И мене не ми го наплатија прегледот по 6 недели во Систина. Го правев кај докторот што ми ја водеше бременоста, не кај тој што ме породи. Ехо на абдомен само, очекував дека ќе ми ја прегледа и раната од епизиотомијата, но не.
Читам и почнав да се сомневам дали стварно ми било наплатено и еве сега ја најдов пресметката 2036ден платено, прва контрола, ултразвук уреден само тоа пишува...цц ц
Сѐ е нормално, до 40 дена отприлика би траело, кај некои некој ден пократко, кај некои подолго. Кај мене вториот пат траеше 44 дена, па пауза една недела, па пак уште 7-8 дена крварев.
Мајки, мидер или појас што и да треба, кога се носи? Со истата тежина сум како и пред бременоста, ама малце меше остана. И од кога смее вежби или полесни физички активности? @*Ench@nted* зар не гледаат вагинално ехо втор преглед?
На првиот преглед, што е после 6 недели од пораѓај, ме гледаа само на абдомен. Долу ни раната не ми ја прегледаа. А после 6 месеци кога бев, ме прегледаа со вагинално ехо. Мислам дека нема правила, зависи од докторите.
Зависи од кожата и мускулатурата. Мене не ми е скроз залепен како пред бременоста, ама приближо ист. На некој му треба и година. Прашај си за појас или мидер. јас не носев но сега сакам за скорз да го вратам па ќе почнам каде и да е.
Мајки што доите, дали вежбате и што? Јас никако да слабеам,само плус накачив килажа од што се дома сум и немам физичка активност.Не јадам многу а не слабеам туку плус 2 кила накачив
Mene vo Sistina nr mi ho naplatija pregledot, 2 min bese samo da proveri dali e ok matka au. Kaj Panchevski bev.
Па таков е он, директно да сврши работа и толку. Нема празни муабети Ти па, мене во операциона ни здраво не ми кажа кога дојде, само ми намигна Ама јас не му замерувам, многу ми е мил Кажи ми, со абдоминално ехо те гледаше?
Da da, so abdominalno eho jas se sreduvav mislev ke ide celosen pregled. Mene mi se svigase sto taka direktno preogase na rabotata i ne pravi prazni muabeti, od eden takov doktor pola saat so me drzese so prazni muabeti stradav pred 2 godini. Vo sekoj slucaj imav celosna doverba vo nego.
6 месеци после пороѓај немам стрии ниту една но сеуште имам труднички стомак ! Во бременоста качив 9 кила и тоа само во стомакот бев поправена, одзади гледана не се познаваше дека сум бремена. Бебче се роди 3300,се породив природно. На почеток ми беше мачно да носам мидер,бидејќи и одењето во тоалет ми беше луксуз,набрзика се (па уствари знаете,сте поминале слично ако не исто) си мислев немам друга работа сеа два пара гаќи облечи соблечи и сега носењето мидер ми е џабе! Што да правам? Имам 67 kg и висина 173 слабичка сум вака но што и да облечам изгледам како да сум трудна со стомаков! Не јадам мн оброци,еднаш дневно и тоа едвај некако,но пијам многу течности многу сум жедна константно! Да не е од тоа? Како да го истопам стомаков?