Враќање на работа

Дискусија во 'Бебе' започната од leona83, 17 октомври 2014.

1. **MajkaE **

**MajkaE ** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2020
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    298
    Ти благодарам многу. Инаку не сум медицинско лице.

На Ladysimona и Jana06 им се допаѓа ова.
  2. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.024
    Допаѓања:
    48.349
    Законски не смееш трета, а ако станува збор за приватна фирма најчесто овај закон пропаѓа во вода и не важи, знам неколку случаи, дури и една познаничка си доби отказ бидејќи одби трета смена

На Bebac и **MajkaE ** им се допаѓа ова.
  3. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Zeni sto praite so gradive na rab be? Prvata nedela kaciv temp se stvrdna ednata...aj antibiotik edna nedela. Zavrsi toa posle 2-3 dena pak osekam bolka...masiraj turaj zelki molzi...so pumpa li na rab se odi ili so zelki?

4. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Posle tri nedeli nosenje zelki na rabota, ne mozev da izdrzam i mi prepishaa apcinja za seknuvanje na mleko, konsultiraj se so maticen ginekolog.

5. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Ama skroz da sekne se tie ili da se podnamali?

6. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.771
    @Pacient srna Првите недела две, да со пумпата на пауза влечев.:| Сега веќе после два месеци можам да кажам дека е подобро барем додека сум на работа се полнат, но не премногу за да дојде до болка или проблем фала богу. Но едвај чекам дома да дојдам да ме исцица малава.:D

На Pacient srna и dromka им се допаѓа ова.
  7. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Tie se skroz da sekne. Jas go odviknuvav od cicanje.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Navecer stom zaspie turam zelki do sabajle i ok sme...si saka vreme da se privikne...ic ne mi se molzi na rabota ke gledam vaka da se sredime

На CareTee и kostovaivana им се допаѓа ова.
  9. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.247
    Допаѓања:
    3.771
    За неколку недели максимум би требало да се среди. Кај мене две до три недели требаа. Само трпение и пази да не дојде до беља.:)

10. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.356
    Допаѓања:
    5.242
    Цел одмор не следува?

После ако си на боледување за нега на дете цела плата се зема?

11. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.863
    Допаѓања:
    33.978
    За ова непревикнување најмногу се плашам и сакам да ја одбијам додека тргнам на работа.Мојата не цица навечер веќе 2 недели.Сега и давам ад навечер и поретко се буди .Првиот ден ми беа потврди и малку болни ,после почнав да и давам наутро сега гледам да и ги скратам.Мојата е веќе на 2-3подоја дневно.Скратувам постепено,ама дневните подои се многу полесни за одбивање ќе и заменам со храна.Имам уште 2-3 недели до тргање на градинка .Се надевам ќе ја одбијам(fingers).А уште цел месец до работа.
    Јас си кажав како ја одбивам ,а ти не ни праша:$:bandit:.

На Pacient srna и CareTee им се допаѓа ова.
  12. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Ako kazi si ke mi dojde redot. Moeto use nema 10mes malo mi e za odbivanje a i ne znae od sise da pie. Jas ostavam molzeno edvaj 100ml vo tie 9 saati sto me nema dali ke ispie. I mi e strav ako i go skratam ciceto na mn malce vo denot mleko ke ostane. Moze i so molzenjeto belja da si napraiv ama aj use mesec ke trgne vo gradinka pa ke prekine pumpata. Inace cica pred da odam na rab,koa ke se vratam i rped zaspivanje. Ama i use 2-3 pati vo nokta

На Ava.84 и CareTee им се допаѓа ова.
  13. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.863
    Допаѓања:
    33.978
    Ова второво полесно прифати цуцла, ама големата едвај чак по одбивањето.Не е по млеко и ден денс дали 100мл млеко пие.Исто и сокови,чаеви не сака, само вода.Значи има надеж:).Бебето мораше да научи на 7м кога завршив во болница ама и појастелита е од сестра и:).

14. natasam

natasam Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    630
    Да, цел го искористив. Моето боледување беше од матичен општ и од гинеколог и ми скратија нормално на плата. Од матичен педијатар читав цела плата ти излегува на крај со тоа што дел изгледа враќаат од социјално.

На brm_brm му/ѝ се допаѓа ова.
  15. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.356
    Допаѓања:
    5.242
    Значи може прво да си го искористам одморот. Автоматски ќе си добијам плата од работа, така?

А веднаш после ако отворам боледување за дете од каде ќе ми тече плата?

16. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2021
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.555
    Вие што работите од дома, а сте со бебе цицалче, како ви изгледаа првите денови вие во една соба бебе во друга, и да плаче по вас дека ви го слуша гласот? Некој совет?
    Почнувам за некоја недела, само со цицање заспива, по мене плаче ако сум во друга соба, а ќе се чува со жена..
    Јас со камера и микрофон ќе сум уклучена скоро време, и ме фаќа паника како ќе се издржат првите денови додека се навикнеме сите:x

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Da ti kazam mene mi ponidija rab od doma ama odbiv...toa ne e rabota le treba da srabotuvam navecer koa ke zaspie...isto i pauza za doenje ne zemav poso ke se traumatizira da dojdam pa pak da odam...sovet neam osven da vidis da si odis na rab fizicki

На Lili4e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. i13dk

i13dk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    835
    Баш сакав да те прашам како се навикна со бабите... Мојов само со мене заспива и исклучиво со цицање, во петокот морав на состанок да одам и и се утепа од плачење на мајка ми, плачејќи заспал ;(

А за работа од дома, не гледам како би работела, лази по мене, ми се мота под нозе, сам турка врати :wasntme: а да не правиме муабет да ме слушне дека сум дома, вриштење ќе биде дур не го земам.

19. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    1.413
    И јас ќе почнувам за кратко а се успиваме само со цицање и за проба и се утепа од плачење на бабаму дури бев излезена на еден саат А 8 што ќе биде :(

20. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.411
    Допаѓања:
    5.029
    Сите мамички што се плашите, не се секирајте премногу…моево не цицаше па од една страна ми беше полесно плус заспива со цуцла ама јас со недели бев неспана, стигнав и до апчиња за смирување од што ми беше страв како ќе се навикне без мене зошто од 8 ми до 9 месец секој ден заспававме на спална гушнати иначе не спиеше…плус на таа возраст повеќето имаат два оброци па доволно им е млеко пред и после работа…јас секој ден по сто пати се јавувам а веќе 4 месеци сум на работа а тоа нема гајле…одма си се навикна на тие што го чуваат, си заспива со нив без проблем освен во скок како на пример денеска, си му го имаат редот и ич не им се мешам…тој сто пати полесно се навикна од мене

На KonstantinaM, CareTee, Lili4e и 2 други им се допаѓа ова.