А од кога почнавте со вежби вие што сте со царски? Мене мн ми е виснат ама и уште слабеам -16 кг сум после пораѓај. Немам апетит само течности супи, јогурти и чаеви внесувам. Ќе бидам задоволна уште 6 кг да изгубам. Низ дома носам појас полека органите ми се враќаат на свое место, е сега болна тема ми се стриите барем малку да избледат. Надвор не сум излезена од кога се породив, освен за прегледи, изгледов мн ми влијае на психа и воопшто не се чувствувам спремна.
За утеха не си сама, се гледам у огледало и не се препознавам, купи си 2-3 парчиња гардероба за шетање поголем број и што го прикриваат стомакот и да не ги носиш после не е битно, битно е да се осеќаш убаво сега. За стриите мислам Риластил се викаше кремата. Ја имам едно 10 кг за симнување да пркне беба па ќе се посветам на слабеење. @NarCis@ какво е тоа масло со витамин е, од каде да го купам?
Јас килограмите одма ги изгубив дури и во минус сум. Стриите одма почнавте да ги мачкате? А на градите стриите? Тие ми се пострашни од овие стомачниве.
Јас одма продолжив со маслото што го мачкав во бременост. Почнаа да бледнеат. А за килограмите чудно, качив 10кг, а 5кг имам вишок. Не ми е јасно како само 5кг сум изгубила. Со првото изгубив 9 после пораѓај.
Јас почнав пак да ставам килажа, а не јадам многу Кога се почнува со диети, а притоа да не влијаат на млекото? 3-4 месеци кога ќе направи бебе? Сакам Ун диета да држам пошо многу овошје се јаде во неа а сеа не сум каснала ништо од овошје цел месец И дајте препорачајте ми убав мидер, свадби ме чекаат каде со овој стомак ќе одам
Тргни благо од мени, тргни сокови вештачки и газирано и не вечерај, црно лебче земи, тонус на пример (не дуе и брзо ми проработуваат цревата од него), друго се нормално Немора опасна диета да држиш, јади повеќе овошје, салати, леб дури и немора ако можеш без него. Грицки секако не, земи јатки и суво овошје кога ке имаш криза, грицни тоа. Мидер гледај да биде како гаќи, до гради, немој таков од колена, не се трпи тој. Јас имам обичен од продавница за долна облека, 400-500ден купен ми е, многу убаво стегаше.
Za nekoj den 6 meseci po poragjaj -20 kg skoro na tezina pred bremenost. E sega jeste da ne se vezba ama trcaj doma se da stignes dodeka dremi bebus, a cesto i so nego zavrsuvane po nesto. Kako teg si go imam hhh (9kg). Ama toa so stomakot e problem kaj site ako oslabuvame tamu masnotiite najbavno se gubat. A za kilazata mislam deka mi vlijaese mn i so dodeka se svestam deka e 4 porucek pa da pojaduvam i se ostanuvam so eden obrok. Ama bez nervozi se ke si dojde na svoe mesto.
Сите вежби? На сите справи? Колку време? Од кога почна? И јас сакам да почнам, но причекувам барем 6 месеци да поминат.
Сите денови се јаде овошје, ама само за доручек, а четвртиот е цел ден овошен. Искрено, јас само ради ова не ја држам. Сабајле не ме држи, а после во текот на денот обожавам да јадам.
Затоа што заборавам. За бебе излегувам купувам секој ден по нешто, а овошје заборавам да земам. Тој ден што е цел ден на овошје не би го држела, и барем ред да имам ручек/вечера, ништо веќе не ми се знае кога јадам кога пијам @mimiiiii ќе ја почекам, да си се тешиме
А некој друг да купува за тебе, не бива? Јас си нарачувам без пардон, по маж, мајка, свекрва... А за ред џабе да збориме, со мало бебе и кај мене е безредие Стигам да јадам кога ќе стигнам И јас ќе морам да си воведам ред со храната додека не почнам да вежбам, приметив дека тесто многу ме дуе, како што кажа Мариз. Откако сум на одмор само бутам пици и палачинки
Еве се јави дебелката Јас почнав некој режим, сабајле овесна каша, за ручек што има без леб и за вечера супа. Во главно гледам тестата да ги исклучам, благо и газирано секако не, па ќе видиме. Не ја бива работата инаку, а сите ме нудат со храна, земи за бебето. Цел ми е 2 кила месечно ако може де.