Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање на работа

Дискусија во 'Бебе' започната од leona83, 17 октомври 2014.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Мало е али поголемиот проблем е што некои родители немаат кој да им ги чуваат кога ќе се разболат и ги праќаат во градинка и тука настанува проблемот.Јадењето е тоа за сите, што е само во приватна градинка можеш да бираш мени ама престојот е 13 000 :) освен да нагласиш дека има алергени некои како кикирики итн па да не му даваат такви работи :)

На azelea и mar3q им се допаѓа ова.
  2. Izzy_0504

Izzy_0504 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.876
    Моето бебе ќе почне со полни 8 со адаптација за со 9 веќе регулар да си оди.
    И мене најмногу ме плаши храната, млекото и тоа дали ќе стигнам да воведам се што таму ќе јаде додека тргне... затоа и ќе почнам сега на 5+ наместо на 6+ како што сакав..
    Тоа е, ќе се прилагодуваме, друг избор нема

На 0ли, azelea, mar3q и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Прв ден на работа кафето испиено на раат, доручекот изеден на време, јас дотерена, насминкана, исфенирана... Ептен брзо ми поминува денот, дома ме чека ќерка ми, ми фали премногу, не ме барала си играла така ми рекоа уште 2 часа и ќе си ја гушкам

На KonstantinaM, mjay.yyy, mon4i91 и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Malce van tema ama imam citano deka smokite se bas korisni od mala vozrast za da ne razvie potoa alergija na kikiriki i slicno. Pravele istrazuvanje deka decata vo israel poradi slicni smoki mn malku se alergicni na kikiriki vo sporedba so deca od amerika

5. Butterfly1107

Butterfly1107 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    2.038
    Допаѓања:
    5.451
    Аиии генерацијо почна со работа :D
    Јас почнувам од 22ри, ама прво мм ќе го чува, па свеки, па мајка ми, после тоа јас имам одмор па пак мм и после ќе си оди во градинка. Се надевам до јули ќе се среди колку толку ситуацијава.
    Ние се одлучивме за приватна градинка барем додека е мал да му обрнат повеќе внимание.

На firequeenn, Филотеа, Chuchanov и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.885
    Вчера на утринска на сител беше министерката на труд и социјала, изјави дека има места и дека моментално во цела држава само 3 деца чекаат место. Изгледа за моето и твоето @Kolache na mama и уште едно дете се без место
    Уствари јас знам само 5 што чекаат ама поинаку претставуваат.

7. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.353
    Допаѓања:
    2.853
    Баш денес им се јавив дали се ослободило место, ми рекоа ако од министерството им одобриле да ги прошират групите ќе имало упис. Сега не примале. Ќе им "досаѓам" секој месец, едноставно немам друг избор.
    Или па баш ние сме во тие 'три проблематични'.:?:

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ohlala

ohlala Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    247
    Како го поднесовте враќањето на работа? Јас скоро се враќам,ептен ми е тешко...

На babyboy1 и Осе им се допаѓа ова.
  9. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    првите денови се на моб како е,дали јадеше убаво,дали спиеше,цело време мислев тешко ми беше дека се со мене и многу поврзана е ќерка ми и уште е,кога си идев се за мене забесена не се делеше ме чека секој ден со насмевка и веднаш ја зимам пушта раце .искрено поодморена сум на работа

На nadenadia, Bubish26, Осе и 4 други им се допаѓа ова.
  10. babyboy1

babyboy1 Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    1.367
    Допаѓања:
    5.192
    На почеток ептен ми беше тешко, само звонев и ги замарав се додека не видов дека супер се снајдува свеки, си одам малиот најаден наспан наигран па се опуштив..
    Искрено и ми требаше да почнам на раб.за конечно да имам причина да се дотерам и да го активирам мозокот и на други работи..
    Се е навика :)

На nadenadia, Chuchanov, ohlala и 3 други им се допаѓа ова.
  11. MinnaAnne

MinnaAnne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    778
    Јас се враќам за 1 месец на работа, жена ќе ја чува бебката. Е сега незнам што ќе правиме со дневните дремки. Заспива само со цицање и после спие во раце, кога ќе ја спуштам се буди одма..Ќе морам да ја учам на друг начин да заспива иначе ќе ми останува ненаспана. Тешко дека жената ќе се замара дали е спиена или не...
    Јас некако едвај чекам да почнам на работа ми фали..

