Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање на работа

Дискусија во 'Бебе' започната од leona83, 17 октомври 2014.

1. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    2.236
    Малиот само последните неколку месеци откако се преселивме во Аеродром одеше. Али можам да кажам дека повеќе научи за тие неколку месеци него години во претходната градинка.
    Многу бев задоволна од самите воспитувачки и негувателката. Плус буквално за еден ден се ‘привикна’ и остануваше по цел ден во градинка. А во претходната секој втор ден ни се јавуваа да го зимаме пред дремката :wasntme:

На BabyGirl92, azelea и Kolache na mama им се допаѓа ова.
  2. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.353
    Допаѓања:
    2.853
    Значи уште едно позитивно искуство од градинката. Цело време ми ја фалат. Уште да го примат останува само.:rofl:

На nadenadia и azelea им се допаѓа ова.
  3. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.576
    Допаѓања:
    15.608
    Леле и мене уште сега ме фаќаат напади иако е само 4 месеци,ми се враќаат слики од големата кога тргнување во јасли од 9 месеци,ама пак многу убаво помина сите 6 години.Добра е Лале,мислам на @Ano малиот таму беше,ама мене таа ми е ептен далеку ,јас сум од другата страна на Аеродром:).
    Ќе им одам таму,а ти кога беше ти дадов нешто документи за упис?

На nadenadia и Kolache na mama им се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.004
    Допаѓања:
    40.314
    Малиот мој одеше таму. Додуша откако е почната ситуацијава неноди, ама додека одев супер беше. Во јасли кога тргна за 2 недели веќе беше адаптиран со спиење. Во најмалата група мнпги се пријатни персоналот. После тоа имаше пауза заради здравствени причини, ама кога се врати после 6 месеци, за една недела се адаптираше. Групата од 2-3 беше идеална (14 на список) со 3 жени. Дете задоволно се враќаше.

На azelea, nadenadia и Kolache na mama им се допаѓа ова.
  5. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.353
    Допаѓања:
    2.853
    Таму ти даваат барање, истото што е online и толку. После чекаш да ти се јават за потврди да однесеш од работа.

@Ano фала за описот. :)

Последна измена: 17 мај 2021
    На azelea му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.885
    Од утре бебе во градинка, следна недела на работа. Не ми се верува. Не е фер, само што се направи човече, забавно интересно мора да ја оставам.

На bertold, Mila_Skopje, Осе и 3 други им се допаѓа ова.
  7. ohlala

ohlala Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    247
    Со лесно
    И јас уште малку. Се чувствувам тажно кога ќе ми текне дека ми истекува породилното

На bertold, Ivana.kas и SkarletOHara им се допаѓа ова.
  8. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Мамички ,јас денес трет ден на работа.
    Физички дотерана , насмеана.
    Психички лом.
    Нема многу работа, од една страна супер бидејќи колку да е не можам да згрешам. Можам ама не толку лесно. Од друга ,па имам простор за размислување и помислување на детево. А ако се јавам да прашам одговорите се срташна работа.
    Јас разбирам дека ја сака и дека и мисли се најдобро ама не можам да разберам како може со оставени кашички и кажано од кога што како да не следи ништо од тоа и пак млеко со бисквити и пак заспивање кога ќе и текне... Демек јас како што правам не и сакам добро ?! Не знам навистина .
    Може ја утнав и темава ?? :D
    Веројатно ќе се навикнам полека. Кога ќе си дојдам бебе пресреќно ме гледа и се смешка :inlove:
    Кога ми фали си ја гледам на слика :angel: и ги замарам сите бебето бебето |(

На Iva Mitrevski, ni.na, Chuchanov и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Krofna*

Krofna* Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    2.330
    Јас ќе попуштам со нерви кога ќе тргнам на работа за два месецА.
    Уште сеа гледам како ќе го гледаат и толку се нервирам значи ептенннн

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Ако не оставиш дона бисквити и млеко како ќе му дадат?
    Ја би ги фрлила на твое место да мора утредента да даде тоа што е оставено

11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.437
    Допаѓања:
    96.493
    По тоа што ја имам читано за свекрва и, ќе отиде да купи само за да направи нешто против нејзина волја:|

На bertold, Bicka77, Luna91 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Ќе и напрај проблем да после 1г не јаде ништо освен бисквити и млеко. Ужас се бабиштава :@

На bertold, Bicka77, Mila_Skopje и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.583
    Допаѓања:
    40.012
    А да најмиш жена да ти го чува?
    Или мајка ти?

14. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    @Milkiway вчера немаше ,купила и му зборела на мм дека не сме мислеле на детето од глупи совети на модерни мајки слушање тоа требало да расте без млеко како тоа што цицала било малку само еднаш деневно фактички,тие до 3 години јаделе тоа па ништо не им било. И не дека го бранам ,ама и мене кога ми збори некој така се сомневам во себе си а не пак маж.
    А @Emotional123 немам финансиска можност за жена а мајка ми е на 300 км , а за да спие кај мене немам услови...

На bertold му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Цццц.. кога и да те прочитам јас се нервирам а не па ти што вриеш... Како може да мисли дека бисквита е подобро од зеленчукова, овошна или месна каша. Не ми е јасно.
    Ти останува да се тешиш дека ова не е трајно решениени за скоро ќе почне во градинка.
    Аман тоа жениште!

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Буквално само тоа ми останува.
    Епа во тоа немало ништо калорично да ја држи .... |(

17. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Stom nemas poddrska od maz ti tesko tebe. Jas ne bi i prekutela ama ic ke gi sednam i dvajcata na edna lekcija ili ke sledat instrukcii ili cao prijatno pa neka sedi on so mamicka ti so deteto

На Trpkovska и Осе им се допаѓа ова.
  18. Sinolicka.

Sinolicka. Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2020
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    400
    Мајки морам да ве прашам какви беа чувствата кога се вративте на работа и го оставивте малечкото дома/градинка? Моево ќе има 7ипол месеци, имам уште време ама сега тоа ми се врти во глава.. би сакала да чујам некое искуство.. дали е многу тешко..? И уште едно прашање дали според вас е подобро да најдам некоја личност да го чува или градинка? Имам убава работа ама е во смени тоа е проблем.. а мм е до 18h на работа, никако не ми одговара не би сакала да си ја оставам работата со оглед колку е тешко денес и колку сакам да удоволам на бебуш, а од др. Страна многу ми е тешко што ќе треба да го оставам на друга личност.. Ве молам за совет?

На bertold му/ѝ се допаѓа ова.
  19. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.242
    Допаѓања:
    6.713
    Во прво време остави го на личност на која и имаш доверба,за да ти биде мирна главата на рбаота.Тоа може да биде мајка ти или свекрва ти,сестра, брат.Кој и да е само да му имаш доверба, оти психата е страшна работа. Ќе се скапиш туфкање на работа дали е се во ред и ќе ѕвониш по телефони паники да дигаш.Да не му ја мислиш дали ќе биде се во ред. Кога ќе се вратиш види дали ги следела твоите правила и така ќе знаеш на што си.
    Тоа е, мора сите да тргмеме на работа 1 ден. И јас ќе тргнам за 1 месец,ќе го оставам дома на свекрва ми.Досега неколку пати го имам оставено и немало проблем, кога ќе се вратам бебе најадено со каша што сум ја оставила за него, наиграно,си гуга и се смее.
    Е сега ме нервира што ги носи во комшии по малце ама поарно тоа отколку да го седне пред телевизор. Тука е одма до нашата куќа, ама со коронава ми е страв.Кога ќе ми каже дека во двор седеле, на отворено, помирна сум.
    Се надевам дека и ти ќе имаш исто или слично искуство, со лесно!

Последна измена: 15 јуни 2021
    На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.885
    Мене потешка ми беше мислата, како, одколку кога вистински се вратив на работа. Во градинка е, но додека си дојдам јас дома, некој ја зема и ја чува дома. Не им поставувам некои правила, носиме кашички купени за во градинка, за дома им оставам нешто зготвено. Како ќе се чуваат на нив е нека се снаоѓаат. Мислам не сакам да преоптеретувам со правила. Да ја заспијат, нахранат, сирупче требало, тоа. Во градинка се знае како е, посебно за најмалите малите. Во креветче скоро цел ден.

На thelittle17 и Sinolicka. им се допаѓа ова.