Законски не смееш трета, а ако станува збор за приватна фирма најчесто овај закон пропаѓа во вода и не важи, знам неколку случаи, дури и една познаничка си доби отказ бидејќи одби трета смена
Zeni sto praite so gradive na rab be? Prvata nedela kaciv temp se stvrdna ednata...aj antibiotik edna nedela. Zavrsi toa posle 2-3 dena pak osekam bolka...masiraj turaj zelki molzi...so pumpa li na rab se odi ili so zelki?
Posle tri nedeli nosenje zelki na rabota, ne mozev da izdrzam i mi prepishaa apcinja za seknuvanje na mleko, konsultiraj se so maticen ginekolog.
@Pacient srna Првите недела две, да со пумпата на пауза влечев. Сега веќе после два месеци можам да кажам дека е подобро барем додека сум на работа се полнат, но не премногу за да дојде до болка или проблем фала богу. Но едвај чекам дома да дојдам да ме исцица малава.
Navecer stom zaspie turam zelki do sabajle i ok sme...si saka vreme da se privikne...ic ne mi se molzi na rabota ke gledam vaka da se sredime
За неколку недели максимум би требало да се среди. Кај мене две до три недели требаа. Само трпение и пази да не дојде до беља.
За ова непревикнување најмногу се плашам и сакам да ја одбијам додека тргнам на работа.Мојата не цица навечер веќе 2 недели.Сега и давам ад навечер и поретко се буди .Првиот ден ми беа потврди и малку болни ,после почнав да и давам наутро сега гледам да и ги скратам.Мојата е веќе на 2-3подоја дневно.Скратувам постепено,ама дневните подои се многу полесни за одбивање ќе и заменам со храна.Имам уште 2-3 недели до тргање на градинка .Се надевам ќе ја одбијам.А уште цел месец до работа. Јас си кажав како ја одбивам ,а ти не ни праша.
Ako kazi si ke mi dojde redot. Moeto use nema 10mes malo mi e za odbivanje a i ne znae od sise da pie. Jas ostavam molzeno edvaj 100ml vo tie 9 saati sto me nema dali ke ispie. I mi e strav ako i go skratam ciceto na mn malce vo denot mleko ke ostane. Moze i so molzenjeto belja da si napraiv ama aj use mesec ke trgne vo gradinka pa ke prekine pumpata. Inace cica pred da odam na rab,koa ke se vratam i rped zaspivanje. Ama i use 2-3 pati vo nokta
Ова второво полесно прифати цуцла, ама големата едвај чак по одбивањето.Не е по млеко и ден денс дали 100мл млеко пие.Исто и сокови,чаеви не сака, само вода.Значи има надеж.Бебето мораше да научи на 7м кога завршив во болница ама и појастелита е од сестра и.
Да, цел го искористив. Моето боледување беше од матичен општ и од гинеколог и ми скратија нормално на плата. Од матичен педијатар читав цела плата ти излегува на крај со тоа што дел изгледа враќаат од социјално.
Значи може прво да си го искористам одморот. Автоматски ќе си добијам плата од работа, така? А веднаш после ако отворам боледување за дете од каде ќе ми тече плата?
Вие што работите од дома, а сте со бебе цицалче, како ви изгледаа првите денови вие во една соба бебе во друга, и да плаче по вас дека ви го слуша гласот? Некој совет? Почнувам за некоја недела, само со цицање заспива, по мене плаче ако сум во друга соба, а ќе се чува со жена.. Јас со камера и микрофон ќе сум уклучена скоро време, и ме фаќа паника како ќе се издржат првите денови додека се навикнеме сите
Da ti kazam mene mi ponidija rab od doma ama odbiv...toa ne e rabota le treba da srabotuvam navecer koa ke zaspie...isto i pauza za doenje ne zemav poso ke se traumatizira da dojdam pa pak da odam...sovet neam osven da vidis da si odis na rab fizicki
Баш сакав да те прашам како се навикна со бабите... Мојов само со мене заспива и исклучиво со цицање, во петокот морав на состанок да одам и и се утепа од плачење на мајка ми, плачејќи заспал А за работа од дома, не гледам како би работела, лази по мене, ми се мота под нозе, сам турка врати а да не правиме муабет да ме слушне дека сум дома, вриштење ќе биде дур не го земам.
И јас ќе почнувам за кратко а се успиваме само со цицање и за проба и се утепа од плачење на бабаму дури бев излезена на еден саат А 8 што ќе биде
Сите мамички што се плашите, не се секирајте премногу…моево не цицаше па од една страна ми беше полесно плус заспива со цуцла ама јас со недели бев неспана, стигнав и до апчиња за смирување од што ми беше страв како ќе се навикне без мене зошто од 8 ми до 9 месец секој ден заспававме на спална гушнати иначе не спиеше…плус на таа возраст повеќето имаат два оброци па доволно им е млеко пред и после работа…јас секој ден по сто пати се јавувам а веќе 4 месеци сум на работа а тоа нема гајле…одма си се навикна на тие што го чуваат, си заспива со нив без проблем освен во скок како на пример денеска, си му го имаат редот и ич не им се мешам…тој сто пати полесно се навикна од мене