци за вежбање или диети. Секако во тој период сте преморени со болни отечени гради и бебе постојано зависно од вас,нема да имате ни желба ни сила за вежби. Бар јас таква бев. Самото доење придонесува за враќање на линијата. А ако веќе се решите за некаков режим, најдобро е ун диета, секако без ригорозното 2 овошки и без овошен и воден ден. Мене овој начин на исхрана ми годеше и додека доев го применував зошто и онака така си се хранам па немаше никаков проблем со доењето.
    Кога веќе ќе прекините со доење тогаш може да се подложувате на поригорозни диети иако не сум поддржувач на истите.
    За крај, кога јас три пати качував над 30 кила во бремености и тeжев близу 100 а денес ме берат фармерките од средно, има надеж за сите ;)

На minneymouse82, Lizi, supergirlmb и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.604
    Допаѓања:
    201.929
    После царски ќе остане стомак секако, ради сечењето, макар и само една линија над раната. За жал, кај повеќето е така.

Не се сите како тебе... Јас во бремености не качив многу, ама првите две години после двете бремености се поправам ненормално. Зависи од организмот.
    Јас се тешам дека од есен ќе ми биде полесно. Не јадам сега ни пола од тоа што јадев дури доев, ама уште не можам да се издишам. Затоа само вежбање му е мајката. Уште да најдам време да го вметнам тој час во денот.

@eli25 кардио и вежби со дигање сопствена тежина. Без претерување.

На eli25, kukla21 и NarCis@ им се допаѓа ова.
  6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.238
    Секако секоја бременост остава промена на организмот, секако се забавува и метаболизмот, колковите се раширени....нема да бидеме ко на времето никогаш. На крај на краиштата, само да сме здрави е важно.

Уште нешто што би го споделила - немојте да се залетувате по апчиња или чаеви за слабеење, само ќе ви страда желудникот и немојте да се лишувате од одредена врста на храна, пр. благо. И пијте си витамини и дур доите.
    Најново што применив на себе - го почнувам денот со чаша вода и во воопшто низ целиот ден сите пијалоци ми се само вода. Без сокови и сл. Евентуално јогурт пред спиење и вода за крај. Да знаете која промена на метаболизам и леснотија.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.830
    Допаѓања:
    4.295
    Ме замисли со УН диетава без овошки и овошен ден. :)
    Што јадеше за доручек? Со што го замени овошниот ден? Или едноставно го скокаш и продолжуваш на протеински?

8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.238
    Не без овошки воопшто туку мислев без ригорозно придржување до само 2 за појадок. Јас сум голем љубител на овошје и уште од дете јадам овошје прво од сабајле па уживам во овој начин на исхрана. Јадев огромни количини овошје за појадок, некогаш и повеќе пати до пладне, и за дечките правев овошни каши и јадев со нив ( смути со авокадо и банани најчесто во зима, а сега летово лубеници дињи праски... во последно време јадам чиа пудинг или овесна каша со овошје, ем здраво ем вкусно ем заситува баш. И си терав протеински, скробен, јх и така во круг и сеуште така си јадам само сега во изобилствово на овошје и зеленчук си имам и овошен ден.
    Ако си љубител на овошје пробај и види. Ама ако се онесвестуваш и тресеш од глад немој.

На Mimmi39 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    @♡BuBaLe♡ нема зијан од вежбање. Нормално ако имаш време и енергија. Самото доење ќе ја врати линијата, но лабавите мускули и вишокот кожа и сало не. За тоа треба вежбање.

Јас ќе почнам со возење точак од септември, таман ќе има 3 месеци, па како расте бебето така и ќе менувам начин на вежбање. Ќе почнат дождови и ладно време, па веројатно понатаму ќе се пикнам во некоја теретана.
    Мене до диети не ми е. Тоа ми е поголемо измачување од вежбањето.

На mimiiiii, eli25 и emkaemka им се допаѓа ова.
  10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.238
    @Kitten знам, и баш неодамна се советував со персонален тренер кој ми кажа дека улога за формирање на телото имаат исхрана и вежби 50-50%. Само со вежби мускулатурата стагнирала брзо и треба баланс со исхрана која ги гради мускулите и обезбедува оптимална енергија.
    Јас како што имав пред три месеци операција од илсус вежби ми се задолжителни и вежбам лесни вежби дома без опрема по 15 до саат време, зависи од расположение. Убаво е во секој случај, дава енергија.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Вежбање му е мајката. Него време нема. Како почнавме со дохрана, само на јадење мислам и нема време за ништо :( Да фатам ред и полесно ќе е.

На Paka, mimiiiii, Coco31 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    Таман се спремив (психички) да одам на вежбање, пилатес или аеробик, фати лето. Таман кога ќе се почне со вежбање ќе тргнам на работа. Па ми падна жал за бебе. Ќе немаме ич време за гушкање. :nod:

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас секој ден си тажам на работа што ќе треба да одам :(

На Sexybaby86, mal.ecka, Ano и 2 други им се допаѓа ова.
  14. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.997
    Допаѓања:
    123.762
    Леле мене па ми се одеше:angel:
    За брзо се враќаш?

15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.427
    Допаѓања:
    113.512
    Кога почнуваш? Јас во среда ќе почнам. Си купив некое парче нова гардероба|( (facepalm)

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Leo_29

Leo_29 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2017
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    5.023
    ^Мислам дека ќе си тажи по кукле, сака да каже. :nod:

И јас едвај чекам да почнам на работа, ама кога ќе почнам ќе бегам дома што побрзо. :)

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.997
    Допаѓања:
    123.762
    Среда-среќен ден :D

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Од септември. Ама со време си тажам :( Кој ќе ми го гледа дунде? А јас само трошките - 3-4 часа на ден :(

На Sexybaby86, mal.ecka, emkaemka и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.065
    Допаѓања:
    40.416
    И си тажев, а од друга страна сакав да почнам на работа. Ама синко 10полни беше кога тргнав. Фала богу моите се снаоѓаат, ама секој ден нешто ја поткарувам мајка. Нормално е дека никој нема да ги чува како нас, ама мора да се помириме. И за жал многу работи ќе научат без нас;(, мене ова најмногу жал ми е. Уживај во овој медец максимслно, а после послатко ќе ти биде гушкањето кога ќе си дојдеш од работа и од напорен ден.

Со лесно почеток :) и со здравје дс си ја носиш гардеробата:D

На Sexybaby86, emkaemka, Mimmi39 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    За тоа ми е :( сакав во градинка да иде. Ама ај мала била, ај мајка ми ќе ја гледа. Тоа низ нос ќе ми излезе знам, ама ај..
    @fana јас шопинг планирам во Солун за таа намена :)

На Sexybaby86, mal.ecka, Mimmi39 и 1 друга личност им се допаѓа ова.