Форумџика на годината

Враќање на работа

Дискусија во 'Бебе' започната од leona83, 17 октомври 2014.

1. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Grad
    Grad normalno :D

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    5.361
    I jas za edna nedela treba da pocnam na rabota i mnogu sum isplasena. Najmnogu za jadenjeto i spienjeto. Mislam deka nema da im jade i nema da mozat da go zaspijat. Sakav gradinka prvo ama deteto mi e samo vo race, mnogu mnogu retko da se zaigra sam so igracki, da ne recam pet minuti i odma me trga da go zemam makar i do do nego da sedam. Se saka da vidi da fati. I zatoa se otkazav od gradinkata barem do godinka. Mm ke bide nekoe vreme doma so svekrva mi da go cuvaat. Po gradinaki nemam ni prasano zasega neznam ni kolku se ceka. @augustd stranstvo si nekade ti stom odma najde gradinka?

3. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Ne, vo Mk. Vo pomalite mesta ne se ceka ic, a veruvam deka i uslovite se podobri otkolku vo Skopje. Jas ja zapishav vednash a vo ista gradinka odi i vnuk mi samo vo pogolema grupa i roditelite se zadovolni. Edinstveno mi smeta shto nosat lazlivki oti edna ja vrtat poveke deca i nastinkite, ama pa ako razmislish i doma shto ke pravi se edno ta isto, igranje, crtani, i se vo krug. Jas mislam samo Skopje pravat drama od zapishuvanje i listi na cekanje za primanje vo gradinka.

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    5.361
    Da ne e nekoja gradinka vo Bt kazvaj da baram i jas tamu :D

На augustd му/ѝ се допаѓа ова.
  5. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Eee za zal ne, ama blisku sme mnogu. :)

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Ne be devojceto e reseno da ne kaze koj e gradot, i toa e :) se shalam. Btw pravat drami vo Sk, zs ima premnogu naselenie otkolku na zapadot(fingers)
    Jas eve vo Sk sum, i mi rekoa deka ima mesto koga sakam, ama najdobro natenane od sept da pocne demek. Ke ima beba 17mes. So cuvanje edvaj ke doturkame uste nekoj mesec.
    Isto drugarka vo Aerodrom ja zapisa sega od Mart. Voopsto ne cekase. A edna druga drugarka sto bese protiv gradinki i ja prati sveki pred vreme vo penzija za da i go cuva, vo 5 do 12 resi deka detevo mora v gradinka i pred godinata da trgne zs sveki od nigde nikade i otkaza:?:

Da ne ima nekoja mama vo Karpos da go zapisuva? :)

7. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    29.042
    Блиску сме ептен.. Јас ќе кажам за во пп...другарка ми беше цела година на чекање со помалото детенце(година и 7 месеци кога тргна) .. Со поголемото (4"ипол год) немаше таков проблем и го запиша одма.. Додека една колешка детето исто помало со нецели 2 години го запиша во друга градинка за недела дена.. Значи "гужвата" и редот на чекање мислам дека му зависат од капацитетот на градинките, возраста на децата.. Прво гледаат и локацијата да биде во близина на адресата на живеење , но зко нема место ќе мора и подалеку малку... Но сепак факт е дека мора да се зголемат и капацитетите и бројот на кадар... 2 воспитувачки на 30деца не бидува...

На augustd му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.778
    Stom sme blisku dojdi ni bitola vo sud. Ke predupredam.kolegive za zgodna advokatka za sekoj slucaj. Da ne imame nekoj kolega od modni kritiki:bandit:

9. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Jas sum off sega ama dobiv nekolku poraki dali sum taa i taa, pa dali se od kolegi ne znam.Taka da nekoi clenovi me znaat:D Za drugive si molcam,oti ako kazam grad odma sum taa nema promashaj.  

