Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    @mssuniquee Не знаев ни јас за мидер,мајка ми ми рече,па почнав да си носам,не го соблекувам,нон стоп носам. Не знам дали нешто помага,ќе видиме :|

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.831
    Допаѓања:
    23.647
    После царски кога може да почни да се вежба, сакам дома да вежбам нешто како стомачни, чучњеви, имам тегови, но раната сеуште не е добро зарасната 3 недели има од пораѓајот.

3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Мислам до 6 месеци не смееш баш поради тоа што си царски. Прашај си го и матичниот.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Мене докторот на испис ме предупреди мидер да не носам. Да не форсира вештачки, туку да и дозволам на матката сама да се собере. И не носам. 38 дена поминаа, но имам уште за собирање и спуштање.

5. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.061
    Допаѓања:
    40.412
    Не мора да значи. Јас кога бев на контрола после 40 дена докторот ми рече дека може да почнам да вежбам. Не прашав што и како зошто уште паметот не ми беше таму, ама лесни вежби без форсирање верувам не е проблем. Најбитно е да се види како заздравува раната за да се знае дали може или не.

На lackygirl и Kitten им се допаѓа ова.
  6. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.121
    Можеби глупаво прашање, кога после природен пораѓај можам да одам да се депилирам?

7. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Почекај до контрола, па прашај дали е ок.
    Кога ќе ти зарасне раната можеш одма.

На Корнелија му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Зошто никој не ме предупреди дека сексот и по царски рез ќе биде многу болен. Прв пат после 11 месеци решив да го почастам мм новогодишно ама се покајав. Задутре правам 8 недели од порајѓај и деф се уште не сум спремна. Боли како да ми е прв пат а не внатре да сум имала раце на половина болница:worried:

9. Корнелија

Корнелија Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    1.121
    Дали ова важи и за природен пораѓај? :)

Како што можам јас да си ја видам, веќе ми е затворена раната. Баш за на контрола сакав да се средам, глупаво ми е обрасната да отидам кај др :wasntme:

Последна измена од модератор: 2 јануари 2019
  10. Ljubica87

Ljubica87 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2018
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    562
    Јас имав 23 дена после операцијата и ми беше нормално. Претходно немавме 3 месеци

На Milaаа991 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.355
    Допаѓања:
    286.409
    Би рекла индивидуално е. Ние имавме после 2-3 недели. Без никаков проблем.

И тука е индивидуално. Имавме после 40 дена, после прегледот на лекар. Бевме внимателни и претпазливи, но немав болки.

На NarCis@, Milaаа991 и Корнелија им се допаѓа ова.
  12. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    И ние после месец дена имавме односи, немав болка, само чудно ми беше. Можда дека месеци беа во прашање па и бебе да не станит.

На Milaаа991 и Корнелија им се допаѓа ова.
  13. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    ти ептен си одолговлекла може и затоа, матката не ти била оптегната 11месеци, башка и операција.. ние имавме после 3 месеци од пораѓај, мислев дека никад веќе нема да имам секс, ама после 3-4 пати со болки, се присети малава на секс без стомак :)

На lackygirl и Milaаа991 им се допаѓа ова.
  14. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    Ние не сме имале откако дознав дека сум бремена. Пет недели поминаа откако сум оперирана и конците ми паднаа пред два три дена. Искрено не ми паднало на памет. Уште не ми е дојдено до тоа.
    Два месеца сигурно не планирам...

15. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.831
    Допаѓања:
    23.647
    Исто и ние откако дознав дека сум бремена секс ич, доктор специјалист гинеколог од Хрватска (пријател) ми рече никако секс до 40 дена. Исто царски сум ама и отворена за природно до кај 7-8 прсти и разранета од пикање раце за проверка ;(
    Јас ќе почекам до прегледот кај гинекологот да видам што ќе кажи пс после ќе пробаме 8) ке се направат 11 месеци до тогаш.
    А и уште имам исцедок уште се чистам...

16. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Мене докторката ми препорача пешачење што појќе кога се опрајв од епизотомијата. А стомакот одма ми се повлече. Никогаш не сум имала мака со килажа. Дури послаба сум него пред да останам бремена.
    Секој ден гледам да шетаме. Уште да си го вратам задников. Па сеа кога има музика на тв си земам бебка и танцуваме и вежбаме :dance::dance::muscle:

На minneymouse82 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  17. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794
    Со 81 забременив, на бокс отидов со 98.
    По породување имав 89 утредента.

Дојам веќе 5ипол месеци и сум крава. Имам 89 кг и воопшто не сум задоволна од себе затоа што не симнав ништо, јадам бидејќи ми се јаде, стриите ги мачкам со Бејби лов крема но уште си стојат...
    Мидер носам само за излегувања затоа што во секоја друга прилика не сакам ништо да ме стега. Реално, удрив на благо многу со доењето и од таму цела килажа.
    Знам дека можам да повнимавам и да ги симнам тие 10кг вишок, ама ај иди симни ги за време на празници?
    За сексот не можам да се пожалам, немав болки првиот пат по породувањето. Само некоја нелагодност, и тоа можеби психички повеќе.
    Планирам да вежбам малку поактивно, барем малава да почне со еден редовен оброк и да пешачам повеќе со неа.
    Косата, да чукнам у глава ми е ок, кратка се шишам па не ни забележувам драстично дека ми паѓа. Кожата ми е ужас и се мачкам со Гарние од ши путер млеко за тело, а креми за лице користам ноќна и дневна на Нивеа, затоа што ми се суши многу лицето и побрзо дехидрирам, после доење се осеќам ко издишан балон.
    Имам меше, ама од јадење :D, а градите здравје по второ дете планирам да ги намалам и со хируршка интервенција. Само жени со корпа 120 D ќе ме разберат што мака е тоа.

На Sexybaby86, Chanell*, Ygritte и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    4.292
    Мајки, дали после породување може да настанат промени во тироидната жлезда?
    Дали некоја мајка имала проблем со оваа жлезда по породувањето да сподели искуство како се справила?

Јас никогаш досега не сум имала проблем со тироидна, но деновиве направив ехо и се виде нехомогеност. TSH е во граници, а Т4 многу малку под долната граница. Малку се исплашив. Може тоа да е причината што зголемувам на килажа?
    Ве молам за мислење.

19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.526
    6 месеци после првата бременост имав покачено тсх. Не знам дали е од бременоста, затоа што некои 7-8 години пред тоа имав исто така многу малку покачено, ама се среди без лекарства. А колку ти е тсх точно?

20. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    4.292
    TSH 3.99 (граници 0.27-4.2) uIU/mL
    Т4 9.56 (граници 10.3-24.5) pmol/L