-5 кг. Седум недели после бременоста што значи многу блиску сум да си ја вратам килажата што ја имав пред бременоста, но после постигнување на таа килажа сакам да ослабнам уште 6 кг.
Jaс имам 67 кг., прееска се мерев, значи некои 3 -4 кг. сум ослабела за 2 месеца , ама не држам диета, баш напротив калорично и обилно јадам затоа што уште се доиме. Ама ноќе не спијам баш, плус и малиов бајаги е по цицањето, па ваљда од тоа сум ослабнала, кој знае. Искрено не ни помислувам на диета затоа што мислам дека е апсурдно да држам диета и да дојам, па што ќе ми се прави млеко. си уживам во храната додека можам . Моја идеална тежина е 57/8 кг. така што имам вишок 10 кг. на мене. Ми сметаат и се приметуваат осебено на бутовите и стомакот, немам половинче какво што сакам и неможам убаво да си се наведнам и да клекнам Ќе се стрпам уште 2-3 месеци, а потоа активно вежбање и диета и се надевам ќе се вратам во форма. Инаку и мене ме боли грбот и тоа горе кај плешките, мислам дека ми е од тежината и мојата, а и од бебето, машала напреден е и тежок, па влече кичма транс надоле, не само при држење туку и при доење.
Јас треба да ослабам цели 10 килограми за да стигнам до мојата идеална тежина ама тоа ќе биде здравје напролет. Бебушов цица, а мене многу ми се јаде и воопшто не внимавам колку јадам. Диета не планирам да држам некоја строга, ама за некој месец може да почнам да вежбам. А 10 кг се мноооооогу.
Ne se zalete za 10kg, jas se boram so 20kg za da bidam kako sto treba ( I nie se doime pa zatoa mi e strav da drzam surtax, a edvaj cekam. Pa i koga se vidov pred nekoj den vo ogledalo so alistata koga sum bila slaba sega na nisto ne licat vrz mene. Moram da kupam barem 2-3 partalcinja posiroki pa da zalicam na covek uf bolna tema rano nautro
Сегашен статус: +30 од одговорачка тежина Едвај чекам пролет - прошетки секој ден, малце стомачни, малце орбитрек.... За едно 3-4 години се надевам на успех
Јас да ви кажам кога си подразмислив добро си викам што ке слабеам ,ке си гладувам ке вежбам да ослабам едно 20кг ,како што вика Горда за 3 години таман ке ослабам ке треба второ дете да се раѓа па етети плус 20 пак . Затоа едно 5 години да раѓам ,на секои две по едно ,нели маж ми сакал три деца,а и башка пензија ке си земам. Сите работи ке ги завршам и после кога ке се стегнам да вежбам да слабеам секси мама
И јас се прашувам истото. Внимавам на исхраната, јадам умерено, а резултати се уште нема. Поминаа скоро 19 месеци откако се породив.
Еееее, јас ова го кркав со големата.....3 години слабеев и се стегав....+25 имав...и таман се вратив во нормала, еден одмор истеравме, купив нови купачи, ги покажав на плажа и толку, пак истото, второ бебенце, ситуација иста...само што со првото до 7-8 месеци ич не ми текнуваше на диети, вежбање и сл. , е сега запнав својски, и со исхрана и со вежбање и активности, значи малтене веднаш се вратив во колосек со тековните активности. Ако се залежам, после со работа ќе почнам, па време се нема и така до недоглед, затоа ова време дур сум на породилно да го искористам. Инаку дојам и не се дохрануваме со ништо, ама затоа се хранам здраво, па на крајот на краиштата и бебето нема бенифит од шеќер и вишак масти
Се поправив 14 кила а од болница се вратив со плус 7 од мојата нормална тежина, сега започнува борбата
Страшно е тоа што кг ми се распоредени на газот, бутовите и стомакот се уште ми виси. А никогаш сум немала стомак и сега не можам да се гледам. Апетит имам невиден и сега сум подебелаоткога излегов од болница. Ама ај кога ќе почнам да трчам по бебушов ќе се среди...
stefi23m не се секирај, не пукнав јас, нема да пукнеш ни ти, уживај со бебенцето... па не е крај на светот
Јас после 2години се вратив во нормала(а се поправив рекордни 30 кг) сега пак сум бремена не внимавам којзнае колку ама не се поправам толку брзо како првиот пат!Не се нервирајте има време се ке си дојде на свое место,најбитно е да се здрави и живи нели?
јас со 11 кг плус отидов на пораѓај, сега сум во минус 6кг, значи останаа уште пет. Е кога и како ке ги изгубам или зголемам незнам ама ке видиме времето ке покажи
Девојки, пресреќна сум. После два и нешто месеци успеав да ги повратам моите кг. од пред бременоста. Скокам од среќа.
jas so prvata bremenost se zdebeliv 14 kg i vednas gi simnav bev po normalen pat porodena,a vtorata bremenost 17-20 kg se porodiv so carski rez i stomakot se uste mi stoi bebeto e veke 10 meseci probuvav da drzam dieti no bidejki ja dojam imav mn vrtoglavici pa se otkazuvav . OFICIJALNO OD DENES SUM NA DIETA JA POCNAV UN DIETATA I KE VI PISAM NA SITE MAJKI KAKO NAPREDUVAM{MI KAZAA DEKA KAJ POKRUPNITE LUGE POVEKE SE POZNAVA}
Јас никако да мрднам надоле, баш обратно, за празнициве сум качила 2 кг. и сега имам 69 ....вчера се мерев и искрено си се изнасмеав...од мука не од друго , ама не се депримирам, уште некој месец ќе издржам па после ќе следи активна и диета и вежбање.
Јас истата од порано ,пред да се породам 55 кила сум. Треба да вежбам да го затегнам стомаков , ама мрза сум пре би да лежам
Јас таман се вратив во нормала, а и со стомакот да го донесам во ред мака си измачив и тоа не баш успешно, пак останав бремена. Е стварно нема смисла