До кога имавте исцедок, денес 5 недели има од пораѓајот уште имам како жолто лигаво кога се бришам, секојдневна носам уште. Јас па за второ незнам како ќе се решам дека ќе мора пак царски од сега страв ме фаќа дури и паника, незнам дали ќе помини со време...
Јас на 40дена на контрола отидов и прво прашање ми беше докторе кога можам да идам на второ. Се изгази од смеење и ми рече ајде нека се смират хормоните скоро сите што се тазе породени од голема среќа и еуфорија одма прашуваат за второ. Инаку ми нагласи бар 2 год да поминат од царски. Еве и сега со маж ми збориме ама некако се плашам. Имав тешка бременост тежок порогај, малава уште не ми оди во градинка уште не ни збори и ваљда ќе си почекам.
Се породив пред 11 дена,со породувањето симнав само 5 кг,инаку се поправив во бременоста 17 кг. Вчера се измерив сум ослабнала уште 2. Вкупно сум ослабнала 7 кг,од 75 на 68 кг. Очекував дека со породувањето ќе симнам околу 10 кг,ама очекувањата не ми се остварија. Стомакот е подсоберен,има уште малку,ама веројатно ќе се собере. Носев мидер неколку дена,веќе не го носам,не знам дали треба или не,поделени се мислењата што читав на интернет. Стрии немам,во бременоста не ми излегоа,се надевам нема сега да им текне да излегуваат. Уште имам крварење,некој ден помалку и порозевко,некој ден повеќе и поцрвено,се надевам дека е нормално. Кои се вашите искуства?
Јас во бременост качив 10кг од кои 6 симнав после породување. 12 дена поминаа од кога се породив, сега не сум се мерела. Стомакот ми е скоро вратен во нормала, мидер не носам, докоторот ми кажа до 6 недели не. За крварењето, исто, еден ден нема, утре пообилно, третиот ден некоја капка. И така. За стрии не ми се појавија во бременост, од кога се породив ми се појави една мала над папокот.
Колку време крваревте после пораѓај? Јас сум породена веќе 2 недели. Овие денови почна да ми тече кафеаво, па нешто жолто, но од вчера повторно ми се појави црвена боја. Не е обилно, но така како да ме исплаши. Дали е нормално ова? Цел ден го мислам...
Јас околу 2 недели, а потоа имав исцедок околу 40-тина дена жолтеникав. Инаку породена сум со царски рез
@Coco31 А кај кого бевте на контрола? Јас мислев кај матичната ама кога бев на вадење конци д-р што ме породи ми кажа се гледаме за 6 недели на контрола. Ќе ми го наплатат тоа како ехо ако одам во Систина кај него? Или да одам кај двајцата?
Јас бев кај тој што ме породи после 1 м од царскиот и само ми ја виде раната. Потоа после 6 недели кај матичниот. Планирам сега по некој месец пак да одам кај тој што не породи за ПАП тест, зошто секогаш кај него одам. Инаку можеш било каде ако немаш некој проблем. Мојот преглед не траеше подолго од 2 минути. Се е во ред ај чао.
Јас бев во ремедика кај др. што ме породи после шест недели. Бесплатен ми беше прегледот не знам како е во систина
Пак јас со ова крварењево. Од вчера бојата е како светло портокалово-кафеава. Не е обилно, само кога се бришам и така траги што допрело до влошката, нема никаков мирис. 18ти ден после породување ми е. Нормално е ова? Знам дека е рано, нема ни 3 недели, но јас си паничам...