Нз колку време ти е поминато од царскиот, ама мислам 6месеци немаш уште планк, стомачни според мене се напорни вежби зс стомакот. Дури и чучњевите. И јас сум царски и јас сум фрик за вежбање и едвај чекам да поминат овие шест месеци па да почнам. Сепак здравјето мое е пред се, има кога во форма да се враќаме.
2ipol nedeli od koga sum porodena. Daleku od toa deka sum debela..nikako.. se vrativ so 48 kg od bolnica. Stomak neam..samo sakam da pravam vezbi za noze se osekam padnata cela i vo gazot od sedenje i lezenje mislam daska mi e. Pa sakam da ve prasam koe e soodvetno vreke da si vezbam po doma?
Има едни во сара фешн како гаќи е,околу 350 денари е.Ако ти е за низ дома ,а ако ти е за некоја пригода па треба да се дотераш на зелен пазар на тоа тезгите лево на крај има едни мидер-боди без рабови на задник и до под гради е,светска работа околу 500 ден се
Мидер од кога може да се носи? 10 дена поминаа,и сакам да облечам не можам од стомаков ,ми се плаче. Рано е или нема врска?
одма се става,колку порано толку подобро. Е сега јас не можам во моментов да носам ме нервира плус и раната од резот ме пече ако се наоблечам. Нека помине па после ќе се "стегам"
Според мене,се намалува и без мидер. Неколку пати имам облечено мидер,па сепак ми се повлече стомакот. Рамен ми е скроз,е некој ден знае да ми се надува,мислам дека од многу течност.
И јас ич не ставив мидер, неможам да трпам ништо да ме стега, плус со царски имам уште стомак но не е голем, не ми е рамен, а и никогаш пред тоа не ми бил скроз рамен. Мене ме нервира што многу ми е "паднат, слизнат" задникот надолу мн ослабев што не ми е во прилог, уште неможам да вежбам, ме боли мн половината а и немам време, па сега на работа ќе почнам и уште помалку ..
Мене стомак ми се повлече ми се чини само од што ми цица бебе на него. Не дека немам стомак, имам, ама ваков си го имав и претходно. Рамна не сум била никогаш. Е ама се разочарав од нозеве. Никогаш со нив проблем сум немала, сега како цела килажа од бременоста да ми отишла таму, сите шорцеви и летни панталончиња ми се претесни. Не знам дал ќе успеам да ги вратам во нормала...
Јас си дојдов од болница со +4 кг и малку мешето. Мидер ставив уште во болница по препорака на гинекологот што ме породи. Секој ден мешето паѓа и кг со него. Фармерките не ликра ме собраа буквално 3 ден. Навидум како воопшто да не сум породена. Уште малку мешето бидејки јас имав штица дури навнатре вовлечен. Ќе биде небрзам. Прво бебе да нарасне му треба храна. А за вежбање дома едноставни вежби за затегање после 6 недели.
Килата ми се подолу од пред бременост, со 68кг останав бремена сега имам 66, но телото е подруго, постегнато, сега се е тушка
И јас сум послаба од пред бременост. Останав бремена со 62, сега сум 59, и мислам уште одам надолу. Уште во првиот месец ги симнав тие 9кг што ги качив во бременоста. Ама арно вика Лаки, целата сум мека сега, освен рацете од кревање на бебо Газот смкнат и рамен скоро, а отсекогаш ми бил како топче Епа го нема веќе Немам ни време ни сила ни желба за вежби искрено, а тек па сега кога ќе тргнам на работа ич...
Добро е не личи само мојот на тава Газов од топка во тава премина. Опрема купив уште време и спиена ноќ за џогинг и почнувам.
Јас првите 3 - 4 месеци се напраив сув лист. Доење, нов член, навиката + имав и хемороиди и не сакав да јадам, ми беше страв. Од кога дојдов на себе, си надокнадив се што изгубив. Сега сум иста килажа со која останав бремена. Не дека сум слаба, ама иста сум си.
Хахахах нееее. Првите месеци мислев дека никогаш нема на себе да си дојдам. Грам не мрдав. И наеднаш после 4 месец нагло почна се да паѓа. Дур дете направи 10 месеци јас бев 5 кг разлика од порано пред да родам, до прв роденден иста ко пред да родам..