Ма тотално непривлечна се чуствувам, имам слика за себе во главата и кога ќе се погледнам во огледало како друга личност да гледам, како да сум заробена во туѓо тело. Бебе ми е 4 месеци за млекото ми е страв, од стрес и од промената веќе се намали почнав ад да дополнувам, немајка нека сум ама неможам да се вратам на старо ледени чаеви кои ги пиев за млекото ги прекинав, исто и тие за лактација пијам вода многуу преку 4л ама оброците ми се минимални лебот го заменив до двопек, благо не, измеѓу оброци грст јатки, нешто овошје или морков, краставица сецкам на долж и гризам. Месец дена и само 3кг искрено повеќе очекував дека ќе симнам и полесно ќе оди но ќе мора да почнам и со вежбање. Симнав две апликации горе долу си направив програм на вежби уште да почнам ми фали, кардио на орбитрек и трчање по деца.. Тука сум ќе се бодриме многу значи поддршка макар и виртуелна. @FreeMind и мене стапалата ми се ужас земав машинче за турпирање, киснев стапала во вода со сол па турпирав и на крај маст од невен, до утрината пак корка. И мене ми стана оваа бременост сува кожата дотолку што и лицето ми се првути чаре незнам се е моментално
Доцна ми е за редактирање една слика неколку месеци пред првата бременост 70кг на 175висина ете ми мотивација Спојлер
Слободно можете да ја почнете УН диетава бидејќи внесувате се само не мешате ,еве јас сум пред 5 месеци породена и ја почнав и има резултат за 1 месец 5кг,со 70 останав бремена со 82 се породив,но и јас од страв да не ми престане мелекото пиев јогурт,млеко по 1 кг на ден и си ги вратив килата за 2 месеци,но немало врска ако имаш млеко ќе си имаш ако не не....само силна желба...
Мила моја и три кг се голем успех на почеток. Тргни од тоа дека макс со било која диета на светот треба 4 кг месечно да симнуваш. Ако е повеќе знак прашање е квалитетот на млекото со кое го доиш малото, го доиш со отрови. Ти ја разбирам фрустрацијата сите ја имаме, верувам дека нема жена што се чувствува привлечно додека дете не пркне оти немаме време за нас. Еве јас немам слободно време за себе. Особено пред искачање негде искачам како фурија оти ми е сеуште голем стрес облекување па ставање во количка па плачење куче да облечеш и врзеш тоа е цела вечност. И за мене ни пет минути. Кога шетаме преку ден капа ставам али затопли и сега мора барем коса да направам. А него го гледаш како се средува за на работа, си го става омилениот парфем и изгледа убаво. И оп фрустрација левел до макс. Идам денес на фризер. Чекор напред
Така си е баш и ти си како со две деца иста песна додека ги намирам и излеземе од врата сум како поплава да ме исфрлила. Тоа е ќе помине, ке бидеме најзгодни и најуфирцани мамици убаво да си поминеш на фризер
Мајки што доите а ја држите УН диета, ви се десило ли бебе да не качи на килажа, т.е. качила само 100гр а баш млекото и ми се наголеми дека заменив едно доење со кашичка на сабајле.. За десет дена прави 1 месец од последно мерење. Ептен се загрижив и незнам дали е можно да е од диетата. А напротив баш мислев дека овој месец супер напреднува. Кај вас како било?
5месеци и 11 дена е. На 4м и 19 дена била 7700 а вчера ја измерија 7800 . Незнам што е проблемот, а почна да јаде и овошна каша насабајле по 120/130гр и на секои 2 часа цица. Баш ми е чудно.
Sin mi prestana da kacuvakoga pocnav so kasicki. Na 5 i pol bese 8 i 300 i na 6 bese 8 i 300. Ke vidime sega za 5 dena na kontrola ke pravi 7 meseci. Vaka po nego izglea taman nakaj bycko malku. Rabotata e sto kaka cesto. Sekoj den nekogas i 2 i 3 pati vo denot. Koga bese samo na doenje imase zapek po 10 dena.
Еј нашите се врснички,баш и јас имам со малава слична ситуација. На 5 месеци ја меревме,само 300 гр качила за цел изминат месец а бебево се растури од цицање,па дури и ми изгледа дека се збуцнува и напредува кога оно...300 само. Педијатарот рече малку е ама пошто веќе дуплирала се е во ред,башка дугачка била,65 цм. Мене не ми е тоа нешто посебно долга,мислам нормално е. Колку е твојата? Инаку и јас се замислив дали ова е поради мојата диета што ја држев тој период 2 недели,се стаив баш на режим па дури и не јадев некогаш ако немам време..
67см ја измерија минатиот месец, сега незнам. А колку кг е твојата? Инаку денес дома се измерив и ја мерев со мене гола и облечена и 2та пати ми покажа 8200, викам ајде 200гр да одземам за облеката ќе дојде 8кг и тоа е како да качила 300гр ама ете незнам дали е точно, утре од сабајле пак ќе ја мерам гола со мене и да видам колку ќе покаже. Инаку и даваш веќе каши?
Сите сме опседнати со килограмите јас во бременост се поправив 20 кила (мош и 2-3 плус, не знам престанав да се мерам недела две пред порагај ), почнав со 62, сега мали ми е 4,5 месеци, се мерев 67 сум, останаа тие што најтешко се симнуваат почнав со вежбање и платив една апликација на инста за вежби и храна, многу е добра Маратон со бебе, сега за сега е супер и храната па ке видиме, инаку ова ми е прв пат во живот да држам диета
Maraton so bebe t.e. devojkata ja sledam ima dobri soveti samo uste ne sum se reshila da se priklucam na nekoja grupa za vezbanje. Ama aj zdravje naredno. Mnogu se plasham za ranata oti carski gledam malku pred nekoj den se zakacav so golemiot mi nalegna na stomak se borevme i dva Dena me boli od ednata strana. Taka da ke pocekam za vezbanje. Namaluvam ishrana
Леле и мене ме караа другарките рано ми било за вежбање, 4,5 месеци имам поминато од царски. Ја прашав докторката ми рече дека можам да вежбам без многу напрегање на стомачниот дел. Сега за сега не се форсирам, полека вежбам по малку и гледам колку можам се придржувам до исхраната што ја даваат
Мене Афродита од невен за смешни 150/60 денари ми го среди лицето. Инаку после пораѓај како шмиргла ми беше. Пробував со скапи креми, Биодерма и сл и само бетер ми беше. Дури и ме печеше кога мачкав од нив. И многу вода секако.
Поздрав мајки Тука сум и јас веќе Се породив природно но ме сецнаа и шиеја... Што да користам за побрзо заздравување ? Докторката рече само со камилица да се мијам ништо друго... Ми рекоа дека кантариовото масло исто помагало за побрзо ама се мислам дане се омекнат конците па да јадам пак шиење Помош *може ако разлистам низ темава ке најдам нешто ама знаете дека немам толку време