Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање на работа

Дискусија во 'Бебе' започната од leona83, 17 октомври 2014.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.960
    Допаѓања:
    133.412
    Јас се вратив на работа на 7 месеци. Доев прво пред излегување, па се враќав на пауза, па пак кога си идев. Трчав на ден по 6 километри пешки. После педијатарот рече, ке доиш у 8, а она ке јаде појадок во 10, ручек во 12 и пол а ти во 3 ќе ја доиш пак. Демек да намалиме на млеко да не се здебели уште толку.
    Сега пак така тераме, веќе месец и пол, и освен тоа што малку јаде, немаме друг проблем. За спиење заспива ако и се спие и сама да ја оставиш, не па некој да ја нишка. На последно мерење качи 100 грама и докторот рече ете се враќаме на идеална тежина.
    Насабајле уште спие кога излегувам, у полу сон цица цела града. Кога се враќам другата ја цица.
    Јас потешко преживеав одделување отколку она. Цел ден има играчки, има тато кој и прави смешки, кога и да дојдам е насмеана и весела и наспана. До 3 саат два пати си преспива по малку, а после од 6 и е последната дремка. ДО 10 си игра со мене и заедно спиеме па така надоестувам што не ја гледам 7 саати.

Мислам дека не направив грешка што ја оставив. Сега ќе почнеме со свекрва ми да се учиме, по еден саат на ден, па по 2, и така додека се зближат и да научи она термини за јадење спиење и техники како најбрзо се прави се тоа и ќе оставвиме со неа. Здравје, понатаму градинка.

На Sunshine_1979, Isidora86, Lolipop23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    I dava li zenata drugo mleko? Mojov ne pie nisto od sise.

3. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    И ние омаме мака со шише. Јас нон стоп се обидувам. Повлече еднаш два пати и толку не сака. Го голта среќа сега тоа што и капнува па стигаме и до 40мл дневно вода, инаку порано го плукаше.
    Се обидувам да не ја дојам преку ден, ама градиве ми се полнат многу па морам или да дојам или да се измолзам. најмногу до 13ч сум стигнала, ама камен беа градите.
    Како ќе се тргнува на работа не знам.

4. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    @џунџуле jas pak se plasam deka ne mi se stvrdnuvaat gradite da ne nemam dovolno mleko veke. A sinko moj cica samo vo poluson a ako cica buden treba gradite da mi se epten polni samo da tece,bidejki ne vlece :?:

5. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    @Love86 имав мака јас со хиперлактација, се уште не е регулирано а еве веќе ќе тргнам на работа. Ама и ова не е добро, постојано бев со трески, температура, чворови, одмолзување.
    Ти пробај да сримулираш млеко со одмолзување после подој.
    А колкави сте

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    @coconaut , ниту јас не воведов млеко, цица во 6:30, појадува во 9, ужина во 12, ручек во 3 и стигам во 4 за цицање и заспивање!
    Обавезно или појадок или ужина и е јогурт така да не и фалат млечни производи!
    Пие по малку вода од чашка ...убаво се снаоѓаат со баба ѝ!
    За заспивање им оди тешко, не дека плаче ама цел саат се бркаат низ спална дур се измори да ја совлада сон!

На џунџуле и coconaut им се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.618
    Допаѓања:
    148.107
    Ne ne pie nikakvo mleko. Jogurt kiselo mleko mocarela toa od mlecni. Pie cajce so nea. Probaj od caska mada mislam deka koga nrma da bides doma ke propie. Eve 15m e pa uste cica mnogu noke si nadoknaduva

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Na 8 drkemvri polni 9meseca. Ako se izmolzuvam posle podoj misla deka ke treba 24h pak da se napolni gradata,mn bavno se polnat.
    @Sunshine_1979 kakva uzinka davas nie ke sme tocno 9meseci koga ke trgnam na rabota. Eve go nasiot red, mn kasno stanuva i kasno zaspiva.
    Stanuva vo 11h(posledno cicanjeu e nakaj 8-9h, ako cica vo 10h togas ne mi jade)
    Vo 12-12:30 ovosna kasa
    14-14:30 spie i cica
    16:30-17 zelencukova
    19-19:30 prespiva i cica
    21-21:30h vecera
    11:30-12 zaspva i cica
    I preku nok pak cica, koga poveke koga pomalku.
    Sakam da go naviknma da stanuva porano i porano da zaspiva. Probav ednas koga cicase nakaj 9ipol sabajle ne prezaspa i posle saat ipol dva mu dadov da jade,ama bejke bi da jade samo placese za spienje.I morav da go zaspam. Inaku po kolku kolicinski ti jadese na taa vozrast odprilika?

