Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.524
    Обично тсх се качува кога т4 е низок. Провери уште еднаш во друга лабораторија. А инаку да, јас од тироидната качував килажа.

2. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    4.291
    Антителата ги имаш проверено?

3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.524
    Да, ниски ми беа.

4. aceee99

aceee99 Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2017
    Пораки:
    901
    Допаѓања:
    1.150
    Eve vcera napravimvme dve nedeli 14 den ja stomak nema sosem malu odma mi splisna porodena soncarski so 75 kg vlegiv vsala

5. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Девојки јас морав да прашам.
    Породена сум пред скоро 4 месеци царски во Систина. Цела бременост бев патолошка со лежење.
    Сега по породувањето имам проблем со движење, укоченост во кичма и болки. Односно некако како закржлавена се осеќам. Не функџионирам како порано. Пример ако седам на кревет кога ќе станам да одам негде морам да станам да се исправам во грбот па да продолжам со одење.
    Дали некој имал ваков проблем и чаре што има?

6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.218
    Допаѓања:
    181.524
    Нормално, особено ако доиш. Телото 9 месеци било со друго држење, си носела тежина. Сега се враќа во "нормала". Ама особено ако доиш, тогаш си во принудна положба и така се јавуваат болките, укоченоста и напнатоста. Неколку масажи, вежби за растегнување и ќе се среди.

На Lavica2016, lackygirl и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  7. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    7.258
    Јас пред еден месец се породив исто царски и ги имам исте болки.
    Ми се чини дека грбот ќе ми пукне, згрбавена целата како кифла свиткана сум...

Пс: Многу ми е смешно што скоро сите шо се пораѓале во приватна болница во секој муабет и пост спомнуваат кај се породиле :lol:
    Не ми е целта да се зафаќам, само интересно ми е што истото го имам приметено кај повеќе членки.

На Milaаа991 и PeachGirl им се допаѓа ова.
  8. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.831
    Допаѓања:
    23.646
    Исто и мене многу ме боли и грбот и половината. А сега 2-3 дена и местото кај операцијата но внатрешно и како здрвено ми е.

9. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    A ако не ти беше тоа целта, која ти беше?

На Charlotte* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    после 6 месеци ќе смееш да вежбаш и ќе бараш вежби за лордоза. Со нив ги јакнеш стомачните мускули а ја исправуваш кичмата.

На Lavica2016 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    7.258
    Пишав, интересно е што повеќето го нагласуваат истото не само на форумов туку општо насекаде во муабети каде местото е важно да се спомне и каде воопшто не игра улога.

12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Кај неа игра улога, можеби сака мислење од породени баш во Систина, особено ако била со спинална.

@Lavica2016 јас немав болки такви по царскиот, послаба бев од првата бременост и полесно ми беше, незнам дали тоа играше улога. А по првиот пораѓај катастрофа бев (а природно породена), кичма, колкови мислев ке се расштрафам, дури и рентген правев зашто не се поднесуваше болката, мм некогаш едвај од кревет ме стануваше, многу ми се кочеше се. Ама доста се поправив прва бременост, многу. Како почнав да слабеам, после 4тиот месец тек ми престанаа болките...

На Lavica2016, Milaаа991, TeddyGrey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. *Ench@nted*

*Ench@nted* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 јануари 2018
    Пораки:
    1.984
    Допаѓања:
    25.648
    Јас сум природно породена, со епидурална. Ако легнев на грб потоа не можев да се завртам на страна или да станам. Или ако бев наведната над бебето, ми требаше време за да се исправам. Скоро 7 месеци бев така. Се подобра е ситуацијата веќе.

Се породив во Систина. :P ]:)

На Charlotte*, TeddyGrey, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Мислам дека првиот пат полошо си поминала затоа што си го поминала процесот на отварање за природен пораѓај. Јас цело време викам дека мене мн повеќе после царскиот ми пречеше болката во карлицата што се отворив 10 см отколку што ме болеше раната. Баш вчера матичниот ми вика ти исто како 2 пати да си го родила. Тој ме советуваше од прва царски да одам и ми тврдеше дека тогаш мн полесно ќе сум се опоравела.

15. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.409
    Индивидуално е.
    Ја сум со тесна карлица.
    Докторката ми викаше големи шанси за царски со мојата 'машка' карлица. Завршив работа за 4 саати од коа ми пукна водењак.
    Експресно.
    За 2 дена бев како нова. Ништо не осеќам.

На Sexybaby86, Milaаа991, Kitten и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Карлицата се отвара во текот на целата бременост, не е поврзана со начинот на породување. Матката се отвара за време на пороѓај.

Сите не болат кичми, што од бременоста, што од доење.

На Sexybaby86, mariz, Milaаа991 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    И јас сум имала полу машка карлица. Така баш се изрази матичниот мој. И јас ќе се породев експресно доколку бебе ја свиткаше главата. Ама и обемот на главче мене ме зафркна. Ајде не битно. Важно сега си се гушкаме др се се заборава.

На Sexybaby86 и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  18. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Јас отворањето ( 20 саати) што се вика не го ни осетив со епидурал бев, ама затоа 2 саати на бокс со напнување почнав да ја влечам докторката и да викам аман имајте милост.:D(facepalm)

На TeddyGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Е јас поради сколиоза не примив епидурал па отварањето си го издржав машки ама не ме ни болеше мн искрено. Ама 2 часа и јас бев на бокс 10 см отворена е тогаш јас молев за царски и за жал на крај така и би.

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.301
    Допаѓања:
    76.399
    Јас мислам дека првиот пат се раширив во колкови (кои останаа и такви), вториот пат веќе немаше што се да шири. Многу лесно ја поминав втората бременост, на крај 40+ истерав, а немав гајле со тежината, додека првиот пат веќе неможев да достојам на нозе 5мин веќе на крајот, мислам ке се распаднев. Но пак ке речам 30+ ставив првата бременост, втората 15+, со иста тежина почнав, мислам дека до тоа беше кај мене. Како ослабев повеќе така и болките ми ги снема. И јас сум со така поголем степен на сколиоза, а со спинална бев, итен царски беше и тек кога стигнав во сала и седнав ме видоа (веќе спремни со се), па ме боцнаа... Епидурал не ставаат ако имаш скулиоза? Не знаев...