Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Вода одма можеш да пиеш бе, а за мидер зависи дали си шиена или не, ако си шиена ќе чекаш да заздрави раната па ќе облечеш, а појас можеш одма. Јас мидер ставив по 3 недели, дали од мидерот, дали само од себе ама стомакот ми се собра. Е сеа што имам вишок 10 кг е друг муабет.:D

На hello-kitty.90 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  2. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Баш денес ја прашав бабицата кога можам да почнам со лесни вежби,ми рече да почекам да поминат барем три недели од пороѓај. Иначе почнав да си носам мидер,стомак бар малку да приберам. Доста се повлече,ама се е некако уште растресено. Добро,и јас многу очекувам за 11 дена после пороѓај.

3. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Јас горе долу се враќам во првобитна положба, но кожава ми е мн сува и ништо не помага. Цела се мачкам со кокосово масло и лице и тело и пак цела сум лушпи. Пијам и многу вода јадам и јаболка ама за џабе. Дури денес приметувам и како цело лице кога ќе се насмеам да ми е со ситни брчки. Можеби дека многу ослабев и како испиена сум на лице па тоа ми е вишок на кожа. Многу си се разочарав.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    353
    За сува кожа нема ништо поефикасно од Еуцерин млеко за тело. Кај мене има подобрување веднаш по првото мачкање, чудо е млекото.

На anita123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    А за лице некој убав ефикасен крем за лице?
    Пробав со биодерма ама нема ефект.

6. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.121
    Ве читнав, на две-на три... Килограмите не ми се проблем, останав со 72, влегов во сала со 95. Еве после 2 недеки од пораѓај имам 80. Висока сум не изгледам дебело, ама ќе се вратам на тренинг, ќе се средам.

Приридно породена, раната долу гледам скоро ми се затворила. Крварам, колку за беља, што би рекле постарите. Носам влошка, ми смета, од страните на препоните местото ми е иритирано од влошки. Не можам веќе, ми иде да земам гола да се шетам.

Колку време после пораѓај крваревте?

7. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    353
    Исто еуцерин:) јас хидратантната за лице ја користам топ е, но сепак во Зегин ќе ти помогнат која е за твој тип на кожа.

8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Мачкај нешто за иритацијата, пример Пантексол маст, но само од страна.
    Се крвари 40 дена.

На Корнелија му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    7.258
    Јас се шлапам со павловичева, исто како бебе. Инаку од влошките кожата многу се иритира.
    За тело уште користам еуцерин масло против стрии и хипп путер, овај период кожата се собира па несакам сега се излезат стриите на кои им се тресев цела бременост.

На minneymouse82, TeddyGrey и Корнелија им се допаѓа ова.
  10. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.831
    Допаѓања:
    23.647
    10 дена после пораѓај се мерев од 80 кила паднав на 70. А со 68 ја почнав бременоста. Многу сум испиена, слизната дури и неубо се осеќам. Апетит немам уште.
    Исто и мене сува ми е мноогу кожата на цело тело. Со кокосово масло се мачкам, но не поминува. Стрии немам не ми се направија.
    Сега очекувам и косава да почни да ми паѓа.

11. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Јас бев така 2 месеци после пораѓај. Дури ослабнав и 5 кила под тежината со која останав бремена.
    Сега веќе си дојдов на себе.
    А да, косата после 3 месеци почна да паѓа. Премногу.

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.602
    Допаѓања:
    201.912
    Течности ти фалат, кожата не се тинтра само надворешно, туку и од внатре. Цело време шишето со вода до тебе да биде, дури и кога доиш. Три литри дневно да пиеш ако треба. Ем млеко ќе имаш, ем хидрирана кожа. Немаш толку вишок кожа да ти се направат брчки на лицето.

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Ако ви е сува кожата не мачкајте кокосово масло. Голем мит е дека кокосовото масло ја хидрира кожата, тоа не ни може да навлезе во порите туку само како восок останува на нејзината површина и ги затвора порите.
    Препарат што хидрира треба веднаш да се впие во кожата, а не да се размачкува.

На Dalia93, Sexybaby86 и mariz им се допаѓа ова.
  14. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Јас затоа 40 дена шетав со вир влошки. Оние со крилца за 7 дена циклус ми прават рани особено олвејс.

На Корнелија му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.121
    Користев и јас, снемав, па денес мм пак ми зема. Не бива со други.

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.311
    Допаѓања:
    76.402
    Јас едно млеко што добив за род, преубаво.. да го пофалам. За цело тело е од Алкалоид, розево шише со женска силуета на него, со пешкирче беше заедно. Толку хидратантно, нежно, влажна мека ја остава кожата, а не се осеќа дека е на кожа :)
    Еве го.. :)

Прикачени фајлови:

На Ygritte, Sexybaby86, Milaаа991 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    После три дена излегов од болница со точно 10кг помалку. Деновиве дома изгубив уште 2кг. Далеку сум уште од идеалното ама задоволна сум од напредокот.Кога почнавте со вежби? Мене бабицата ми рече барем две недели да почекам. Едвај чекам на трчање да се фрлам,ама рано е уште. А и бебе 24 часа на гради ми виси.:|:wasntme: Пред некој ден порачав фармерки во моја нормална големина,во нозете перфект стојат,ама стомакот уште не ми е асално повлечен. Сепак ги задржав за мотивација.(fingers)

На TashSefton и lackygirl им се допаѓа ова.
  18. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Реално, кога ти ќе се чувствуваш спремно. Но трчање види дали нема да ти смета со доењето, многу боли со преполни гради било каква активност. Баш поради тоа може е најдобро да причекаш лактацијата да ти се нормализира, а тоа е за најмногу 3 месеци.

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Морам да си прашам,тоа ми е омилена и вежба и релаксација. Инаку бебе редовно си ги "празни" градите,така да уште немам чувство на "тешки" гради,ама среќа млеко имам доволно.

На TeddyGrey и Kitten им се допаѓа ова.
  20. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.214
    Ahh Minni, i jas isto kako tebe skroz ja povrativ tezinata pred da ostanam bremena i toa vednas ja izgubiv i sega sum 62 kg no stomak uste imam :(. Mislev ajde da dobijam menzis ke mi se sredi no uste ne:worried: Moze trebase mider od pocetok da nosam...