Последна измена: 28 март 2017
    На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    @M&M ,@irena.1 ,@MilaP ви благодарам на советите се надевам ќе биде се во ред ако има проблем пак ќе ве барам :)

На irena.1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.513
    Допаѓања:
    201.538
    Од утре почнувам на работа, кога помина времево...малово има осум и пол месеци, ќе се чуваат со баба и дедо. Не прави проблеми засега, сум го оставила подолго на 5-6 саати, јаде, пие, спие. Големиов ме секира повеќе, прави проблеми и не сака да се вратам на работа, баш утрово ми рече дека сакал да бидам дома кога ќе се враќал од градинка. Го има затерано некој лош период, се надевам брзо ќе заврши, оти секој ден се' по нешто му се случува.
    Сакам да продолжи да оди летово во градинка, бидејќи нема да и' биде лесно на свекрва ми со двајцава, ама тој не е баш расположен за тоа. Друга опција ми е да биде летово кај моите во Охрид, ама не сакам тоа да го сфати како одвојување од нас, па да му се развие љубомора. Таму ќе му биде супер, има и друштво, ама тој не гледа така на тоа.

На Smiley11, Kaetana, Lolipop23 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.910
    Не му давај избор за градинка, кажи му дека мора и готово. Тие ќе си кажуваат нормално што сакаат а што не, но за некои работи мора сме отсечни.

На victoria и Annath им се допаѓа ова.
  13. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.513
    Допаѓања:
    201.538
    Не му давам избор секако, ама морам да го сослушам што има да каже. Не сакам во себе да крие, сакам да си ги искажува емоциите, какви и да се тие. Пред се' затоа што не сака многу да зборува за она што му се случува преку денот, па ма овој начин дознавам што му се мота во главата.

На Lady*Bug, azelea, victoria и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.225
    Допаѓања:
    4.948
    Мајки имам можност за добра работа, а бебето има 5 месеци. Инаку имам кој да ми го чува мајка ми ќе го прави тоа. Е сега единствено што ме двоуми е дека е мн мало. Што како совет може да ми дадат поискусните мајки? Дали да почнам или да почекам уште 4-5 месеци?
    Инаку само на ад сме.

15. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.513
    Допаѓања:
    201.538
    Полесно е кога не цица, во твојот случај не би требало да има проблеми со бебето, тоа брзо ќе се навикне. Ама искрено, јас да сум на твое место би поседела дома барем уште три-четири месеци, да си фати некој ред со цврстите оброци. Е сега, ако е дојден нож до коска, оти има случаи кога уште една плата е добредојдена, т.е повеќе од потребна, тогаш не се двоуми.

На Dadusicka и Lady*Bug им се допаѓа ова.
  16. Lady*Bug

Lady*Bug Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    1.225
    Допаѓања:
    4.948
    Фала ти за одговорот.
    Инаку најверојатно нема да прифатам, оти навистина е мн мал, дури и немаме почнато со пробување вкусови, а ред за цврста исхрана да не збориме.
    Среќа, финансиски е во ред ситуацијата, па можам да почекам барем додека напуни 8-9 месеци.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ece 1309

Ece 1309 Активен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    37
    Здраво мајки
    Барам од вас искуства, поточно од мајки кои почнале на работа кога бебето им имало околу 5 месеци.
    Јас би сакала да си бидам повеќе време со бебето, но имаме потреба од уште една плата.
    Па би сакала да знам како сте поминале со доењето, ние сме на екслузивно доење. Дали сте вовеле АД оброк или само со измолзеното млеко? Како зедовте ред со измолзувањето? Како бебенцето го прифати вашето одсутво и слично.
    Секое искуство е добро дојдено.

18. kara1

kara1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    101
    Mamicki porodilnoto boledubanje mi zavrsi,sega go koristam godisniot odmor i treba da se vratam na rab,ama sakam da napustam,e sega dali e moralno da se vfatam na rab vo firmata ili moze da napustam vednas po zavrsuvanje na god.odmor,deka nekoj bese mi kazal deka mora da se vratam na rab.mesto bidejki moze da me tuzi firmata

19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    1 месец отказен рок мораш да испочитуваш.

На fana и "Zoki" им се допаѓа ова.
  20. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    29.042
    Како што ти пишала @kukla21 мораш 1 месец..но ако поднесеш барање одма после породилното ,ќе ти се вкалкулира и одморот во тој задолжителен месец.

На Vera1002 и kukla21 им се допаѓа ова.