Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Во цицките :angel:
    мала шала

На Presrekna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.496
    Допаѓања:
    13.596
    Ти се шалиш, ама сурова вистина е. Сите кошули ги фрлив, ниедна не можам да закопчам преку цицките, а едвај 2 кила потешка сум од пред бременоста. Душа ме боли за трите најнови што ги купив 1 месец пред да останам бремена и не се носечи скоро ич. Ниеден прслук не ме фаќа, и тие сите отидоа во канта. Во сите бои, шари и чипки имав. Сега сум со 1 крем и 1 црн прслук, и само памучни блузи. Се претворив во мајка ми... (facepalm)

На happygirl, lackygirl, hello-kitty.90 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    @Spidy како за прв ден, како помина?

Многу тешко ми оди вежбањето после две години речиси пауза. Како прв пат да вежбам се осеќам закржлавена скроз. Али како е добро она разглибавање како што сум цела укочина мерак.

И сум готвела.

И сега сум гладна па ќе си легнам оти ќе го заебам денов:lol:

4. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.811
    Допаѓања:
    325.424
    со Фитнес мама ли вежбаш?

и мене со неа ми беа претешки првите два дена
    после влегов у шема

ама со тегови јас
    без бебе :D

5. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Да, без бебе групата. Ти шампионски со тег :))
    Не можам јас толку со тег, слаба сум станата сите мускули ми исчезнале. Разочарувачки делува, а трчав по 12 км пред да останам бремена.

И ова цицкиве ми иде да ги фрлам жими се како бардаци големи и тешки ниту се вежба со нив ни ништо.

На happygirl, hello-kitty.90 и joy1 им се допаѓа ова.
  6. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.496
    Допаѓања:
    13.596
    Како смо се надали, добро смо се провели :rofl:

Очекував потешко да ми биде, ама единствено видов мака од неорганизација. Тргнав да правам риба за ручек, имав во замрзнувач, испадна со поминат рок била, па на пола правење ручек трчав до продавница да купувам риба (facepalm) Така ми е кога не проверувам.
    Со исклучок на зеленчукот во вечерата, ми се погодија јадењата, не сум гладна. Водата не ми прави кејф, едвај 1 литро испив со сила.
    Маж ми рече повеќе ме сакал сега зошто од овие три јадења денес не јадел поубаво во животот. :D

За вежбање, очекував потешко да биде. Маж ми вика не сум вежбала правилно чим лесно ми се видело. Извежбав 8 минути, комотно можев уште 8 да терам. Јас никогаш немам вежбано, возев точак редовно едно време, ама и тоа одамна не правам. Кондиција не сум имала никогаш, ама ете не ми се виде страшно. Ќе видиме утре, ќе пробам побрзо да се движам, може бавна бев, не знам што друго може да грешам.

Се на се, супер почнав. Ќе видиме утре, може ова беше само почетничка среќа. :)

На hello-kitty.90 и FreeMind им се допаѓа ова.
  7. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Мажот ти до тебе да те кара за правилно да ги правиш. Иначе чим ти се видело лесно може си набила кондиција месециве може и до тоа да е.

Ми се јаде ми се лае.

8. Presrekna

Presrekna Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    12.915
    Хахаха во право си. До оглед на тоа што пред бременоста немав гради. 75 Прилук пуш ап носев
    А сега но комент.

На slavica999 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.496
    Допаѓања:
    13.596
    Утре ќе го чекам од работа да дојде, па да вежбам, па ќе видиме што ќе каже. Он вежба по 30 минути, ама сум го гледала, жива вода се прави. Јас ништо. Срце само ми лупаше малце, ама не бев испотена скоро ич. Нема шанси да сум толку јака :D

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Ова со цицкиве додека сме тука...ке се вратат во нормала после доење? Прашувам бидејќи пред да останам бремена имав само ознаки каде треба да се има града,а сега смешна сум,како придодадени ми се,не ми одговараат на висина и градба:wasntme:штрчат. Башка што се шетам со еден бел и еден црн прслук за доење нема шанси со корпа да е:shake:.

