А и кажува дека нњ ги вратила што упатува на тоа дека да ги вратела ќе ги носела. @buba4e89 и 20° доволно е за тебе?!
Ако купаќите се нови, тоа е веќе друго. Но ако се носени, веднаш ме асоцираат на утопен секрет на тоа парчето ткаенина кај интимниот дел. Како на некоја не би и било грозно мои носени да носи, со оглед и на тоа што кога се бањаме во море/езеро/базен вода ни влегува и излегува, па секрет од овулација и сл. А ако имам бактерија? Што знам, сметам дека не треба туѓа интимна облека да се носи ниту од сестра, ниту од мајка, ниту од најдобра другарка. Како четка за заби, сапун, крпа за бришење и да не набројувам. И да напоменам, општо пишав, чисто мое мислење, не му се обраќам никому.
Па баш затоа што не напоменав треба сама да претпоставиш. Ама толку ти клика. Побитно е напаѓањето и карањето. Ај чил, најди друга жртва да се нафрлаш.
Напротив реков поарно и да не ги вратеше, секако немаше да ги носам бидејќи спиеше со нив и со после си се капеше, секако ќе си одеа во канта. Абе ме направивте ко да не водам грижа за себе само да го истерате ќеифот, да испаднете во право. Не мислам да се расправам.
Ти изгледа пишуваш што ти одговара. Како да претпоставиме дека нови си и ги дала? Еве препрочитај си го постот или нас глупави не правиш. Јас сфатив како и сите други што ти реплицараа дека си и позајмила, а не ти ги вратила, а дали се стари и нови не сме Ванѓи па да знаеме.
Немам што да читам, ти треба сама да имаш до знаење дека некој води грижа за себе. Како јас што знам дека сите овде водите грижа за себе. А не да го набедувате другиот на глупости, да го провоцирате и да се карате со него затоа што си сфаќате ко ви одговара. Треба само да се размисли два пати.
А зошто нови би и ги дала? Знаеш дека нема да ги носиш после тоа, мене криво би ми било таа да ги носи па јас да ги фрлам ниту еднаш необлечени на мене, особено ако со ќејф сум ги купила.
А зошто мора да одговарам на прашања? Зошто едноставно не прашате абе нови и ги даде или ? Може стои друга приказна што сум и ги дала нови. Има милион причини, тоа не е ни битно. Јас со неа не се дружам повеќе. Тоа е тоа. Убава комуникација и убава дискуција се сведува ако се праша културно, а не со напади.
Не сакав да те нападнам ниту имав таква намера. Само ме интересираше. Лично за мене не е логички да купам нешто и да го дадам на друг прв пат да го облече. Ако има причина некоја во ред, не мора ни да ја знаеме.
@buba4e89 Малку припази што пишуваш. Лошо мислиш, дека ако секој што те цитира има намера со тебе да се расправа. Не сум дојдена на форумов за да тумачам кој што пишал и да претпоставувам дали нови алишта и гаќи дава по другарки. Кометнирам, цитирам и дискутирам за она што е напишано. И не знам колку време сум на форумов, ама само тебе кога те цитирам, само ти сфаќаш дека ти се нафрлам. Бог да чува.
@buba4e89 а ти го пиша случајов за да имаш тема за натегање. Насловот јасен е. Ти пиша не ти ги вратила. Единствена причина зошто не ги сакаш назад е тоа што спиела со нив. Ти така пиша. И што да мисли човек со тоа?!
Колку сум глупава . Заборавив да напоменам во предходното мислење дека единствено долен веш не позајмувам и не барам . Ако ми треба , радо би да си купам свое .
Јас па за долен веш (најчесто гаќички, градници не носам редовно, само за излегување и имам само 4 видови) имам редовно на резерви и нови, зашто не знам кој ќе дојде дали ќе му затреба или па можеби немам ништо во момент, па ќе подарам. И знам да си чувам во две големини. Ама секогаш си носам секојдневни, не знам од кога немам облечено гаќички а без притоа да ставам секојдневна, и за тоа не би ми било проблем да дадам некому, ама затоа па нема да ги барам назад. Само што некој ако ми побара од тие што скапо сум ги платила (30€ нагоре) сигурно нема да ги дадам, освен ако не ми ги украде како една братучетка.
Ниту барам, ниту сакам да ми бараат веќе ништо. Имам лошо искуство од порано уште кога бев тинејџерка, многу работи што ги имам позајмено никогаш не ми беа вратени.