Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Јас имам 4 стрии и мачкам со крема риластил , пријателка кожен лекар ме убедуваше дека ќе сменат боја стриите и ќестанат потесни . Аза после доење имала некој апарат за терапии за стриите а пто ќе се постигне после не ми е јасно со апаратов . Јас мачкам со кремата два месеци и побели се стриите а дека се намалени не можам да кажам . Да се средам малку ќеодам и на терапиите со апарат.

2. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    More samo da oslabam.ima da nosam dvodelni pa so saka neka e. Striite ama ic ne mi smetaat. Zatoa so cickive ne mozam nisto da najdam za oblekuvanje..a prsluk mislovna imenka..ogromni se. O g r o m n i!

3. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Кога ќе ослабеш и тие ќе се соберат. Јас со 4 кг ослабени вече сум во стар прслук иначе само тие за доење ме собираа

На SaNJaAaaAaa и Lavica2016 им се допаѓа ова.
  4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.404
    Допаѓања:
    113.373
    Дај на другарките малку :(

На Milaаа991 и Seduction им се допаѓа ова.
  5. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    2.569
    минус 1 кг. на вага идемо даље :muscle:
    Прва бременост плус 13 кг. на 40 дена бев 60 кг се вратив како што почнав ,за некој месец паднав на 56.
    Втора бременост окус 16 кг.на 40 дена бев 63 ,6 месеци ми требаа да стигнаж до 58.
    Сега бев 60 ама некако многу ми се проширени бутовите малку меше ми остана после втората бременост,и доста варирам др одам до 61 па ослабнам 58 (facepalm)и после ќе има целулитет епа ќе има.
    Ќе видам уште две недели па после ќе одиме на одмор,таму пак ќе се опуштам.

6. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    7.820
    После 4 ипол месеци, вратени ми се сите кг од бременоста , не беа многу 6 беа, ама имам вишок од претходно. Никако да се ставам.во ред. Мислам за УН, ми иде многу готвење некако. Пробувам сама некој режим, и тоа не бива. Преморена, некогаш јадам се пред мене,особено благо. Ама мора да се стави ред. И мене ми е за млекото страв. Ама кај да е ке почне и беба да јаде па.полесно ќе е се надевам.

7. Feodora

Feodora Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    4.346
    Ја изгубив самодовербата, затоа... имав премногу мазна кожа, а сега не. Тежината си го направи своето.

На Annath и Lavica2016 им се допаѓа ова.
  8. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Odma bi.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    И мене ми се смени кожата сма на сувост , рани ми се прсвеа н стапалата и рцете. На лицето красти. Мачкм со месеци со прескапи креми едвј ми се среди.

10. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Не се секирај за се има решение , меѓу другото треба да испиташ и хормони , мене од пореметени хормони после бременост ми е сувоста. За стриите си решив , едноделни купачи и тоа е , ништо страшно , преубави модели има за да се потресувам . Почни си диета , јас и во депресија паднав од килажата и немав мерак ни за маж ми и си реков да не отиде се надвор од контрола побрзо да си се вратам во нормала . Ако ти не се чуствуваш убаво џабе е се . Ајде во другата група на ун диета , ќе добиеш сила покрај другите жени и ти.

11. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Глупаво ми е да кукам ама се чуствувам заробена во сопственото тело, за цело време изгубени само три кг а уште 20 ми фалат да се вратам на килажа пред првата бременост. Деновиве страшно сум оптоварена со ова ми ствара нервоза, нелагодност и депресија. Пмс ме дрма солиден циклус ми дојде се надевам ќе се стабилизираат хормони па е почнам и кг да симнувам терам мој режим ама ќе мора да почнам со нешто поригорозен а богами и да спотнам гзот ако сакам да заличам на човек ама некако ми фали мотивација да ме тресне онака некој во фаца.

12. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Мене мотивација ми е чувството на губитник, чивек што го изгубил своето јас и духовно и телесно. Животот ми се смени скрос ама на полошо, обврски еден тон , нималку време за себе и згора на се јас не личам на себе физички а тоа ме тера и лошо да се осеќам . И само ова можам да го вратам во нормала а не е малку да се осеќаш добро. Ми кркорат цревата од глад ама ќе се бапнам во минич една вечер и ќе си го вратам животот. Доста беше пижами и широки блузи , ни маж ми не ме погледнува таква. Ајде фаќај се за диета , ќе излезе сонцето и да бидеш и ти пролет во твоето семејство. Ако не се осеќаш добро сите го чувствуваат тоа.
    Venera.aa

На didisi, Chanell* и lackygirl им се допаѓа ова.
  13. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Има некој решение за суви стапала? Од бременоста ми се направија лом, сега се обидувам да ги средам али и покрај се скроз се суви. Кожата на стапалата ми е изменета, како да ми остареле 20 години. Ма и јас остарев за тие девет месеци.
    Чаре?

На Ivke му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Јас пишв погоре , стапалата ми беа како на ренде да сум згазнала, рацете како на нива да работев и красти по лицето. Др Горица ми препорача на риластил креми ама не можев да ги најдам иако од тестерите ми беше супер земав еуцерин и се оправив иако требаа месеци мачкање по два - три пати на ден.

15. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Никако немој да ги стругаш стапалата, јас тоа го направив безброј пати мислејќи дека како порано ќе ги истругам со камен и се ќе биде добро ама стануваше уште полошо . И почнав да се бањам со маслена купка , препораката беше од риластил ама сепак земав на бекутан

16. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Ете зошто ми се уште полоши:(
    Очигледно на сила сакав да го решам проблемот и со стругање дополнително ги уништив.

Користам крема со уреа 10% тоа е за омекнување али само неколку саати се добри и до вечерта пак очај.

И лицето ми беше катастрофа во бременост и ми остана такво. Мислам дека имам стафилокока али бидејќи дојам ќе почекам до кај шест месеци за да ја решам.

Се чувствувам добро бидејќи јас во бременоста речиси бев на раб на депресија. Сега сум уште 3 кг до почетна и ќе се симнат во следниве месеци али кожава ме уништи тотално. Не можам да се поднесам.

17. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Јас се будев навечер и покрај две бебиња уште тоа ми фалеше , ме болеа стапалата кога ќе ми фатеа на ќебе , па лепев фластери ама и тие ќе се извадеа ... ужасно беше.

18. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    И да ти кажам ниедна друга крема не ми помогна освен таа тестерот од риластил и после со еуцерин мачкав , друго се дома претходно што користев е гола вода

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Иста бев со сувата кожа, се пресушив цела во бременоста. Страшно :worried:
    Мене ме спаси маслена купка, користев на Еуцерин и Локситан/Лоситан, како и да се вика, оној францускиот бренд. Поскапа беше вторава навистина, ама вредна за секој денар. И Еуцеринот е супер, само мирисот не го можев ич, ама ми ја опорави кожата. Веројатно е хормонски сушењето на кожата, гледам кај сите се случува. Јас од човек со мрсна кожа на лице, станав со лушпи, ужас. Стапалата ми беа гребло, ма целото тело ми беше пресуво. Не знам колку млека за тела потрошив, мислам ги пиев од што толку се мачкав. После неколку месеци од пораѓај се опоравив :)

20. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Еуцерон купката која цена е и која грамажа?