Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    Ivanovicka мила каков е тој појас може ли да набавиш слика да го видиме? и од кој пазар го набави кај го има?

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  2. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Еве ме мене на 7,5месеци после породувањето, конечно почнав да добивам некоја форма. А најголема среќа е што денес влегов во старите фармерки(кои ми се мерка за слабеење) и успеав да ги закопчам :dance: :party:
    Но, сепак се познава позади дека има уште за слабеење, не стојат сјајно, важно влегов во нив, односно ги закопчав(зошто за влегување и пред тоа можев).
    Деновиве малку ги намалив апчињата за слабеење, но од утре повторно почнувам со полна доза.

3. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771

какви апчиња пиеш???
    јас сакам уште 3-4кг да ослабам... :( :(
    не ми оди со пазење :( :(

иначе сега сум 54кг а бев 72 во 9ти месец од бременоста.
    кога се породив бев 65кг

4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Леле жени дај кажувајте кои апчиња ги пиете за слабеење, диети и што ли друго правите, јас веќе не можам да се гледам ваква, не ме собираат ниту старите фармерки, ниту блузите ми се таман што си ги носев, ништо, тотално се разочарувам кога одам да пробам нешто во бутик, ништо не ми бива и не можам веќе се нервирам многу :( почнав да пешачам, за вежбање немам време кога да вежбам со малиот сум сама и нема кој да го чува да одам јас во теретана, а би сакала многу да почнам да вежбам за да се стегнам барем, целулит full имам, мешето ми е како каша, абе не, не и не, не можам да се гледам ваква, секој ден гледам и јас некои диети некои апчиња за побрзо слабеење оти вака не ја бива работата :tmi:

5. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Женски јас ги пијам Vitaslim, одев на среќа, тие први ми дојдоа на памет и ги зимав во аптека. Искрена да бидам малку бев скептик, но за 5дена ослабнав 3кг, додуша не се примеќаше тие денови на мене, веројатно беше некој вишок(кој насекаде го има |( ). Сега е подруго, веќе испив една ипол кутија, три пати на ден се пијат, но деновиве ги пиев само еднаш, малку да одморам,да не ми дојде наеднаш.
    Многу се изненадив денес со фармерките, ама ептен ќејф ми се направи :$
    А за целосно враќање како пред бременост има уште доста, само полека, сега веќе имам надеж дека ќе бидам старата јас :P
    Инаку и мене голем дел од гардеробата не ми е точен, посебно во делот кај градите, ништо не ме собира, дека пред тоа имав мали гради(75 градник), а сега машала 90ка сум уште, е тој дел незнам кога ќе почне да се собира.

6. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    meu, vitaslim има повеќе врсти, знам оти стално ги меркам, ај кажи ми кои поточно!!!

7. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Почнав со LIGHT , планирам два месеца со нив а после со LINE. Кај мене е многу лошо што од јадење можам да се откажам , ама од благо никако. Сега ги пијам и јадам навистина многу благо, буквално секој ден, зошто осеќам и мака ако не каснам, изгледа ми паѓа шекерот, па имам вртоглавици(ова ми се случуваше и пред апчињата, да не излезе дека ми е од нив :) )

8. ikame

ikame Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    370
    епа мајки вака јас сум висока 183цм кога останав трудна имав 75кг а во девети имав 90кг и кога се породив не се мерев али бев исто голема леле немозев да се поднесам а лани беше у сред лето ништо неможев да облечам освен хеланки 2-3 маици и толку ужас и си реков ако вака бите бев спремна ништо да не јадам и да вежбам додека не постигнам резултат али мајка ми ми кажа едни вежби тибетантси и имаше успех воведов ред на јадењето на секои 4-5 саата јадев накасно до 7ч навечер и пиев вода многу и се симнав на 78 сега ми останаа уште 3кг и никако да ги симнам значи ми требаше скоро година еве линк за вежбите можеби ке си речете безвезе али верувајте дека не се има резултати
    http://mkd-news.com/tajnata-na-dolg...ki-rituali-za-besprekorno-zdravje-video-foto/

На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    МеУ, колку е цената на тие Витаслим и колку има во една кутиичка ако сакаш да ми кажеш и ги има ли во сите аптеки? Утре планирам да одам до Мк па ако е прифатлива цената да земам и јас за мене... :tmi:

10. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Јас да ви кажам со диета симнав најголем дел од кг ама заедно со мм ја држевме ух едно 2 месеци па после постите и ослабев 12кг ама ,многу се здебелив во бременоста па сега ми требаат уште 5-7 кг за да бидам во топ форма.
    Ама не е само да ослабеш треба телото да се зацврсти ,а без вежбање ништо ,и масажи треба да се прават ,ама време пусто ,јас и така сум изморена со малиов па небаре да се качам на орбитрек да вежбам.
    Гледајќи ги сите другарки на година дена од пораѓај сите се вратија во форма така да ,треба да се внимава малку и без нервози (јас во депресија паднав со вишок на кг,бидејќи многу е тешко да имаш пари да си купиш нешто а кога ќе го пробаш да се разочараш)

На meU му/ѝ се допаѓа ова.
  11. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    еве јас ги купив vitaslim light, во зегин 670 ден 30 капсули, се пијат 3 пати на ден по 1-2 капсули.
    незнам уште дали ќе пијам 1 или 2 капсули....
    мене ми треба да намалам уште 4-5кг, се надевам ќе можам. планирам месец дена да ги пијам во звисност како ќе намалам на кг.

12. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Многу скапо ова само за10 дена ,па ни толку ако пиеш по две ,како што разбрав или 3 на ден или 6 доручек ,ручек,вечера.
    Јас повеќе сум за хербалајф да пробам ама знам дека само полесен начин е ,ама краткотраен.
    Ај ќе ве почекам за еден месец да кажете има ли ефект или не.

13. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771

скапо е бе како не е, јас цел ден се двоумев и на крајот ги зедов.
    ќе видам за овие 10тина дена (оти некојаш не јадам 3 пати некогаш и еднаш јадам) како ќе биди ако нема ефект не ги купувам, а ако има ќе купам,
    ај ќе пишам по 10тина дена, ама еве меу за 5 дена 3кг изгубила, па не се малку, за то се излажава јас.
    а сега ако се зафркнав и кај мене да не делуваат така..... :^) :^) :^)

едит од кога ја прекинав ун (со 53-54кг) сум се поправија и сега сум 56.
    аааааааа сега се мерев, ќе си каснам од газ*т, аааааааааааа

14. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    Јас со 55кг забременив, со 82кг отидов на пороѓај а сега по 40 дена имам 65кг. Е сега незнам како ке си ја вратам предходната килажа треба уште 10 кг да симнам. :( :( :( :(

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  15. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Јас не се поправив ама ми треба уште да намалам ,може пак да ја почнам да ја држам ама убаво е во друштво сега сама ќе треба да ја држам.
    А за 5 дена и јас со ух изгубив одма 3 кг ама тоа се течности ,само првавилна комбинација на храна му е мајката нема што друго,и еден ден во неделата да биде слободен ден во кој можеш да си ја почастиш душичката и со благо и со омилено јадење тоа мене ми одговара а има и има ефект.

А Локи.ц9 мила каде брзаш ти 40 дена сакаш одма на модна писта како Лима да бидеш,за 10 ич да не му се секираш одма ќе ги ослабеш а па сега и лето со салата и овошје уживанција.

16. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Stefi јас пијам по 1капсула 2-3пати на ден, 2нема шанси да испијам наеднаш, страв ми е.
    Јас имам прилично голем вишок од 15кг за да бидам како пред породување а 20кг за 1-2месеца пред бременост :)))) затоа може овие првичните така лесно се изгубија, но искрено и не јадам како порано, претежно салати, овошје, ручек без леб, е сега благото сеуште не сум го намалила ич. Ако успеам и од благото да скратам може и поголем ќе биде ефектот , здравје.

17. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Јас забременив со 64 кила,а се породив со 70.Сега 4 месеци по породувањето имам 60 кила, ич немам апетит. Ми остана само мало меше, што со мидер не се ни познава ама ќе се ставам на диета и вежбање за и него да го снема.

18. H.e.L.e.N

H.e.L.e.N Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    218
    браво силк ти супер си,јас стартирав со 65 а усте сега во 9та недела сум 68 :worried: до крај којзнае колкава ке се напрвам,дај кази ти внимавасе ли по колку пати јадесе на ден,колку колиЧински?

19. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778
    Да ти кажам не внимавав што и колку јадам,ама мене некако периоди ме фаќаа за одредено јадење.На почеток бев све на сладолед па после само компири јадев и при крај си се разјадов се и сешто, значи на количината не пазев ама многу пазев да не мешам јадења,значи само едно јадев пр.само компир. Во бременоста обично имаме голема потреба да мешаме некои вкусови кои обично не би ги мешале, па има жени што во еден сендвич ќе стават и кечап,мајонез, сенф, компир, месо, салата, па некој газиран сок...и уствари тоа е тоа што дебелее. Мој совет ти е да си јадеш се, не е време за гладување, само кога ќе јадеш да јадеш по едно јадење и салата на пр. Повеќе вода, помалку благо и нема да имаш проблеми.

П.С. ЧЕСТИТКИ ЗА БРЕМЕНОСТА, најлесно да си ја поминеш и да имаш најубав пороѓај. :*

На H.e.L.e.N му/ѝ се допаѓа ова.
  20. macence4

macence4 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    416
    Јас забременив со 84кг.На порогај отидов со 103 а 10 дена по породувањето бев 93кг.Е сега незнам од каде да почнам со слабеење хеххех