И јас сум ти опција Јас имав план бебе кога ќе направи 1год да почнам да работам (нешто свое), ама сега викам реализацијата ќе ја остварам кога ќе направи 3, ионака тогаш посекако план е дека мора да иде во градинка
Мислев некои полесни вежби, дури спие беба ама сепак ќе прашам на контрола. Имам некои 10 тина кила за симнување, 3-4 кг ми се од пред бременост, баш бев на диета кога останав трудна. Од пороѓај мислам 9 кг изгубив ама не сум сигурна се плашев од вагата, а таму не ме измерија. Туку да прашам на прегледот на 6 недели со вагинално ехо ли гледаат? Цело време се плашам од таа контрола.
За природно породени би требало секогаш да е со абдоминално, НО јас првиот пат си го "добив", ѕвезди избројав А тогаш мислев дека така мора.
Оффф ќе ја замолам докорката ако не мора да не ме прегледува така. Јас сум внатрешно шиена, сама распукав не ме сечеа па се плашам дека ќе мора да види со вагинално ехо или па не.
Како да го доведам стомачето во форма? 7 месеци по породување уште имам стомаче можеби дека немам добиено циклус уште, навистина ми смета. Пред малку самп што една жена ме праша да не сум бремена повторно
Јас носам мидер од славеј земав и по цел ден сум со него, меше имам малку ама мислам дека повеќе е сало. Се надевам да почнам да вежбам мислам дека тоа е спасот само.
Jas cela godina i dieti i sto se ne probav. Na kraj izlaga deka sepak mora vebanje. Vezbam veke 2 meseci i skoro i stonakot da go snema. Inaku i mene celiot mi bese svisnat
Се враќа стомаче како претходно, ама јас успеав само со вежби. Одев во теретана и за една недела веќе имаше слабо видливи резултати. Сега после второво, месец е поминат, мене стомакот ми е скоро спаднат, ме собира во фармерки. Малку пукаат, ама не е страшно. Штом даде зелено светло гинеколог, почнувам со вежбање. 10-15 мин. на ден, мислам ќе може да најдам.
После две деца и мене стомакот ми е виснат и олабавен никаков да речам.. Ако има начин како да се повлече и кои вежби кажувајте.. Слаба сум само стомакот ми е виснат Ајде секој совет е добредојден