Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање во форма по породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од NoellePage, 26 октомври 2012.

1. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.496
    Допаѓања:
    13.595
    И ја сум со низок цел живот. Додека бев бремена има 120/80, за 1 саат од кога се породив си се врати на 90/60 како што беше претходно и еве уште е така. Не знам дали глава ме болеше од саси водата, ама умрев вториот ден кога ја пиев, сега си пијам обична вода, и супер ми е. Јас само лимон и краставица ставив во водата и пак ми беше мачно. Може е до составот, ама и кога живееш со низок притисок и внесеш повеќе течности може да ти биде лошо од покачен притисок, иако тој притисок е нормален за останатите.

@FreeMind имаш резултати само со вежбање? Немам ништо против храната, убава си е, ама ме интересира колку можам да забушавам :D

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  2. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Едно кг надоле и највеќе сантими на гради. И по сантим на други делови. Ти?
    Нит храна нит саси.

3. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    мене па ми велеше матичната цел живот многу течности секогаш кока кола носи со тебе и солено. Јас па додека бев бремена исто ми беше 80/60 или 90/70 некогаш до 100 одеше. На 130/100 имам инекции примарно тоа за мене е висок.

4. Milaаа991

Milaаа991 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2018
    Пораки:
    2.915
    Допаѓања:
    11.385
    Значи да не се надевам дека ќе ми се врати стомакот штица како пред царскиот. Во кила сум минус од пред бременост, ама меше мало остана над царскиот, не е рамнно иако пимина 1 г. Значи до тоа било и нема надеж да го снема.

5. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.496
    Допаѓања:
    13.595
    Минус 2ипол кила, 2см на гради, 5 на стомак, ич на задник :) освен кафе со млеко и шеќер што пиев 2 пати, ниедна друга отстапка не направив од режимот. Добро е што има ефект. Се мислев од кога ке заврши ова да продолжам со вежби повремени, па ме интересираше колкав ефект има храната. Си ја сакам кока колата назад :)

И за мене е висок 80/120, оној нормалниот, ама еве во бременост толку ми беше не ми сметаше. Ама одма се врати назад после порагај, дури морав да и кажам на сестрата што ме мереше да не дига паники, мислеше нешто крварам штом нагло почна да паѓа. Мислам дека на 140/90 се добива терапија во бременост, ако добро се сеќавам, ваљда заради долниот притисок ти дале инекции.

На marchi-cool, FreeMind и Ygritte им се допаѓа ова.
  6. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    @Spidy ги изгоре ли нозете денес? :)

7. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.496
    Допаѓања:
    13.595
    па во моментот ме болеа, ама после тегнењето сум океј. Поголем проблем имам со раце отколку со нозе :)

8. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Оддамна не сум им дала толку туража. Листовите ќе ми прснеа.

Јас со кардио имам проблем горе доле како да немам здив и многу се уморувам. Кондиција испод нула тоа значи.

На Spidy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.496
    Допаѓања:
    13.595
    Што би рекол маж ми, баш ти е убаво, така треба :D :D

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Ниту вежбање ниту диета, кога бебе наполна 5 месеци бев вратена во килажа како пред бременост.
    А си качив убави 20 кг:) ама сега ги нема:D

11. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.496
    Допаѓања:
    13.595
    Јас на шестиот ден си ја вратив килажата од пред да останам трудна, ама мешево си остана :D

12. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Мене само цицките ми останаа:D
    И по некоја стриичка:D

На Spidy му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    6 недели по породување вчера. Се вратив од болница -3 од пред бременост. Сега сум +2.. 5 кила качени. Почело је пак. :(

6 недели неспиење... доење на 2-3 часа.. пумпање... Плус уште едно дете кое го сака исто вниманието од мајка.
    Јадам благо ко будала. Само тоа ме држи да постојам. Инстант енергија. Во спротивно ќе колабирам. Башка еден апетит отворен, мислам дека можам светот да го изедам. Морам со време да престанам, инаку пак ко првиот пат ќе си терам нагоре...

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.035
    Јас бев речиси 20+. За пет месеци дојдов на 0. Благо никогаш не сум јадела, едно чоколадо една година. После породување ако не каснам благо не сум јас. По еден сладолед и пудинг на ден задолжително. Али пак јадев само леб и кашкавал со месеци, го изгубив апетитот.
    Пробај еднолична храна јади, минимизирај ги вкусовите ќе намалиш на апетит. А без благо на тој стресен ден кој го имаш со две не знам како би поминала. Нека заврши фазата доење ќе се вратиш, сепак изглед не е битен битно е како се чувствуваш во себе нели.

Јас кога вежбам сум баш ваква:
    https://twitter.com/savasavanovich/status/1184415354283540482?s=20

На lackygirl, Kaetana, Gaga.sk и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Adams

Adams Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2018
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    4.925
    Бременоста ја стартував со 46 се поправив 9 кг за 8 месеци се породив пред две недели сега сум 48 стомакот ми е даска дури сега ми е чудно :D

На Kaetana и Ivzi@ им се допаѓа ова.
  16. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.607
    :)))))))
    Знам дека не е лесно ама ај..

Со оглед дека имам јас многу вишок, сигурно не ме пукна од овие 5 кила.. ама некако си бев среќна дека во бременост не се здебелив дополнително многу, качив 8.5 кила, а од болница се вратив минус 11.5 кила.. па бев некако весела демек.. иако знаев дека ќе качам нешто земајќи во предвид дека се враќав од царски и бев малце така отепана.

Секако приоритет ми е доењето и бебето, па овие килца на моите милион плус не менуваат. Ама муабетот ми е да се сопрам некако со време да не ги прераснам во 15+... А без благо не бива. Не се зафркавам. Вака во ноќта ем ми дава инстант енергија, ем после тоа водата е најубава и се хидрирам со задоволство.. а и осеќам додека јадам чоколадце (и ронам врз детето) заради поголема продукција на окситоцин (жива среќна и задоволна од благото) на бебето побрзо му доаѓа млазот на млеко.. :)

На EvieBabe, pianogirl, hello-kitty.90 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    3.160
    Ова со благото дефинитивно сите не дрма. Во животот не сум јадела толку благо. Секогаш бирав солено пред благо, торта не пробував на никој роденден. Сега не си одам додека не каснам торта :lol:.

На Someday, EvieBabe, thinkerbell и 4 други им се допаѓа ова.
  18. ☁сон☁

☁сон☁ Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    404
    Има ли некоја со мака како мојава? Јас мака мачам да качам некое кило. Скоро три недели има како се породив, со царски. Бебе цица. Со 63 отидов на пороѓај, сега сум 52.5. Кога ќе се видам во огледало, дури не ми делува здраво толку што сум слаба. За јадење, си јадам нормално, и повеќе од претходно. Благо обавезно, навечер додека бебе цица, јас грицкам нешто. Сокови со литри пијам и пак не мрдам...

19. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838

Доењето исцрпува да знаеш.... земај додатно витамини. Доколку се чуствуваш исцрпено испитај и кс. Внесувај си храна кокку што ѕи е потребно. Настанат е и хормонален дисбаланс,па ти си една од оние среќнички што брзо слабеат. А има и такви што одат нагоре во килажа

20. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.844
    Допаѓања:
    7.047
    Јас бев исто како тебе после царскиот ослебев многу килограми. Но од кога наполни бебе 7-8 месеци почнав да се враќам во нормала :)

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.