Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.935
    Допаѓања:
    177.603
    Ми дадоа еден куп креми ама поишето се за бебе. За мене имаше 2 креми за брадавици, гел за интимна хигиена (патем ми се свиѓа) и крема за затегнување на стомакот која уште не најдов време да ја пробам.. не ми текнува дал имаше уште нешто за мене.. мислам дека другите креми беа за бебе...
    И мене стомакот ми е мек, а прво ми е.. уште ми е језиво кога се допирам на бањање околу резот оти намб ми е местото и малку како потечено.. и ми се чини највеќе ради тоа не сум ја пробала кремата.. не ми се свиѓа како стомакот ми изгледа и избегнувам воопшто да го допрам па и видам...
    Одвреме навреме маж го викам да ми го погледне резот и дали е се ок, вчера го прашував дали можам да се бричам, не знам дали смеам да се депилирам.. вели ок му изгледало се :D ја уште не сакам и не можам да се погледнам таму. :tmi:

На Girl-Rabbit и koritsaki им се допаѓа ова.
  2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.117
    Допаѓања:
    67.113
    Не се јаде за млекото, се јаде зашто доењето исцрпува и треба да имаш сила. Јадеш за тебе, за да бидеш како што треба. :)
    Јади почесто по помали оброци и чувај се. Пиј течности многу, тоа е најважно.

На srekice, Ladyyyy567*, happygirl и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.496
    Допаѓања:
    13.597
    Се пријавив на Маратон со бебе. Со килажа иста сум како пред бременост, ама мешево ми е дупло поголемо. Не дека немав меше и претходно, ама ме нервира. Бебе ќе прави 9 месеца за некој ден, полека намалувам со доење, така да време е да се активирам.

На sanja.burgundy и Vaga~ им се допаѓа ова.
  4. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    Нема да зажалиш, башка дава мени и за доилки :)

5. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.496
    Допаѓања:
    13.597
    Со оглед на тоа што моментално менито ми се состои од тестенини и мачкан леб, добредојдено ми е да имам идеи за храна. Сега готвам само за бебето, јас што има тоа јадам, што најчесто воопшто не е здрава храна.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    Епа спреми се да готвиш секој ден и за тебе :Dмене тоа па мачно ми беше кај за бебе и маж и уште посебно за мене:^) ама убаво се осеќав и повеќе енергија некако имав иако не спиев скоро ич.

На Spidy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Не ми останало време да се пријавам, кога почнува?
    Ќе ти правам друштво малку да се стегнеме време за во фитнес студио њама.

8. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.496
    Допаѓања:
    13.597
    Маратон табата почнува од 21.10. Бидејќи бебе е скоро 9 месеца, тој ми го препорачаа.
    Јас сега само за бебе готвам. Маж ми не јаде манџи, сам си готви што сака зошто стално е на некој режим (си вежба Insanity), и сега ми рече ако добро мени ми дадат, да сум готвела за него. Баш повеќе мотивација ќе ми биде ако спремам за двајцата, вака само за мене може да забушавам. Башка при маж со коцки на стомакот срамота е јас со мешево :D

На happygirl, lackygirl и FreeMind им се допаѓа ова.
  9. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    ^И пишав сега на девојката ќе ме информира.

Ќе готвам ако е нешто некомплицирно. Сендвичи у стомак ми пораснаа.

На lackygirl и Spidy им се допаѓа ова.
  10. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468

Доите? Мислам дека табата не беше за доилки.
    Инаку маратонот (со бебе го вежбав јас), т.е. вежбите се супер, ама мене ме утепа готвењето. Готвење три пати на ден, па плус за бебе, среќа мм ми правеше друштво па не готвев за него посебно.

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Може Табата за доилки инаку :) јас го вежбав, изгубив 4 кг и 9 цм околу стомак, препрезадоволна :)

На FreeMind, Coco31 и Spidy им се допаѓа ова.
  12. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.496
    Допаѓања:
    13.597
    Јас сум на пола пат да откажам доење. Пие млеко 4 пати, од кои еднаш обавезно е АД, и моментално работам на замена на второто цицање. Значи цица насабајле и навечер само. Затоа сега се решив да почнам, зошто знам дека вежбање и диети влијаат на млекото, таман ми е сега да почнам.
    А кога зборев со таа што го води вежбањето не ме праша дали дојам. Ни јас не се заинтересирав зошто не ми значи, секако скоро планирав да ја одбијам малата пред да тргнам на работа.

Едит:
    За сантимите и мене ми е, иначе килажата ми е таман. Ако симнам некое кило не е страшно, ама исто бев и пред да останам бремена. 63кг на 168см.

13. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    И јас сакам да пробам табата да го вежбам, за маратонсо бебе ,бебе веќе тежи 10кг и мислам дека не сум спремна да вежбам со него:D минатиот пат беше полесен, едино со тегчиња.

14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Ајмо пријавувај се да направиме една екипа.

Уплатив за средина на Ноември, табата се вика. Има и за доилки али и јас како Спиди не сум многу загрижена и сум во фаза на одвикнување али немам среќа како неа да пие ад.

15. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.496
    Допаѓања:
    13.597
    Таман јас кога ќе завршам, ти ќе почнеш. Ќе пишам резултати да те мотивирам :D

16. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    Коа ќе не стаи у група на инста ќе се разоткриеме сите од форумов:D:Dјас во мк сум уште, на 29ти ќе се враќам па мислев тогаш да се пријавам, најверојатно ќе се погодиме заедно(highfive)

На Presrekna, FreeMind и Spidy им се допаѓа ова.
  17. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.496
    Допаѓања:
    13.597
    Море ако се стегнам ко манекенка сама ќе се кажам на сите за да се пофалам :D

На happygirl, Vaga~, lackygirl и 3 други им се допаѓа ова.
  18. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Сепак и јас сум од понеделник. Не сум разбрала добро.

@Vaga~ Ти по твое си јадеше?

На Vaga~ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.496
    Допаѓања:
    13.597
    Баш вчера таа постираше дека ова е последен маратон за 2019, и си викам Фри нешто утнала.
    Јас се спремам да јадам ко што пишува, маж ми рече ќе јаде со мене, па ќе видиме. За благо и леб немам мака, ама кока кола и вегета ми плаче душава уште од сега :D

На happygirl и FreeMind им се допаѓа ова.
  20. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    2.550
    Дали некој знае колку активност е дозволена/препорачлива после царски рез? Знам дека класично вежбање не смее 3-4 месеци, стомачни после 6 месеци ама што е ставот за пешачење? Денес ми е 22 ден од пораѓај и од вчера почнав да пешачам ама денес се замислив дека никој не ми го одобри тоа па се прашувам да не не смее :^)