На Осе и ohlala им се допаѓа ова.
  12. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.576
    Допаѓања:
    15.608
    @Kolache na mama кажи ми за во Аеродром пријавата за во градинка ја поднесуваше електронски или директно во градинка??Бидејќи на страната само таква стои.

13. Kolache na mama

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.353
    Допаѓања:
    2.853
    Прво електронски, но кога размислив дека кај нас таков начин не функционира, после еден месец отидов во дирекцијата. На жалост во право сум била, не ги гледале електронските пријави.
    Дирекцијата за упис за сите градинки во Аеродром се наоѓа во градинката до О.У Ѓорѓија Пулевски.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    2.236
    Јас аплицирав електронски, и немав ништо добиено потврда на емаил. Мислев да не имам погрешна емаил оставено, аплицирав пак. И пак не добив ништо, се јавив телефонски да проверам дали е ок. Ми прочитаа што како добиле и ми кажаа само потврди дека сме вработени двајцата да однесеме во дирекцијата.

На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  15. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.576
    Допаѓања:
    15.608
    Фала ви женски:).
    Знам каде е дирекцијата,и големата ми одеше во Срничка но тогаш некое барање пополнува ме, сега баш се мислев оти и една комшика исто поднела електронски па и ја немало пријавата ,но она имала скриншот направено и така докажала.
    Па и плус тоа во таа електронската во датумот на раѓање на детето не може да се менува годината на раѓање,само до 2020 имат ставено(facepalm).
    Ќе се јавам да се разберам најдобро.
    За во кој клон аплицирајте вие? Уште ли чекате прием?

На Kolache na mama му/ѝ се допаѓа ова.
  16. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    2.236
    Јас аплицирав за во Бамби, да ми биде тука одма до на бато школото на едно да ги носам.
    Уште чекаме прием за од ‘Септември’ ако има место, и тоа ми кажаа не гарантираат за во кој клон. Каде имало место таму :|

На Осе, Kolache na mama и azelea им се допаѓа ова.
  17. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.576
    Допаѓања:
    15.608
    Исто и јас за Бамби аплицирав ради школото:),дадата таму учи,ама и Изворче ми одговара таму одеше дада и сите воспитувачки ги знаеме,ама кај и да е ,само нека ги примат:).

На Kolache na mama и nadenadia им се допаѓа ова.
  18. Kolache na mama

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.353
    Допаѓања:
    2.853
    @nadenadia @azelea За во Лале пишавме, но како и кај вас, ни кажаа каде има место таму ќе оди. Само нека ги запишат.(fingers)
    Азелеа најдобро оди и разбери се со нив, ја со бебе во количка бев два пати кај нив.

На azelea и nadenadia им се допаѓа ова.
  19. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    2.236
    @Kolache na mama Синко во Лале одеше. Сега моментално кај што сме школото ни е далеку, ама тука ми е одма работата и
    да ја запишавме за до Септември, една недела одеше месец дена дома седевме :(
    Незнам како ќе правиме со математиките ако испадне дека нема место и од Септември. Ќе се префрлам од дома да работам со дете на ушка :x

На azelea и Kolache na mama им се допаѓа ова.
  20. Kolache na mama

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.353
    Допаѓања:
    2.853
    Верувај имам напади кога мислам на тоа. Чекам и се надевам, ако нема ништо повратно за 2м. ќе барам место по други населби.
    Кажи ми задоволна си од Лале?

На azelea и nadenadia им се допаѓа ова.