На bella24 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Trgna li na rabota, kako se snaogate?

10. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Trgnav da, vcera mi bese prv den. Namesto sinko da place jas si poplakav malku na rabota. Tri dena e so tt, krvna slika ok, CRP negativno, sigurno zabce e. Jadel bez problem, samo imale malko teskotija so zaspivanjeto. On e naviknat da go zaspam i da cice( cica vo poluson).Im se budel po sto pati. Koga si dojdov mn malko cicase i mi bese non stop vo racete. Ama ne e aren kenkav so tt,neznam kako ke se i utre i vo sabota
    Koga trgnuvas ti

11. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Мајки......;(;( да се пожалам. Си ја гледам бебуш нана милно, а утре веќе тргнувам на работа.
    Како некоја грутка имам на градиве. Многу мачно ова било. Како ќе се издржи на работа не знам. Им реков да не ми кажуваат ако плаче, :@ ќе пукнам од грижа.
    (waiting) Морам и јас на |-) , утре ме чека долг и напорен ден. :sweat:

На Espadrila, joy1 и Love86 им се допаѓа ова.
  12. majdaa

majdaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2016
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    293
    Дали може да ми кажете тие што тргате на работа во помалите фирми како после толку време тргате им се јавувате на вашите газди. Може тој повеќе не му требате како постапувате мислам ме разбравте.

13. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Нема што да прашуваш, освен ако си во смена да со прашаш која смена си или доколку треба нешто да ти кажат ако нешто се сменило додека си била на породилно. А ако не им требаш сами ќе ти се јават :)
    Но не смеат одма да те избркаат,ако на тоа мислеше

14. majdaa

majdaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2016
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    293
    Да на тоа мислам но ми е некако глупаво да се јавам да речам еј мене ми заврши трудничкото од утре на работа. Еднаш му се јавив викам ај да не сум ѓубре али така набрзина ме откачи и сега не му честитав нова година. Уфф уште малце има за тргање ке соберам сили.

15. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    20.864
    Ти немаш законска обврска ама по мене ред е да се јавиш на претпоставениот, да најавиш дека на таа и таа дата ти завршува родилното и дека де враќаш на работа.Биди културна и смирена.Прашај дали има промени во работното време, смените, дали е потребно да контактираш и друг...
    Среќно

На majdaa, joy1, Love86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    @majdaa баш спротивно, треба да се јавиш и ако веќе се чуствуваш нелагодно, најди изговор или појди до раб. Во спротивно тие и тоа го чекаат, три дена последователно ако не појдеш на работа да те шутнат.
    Јас немам таков приблем фала богу, се јавив одморот кетен да им кажам дека ќе го користам и се договоривме колку дена и кога на работа. Толку беше.
    Инаку денес денот на трње. Едвај го доседев.
    Бебуш добро поминала со баба и. И жената беше загрижена како ќе поминат, ама гледам и таа беше и олесна бидејќи поминале без проблем.

На majdaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    И јас налетав на темава, ве прочитав горе долу, оффф и мене ова ме чека. За неполн месец back to reality! Јас не знам како ќе влезам во шема. И неспиена да сум цела ноќ, дента не сум отепана оти пак дома си си, со бебе. Ќе дремнеш колку толку.
    Тукууу пред некој ден на 3 саати појдов нешто до работа, лелеее луѓе кога се вратив дома ко прегазена од воз бев. Отепана! Едвај чекав бебе да заспие за да легнам.
    Не знам како ќе се преживува....

18. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Се преживува, и јас така мислев но кога си доаѓам од работа одма во раце ми е значи секунда не можам да го оставам одма плаче. Искрено на работа одмарам оти дома нема шанси.

На kelebeim*** му/ѝ се допаѓа ова.
  19. majdaa

majdaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2016
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    293
    Не јас точно на денот ке си отидам на работа порано два дена ке го побарам. Знам дека одкога си заминав дека работата не му оди баш и затоа мислам дека нема и да ме задржи. Јас повише би сакала ако е така тој прв да ми се јави и да ми каже како работите стојат да си знае човек.

20. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Znaci ponenaspana sekako ke si, oti koga ke se vratis doma imas lepenka non stop, otkako trgnav na rabota sinko se izvesteri so spienjeto pred 12-1 ne zaspiva, znaci turbo otkako ke se vratam vo 4 do vecerta masta mi ja vadi. Edvaj cekam da idam na rabota nasminkana doterana da ispijam raat utrinsko kafe I da se odmoram.