Во глобала се вратив имам вишка од 4 кг,но :!: останав бремена со 49/50кг. Со 73 се породив:x :fubar:на 3 месеци се вратив 55 кг и сега на 6м сум 54 кг,но ништо не е исто,се е лабаво, меко,растресено а и јас сум мрза не ми се вежба ама ич:shake:

На kitty.m и FreeMind им се допаѓа ова.
  11. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Да, ќе се вратат виснати (facepalm), еве мене второто дете уште малку да ми ги доизвлече и ќе затворам ,,цицачка фаза од животот мој,, :D
    Јас си ја вратив старата кг ( 60 кг) но си имам троа повеќе целулит НО :!: чекам бебе да прооди и така со трчкање по него и тоа ќе си го средам (facepalm). Се нервирам што никогаш у живот не сум вечерала а сега вечерам :envy: за да имам енергија цела ноќ да правам млеко :rofl:

На happygirl, Girl-Rabbit и Happyinlove им се допаѓа ова.
  12. Ana-lib

Ana-lib Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2015
    Пораки:
    300
    Допаѓања:
    244
    Женски ај ве молам за малку подршка
    Во бременоста качив 14 килограми, се породив пред еден месец и дома се вратив само со 6 кг помалку. Сега после еден месец имам 8кг помалку. Нејадам благо и леб еве една недела веќе и плус дојам ама неможам ниту грам да симнам повеќе.
    Какви се вашите искуства? Има ли надеж за мене?
    80 кг сум сега во моментот и се осеќам како тенк.

13. kitty.m

kitty.m Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2012
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.906
    Како јас да сум го пишала ова :D Со 49/50 останав бремена, со 73 н пораѓај. Бебе е 1 месец јас имам 58,5 кила. Никогаш не сум вежбала мрза сум за тоа а секогаш имав рамен стомак и се друго ок. Е сега стомак и грб ми се со спратови и млитави, и поправена сум во бутките и газот (facepalm).

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    Има надеж секако. Не се брзај, уште не е поминато време да се среди организмот и матката да се врати и хормонално да се опоравиш.

На Girl-Rabbit и Ana-lib им се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.299
    Допаѓања:
    76.396
    Не баш. Јас кога ослабев и престанав да дојам со првото ми се намалија.. и виснаа ко кожинки (море како издишан балон). А носев 85 90 пред прва бременост, гради полни убави, во доење (со првото) беа бетер огромни, носев огромни прслуци кои сите ги испофрлав... Како ослабев така ги снема, па второ доев 5м само и сега носам 75ка пуш ап (facepalm) На ехо кога бев за градиве таа ми вика што си направила бе немаш грааам салце во градава (facepalm) Една нед пред да добијам ми се убави полни и тогаш ми се можеби 80ка, инаку 75 и меки никакви ;( Јас па во фаза на поправање сум, јадам, вежбам, морам да качам малку нагоре :?:

На Happyinlove и lackygirl им се допаѓа ова.
  16. Magic13

Magic13 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2019
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.251
    Девојки, после колку време се повлекува стомакот? Се породив пред еден месец со царски, стомакот многу малку ми е повлечен. Изгледам како во 5ти месец да сум, а само 6кг се здебелив во бременоста т.е само во стомакот се поправив.

17. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Ве читам за цицките, моите се речиси истите, еве скоро завршувам со доенечки стаж, второ дете. Носев 80В, во бременост и доење носев 85В, и сега се вратив на старите прслуци, дорма и големина речиси иста, не сум разочарана. Значи не е задолжително дека на сите им виснуваат :)

На Butterfly1107, Coco31 и emkaemka им се допаѓа ова.
  18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.839
    Допаѓања:
    109.354
    Нема правила.
    Но колку што ме држи сеќавање, а и по слики веќе на 40дена и немам меше, а она баш убаво вовлечен, вратен у нормала по 3-4м.

Блазе тебе, среќница си :angel:

На Milaаа991, Kitten, Magic13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.993
    Јас почнав на пилатес. И на режим сум за храна. Дојам да, ама не се поднесувам. Уште шетам во една маица што ја купив. Пробав панталони за на работа што ги носев, до колена идат. Знам како да ослабам ама уште не можам немам кондиција. Лежев година дена.

20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.299
    Допаѓања:
    76.396
    Ти 85ка? Озбилно мислев помали имаш :D На тие со поголеми обично им се случува ова, а и што ослабеле нагло како мене. Ти иста си беше цело време немаше драстична разлика, па може затоа :D Јас кога доев со првото носев 100,105 :D

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.