Е токму така..и јас се чудам зошто ми е толку незгодно, дури срам ме фаќа, кога треба да си го побарам своето за назад да ми се врати???? , ..
Хахахах оти знаеме дека немале намера скоро да вратат, и некако биднуваме self conscious. Мада најпаметно е да не се става човек у таква ситуација на прво место
Здраво нова сум овде и се прашувам зошто од порано не се приклучив, ама не е касно за денес па затоа здраво на сите Јас на еден пријател на заем му дадив 100€ и така бевме за викенд излезени, се испијани направи беља во кафичот после се извини и го снема. Глупо ми е да му ги побарам парите а ми требаат тие пари ги собирав од мојата школарина за протези. Имам 18 години и сега којзнае дали ќе ми ги врати некогаш
Не сакам да позајмувам ништо повеќе, ниту јас да земам од некого. Еднаш чадор имав оставено кај другарка, кога си го побарав ми рече го загинала и не се замараше повеќе ни да го побара. Потоа имав пари позајмено на друга другарка, не беше огромна сума ама значајна ми беше мене. Требаше пратка да подигнам ќе ми даела пари. И нормално не ми ги врати, а и имам речено двапати (а пред мои очи им враќаше пари на други од друштвото и се гледаше дека има ). Потоа пак ми се има јавено исто за пратка подигање дека бев в град тогаш и и реков дека немам пари иако имав. Што им е бе на луѓево, имаат грижа на совест, малку срам? Со кое лице повторно ми бара пари кога првите не ми ги вратила? Е нема повеќе наивна да изигравам, јас тука за сите никој тука за мене. Нема повеќе.
Правно не му можеш ништо, бидејќи не си склучила договор за парите. Замоли го прво со убаво да ти ги врати бидејќи имаш потреба од нив, а немаш други. Ако не сака со убаво, кажи им дома па нека се справат тие со него, бидејќи ти нема да можеш на друг начин.
Мене знаеш ли порано колку пати ми викале немам да ти вратам (не пари туку други вредни работи) и оп за викенд на Халкидики. Немам сега, чекај да продадам нешто па да ти го вратам тоа што ти го должам, а тој на море. Пола тетратка ми била со должници од што сум бил добар и сум им давал, но на крај тетратката ја фрлив во Треска со се должниците.
Ехеее..... на колку луѓе(другарки) им имам позајмено алишта и се што ми побарале сум ги услужувала. Но никогаш не сум барала на заем нешто.
Денес секој трет е расипан. Му даваш од љубов од што го сакаш како пријател/другар/близок, па и дечковци/девојки, но потоа магично сите забораваат дека си им дал нешто. Затоа сега си правам проценка на кој треба да му дадам и ДАЛИ да му дадам. Во повеќето наврати не им давам, бидејќи знам каков би бил исходот од сето тоа.
Зачленета сум во една фирма, продавам од каталог. И ми се има случено да нарачаат и после пари да не видам од нив. Уште по безобразни се и пак си нарачуваат, ама еднаш се горам од такви втор пат треба да сум луда да им го нарачам производот. А мене едно незгодно кога е за пари барање, а они не бее мака немаат.
Не ги давај производите без да ти дадат пари. Во Космо или во ДМ или не знам каде, да не земаат беспари, па после неколку дена/недели да не им носат пари?
Најверојатно за Авон збориш. За мал ќар те заебаваат. Не треба да ти е незгодно да си бараш нешто свое. За парче леб да се бориш, да им правиш услуга и после еј чекај немам пари сега да ти дадам. А си им дала на почек... Многу има такви. И тие што мислиш дека нема да ти направат така, утре тоа ќе го направат.
Верувам дека ти е глупо и непријатно да си побараш свои пари, иста сум и јас во такви ситуации..но, бидејќи фраерот очигледно се прави наудрен за парите, не му текнува да ти се јави и да ги спомне, затоа јави се и побарај ги..па дури и прашај го зошто не му текнува сам да се јавел досега. Пиши ни кога ке ти ги врати.
Одма ќе пишам, камо среќа да ги врати, ќе го почекам до понеделник и си ветувам себе дека ќе му ги побарам ич нема да се мислам за мои пари колку и да ми е глупо
^^ Безобразна зошто само твое си бараш назад. ТВОЕ. ДЕКА ТИ ТРЕБА. ТИ СИ ГО КУПИЛА. А, баш се напнуваат зашто си ги користат предметите и криво им е кога треба да ги вратат.