Znaci beba polesno ke se navikne. Moeto e cicalce i ne znae da pie od sise,poveke od 3-4 goltki ne vrzuva. Jas ostavam mleko ama max 100ml vo denot na poveke pati. Hrana si jade. E sea ja zaspivaat na 4 saati (namesto na 3 ko jas sto pravev deka na cicka zaspivase) ama si spie od prv den. Ne place po mene ama se pozdravuvame sekoj den, ne i begam. Ima 2 dremki nekogas jas ja zaspivam za vtora. Mi smeta sto so toa i se pomestuva noknoto zaspivanje ama sto da praam tolku mozat im place im mrda nekogas ne mozat da ja zaspijat. Doma koga sum pak na cicka si zaspiva
Momentalno samo online e rabotava, nema da sum 8h, max 4-5h. Mene mi e so spienjeto, obicno nakaj 11h i e prvata dremka (samo so cicanje zaspiva) a jas toj period treba da sum uklucena, so niskanje tesko drug da ja zaspie. Se tesam idat potopli denovi, pa moze nadvor da odat, ne znam ne sum ni prva ni posledna, samo psihicki se spremam so zivci
Е тоа и јас се мислев, дали да се поздравуваме или да излегувам дур не ме гледа. Ептен ми беше лут во петокот кога го оставив, вртење глава, накај татко му пружање рачиња за да го земе од кај мене ептен ми е стрес тргнувањево на работа значи
Татко ми го држи и занимава јас бегам..зошто ако го оставам да лази, застанува на врата и плачи по мене
Valjda zavisi i od bebeto...mene doduse i pocesto me nosat na rab maz mi i beba. Jas si sedam pozadi so nea si igrane se bacuvame i vikam ajde mama cao cao se bacuvame maftam i iskacam od kola. Negde citav deka bolje bilo da se pozdravis da znae deka.ke se vratis vaka demek koa ke te snema od nigde nikade toa ne znae deka.ke vratis.
Мојата исто со мене само со цицање заспива. Амааааа во градинка, со бабире, со тетка и ниш ниш во раце си заспива без проблем. Само со мене се лигави и јас шанса нема во раце да ја заспијам јер цице нели... Не се секирајте ќе си се навикнат. Јас што ноќи не преспав мислејки како ќе спие демек ама ете полесно од што мислев испадна
Многу се нервирам втор ден пробуваме со бабаму да седи цело време плаче нејке ни шише ни цуце, колку им треба да се навикнат? Дали ќе се навикне воопшто??
Да, може веднаш одмор и добив плата од работа автоматски. Боледување за дете не сум земала, читав дел покрива фирма дел социјално.
Ако е боледувањето баш пишано за детето- нега до 3г тогаш фирмата воопшто не го ппкрива, од прв ден е на фонд, а ако е пишано на твое име тогаш фирмата
А како е подобро пример да се земе прво стариот одмор пример па после боледување за дете? Или нема врска тоа.
Не знам дали е за тука прашањето ама од некоја причина неможев да ја најдам породилно или сум ќорава. Знае ли некој колку месеци трае породилното? Еден вика 9 еден вика 12 и каша попара се направи..
Нема врска, но мислам дека подобро ти е ако имаш стар одмор да си го искористиш прво него сепак тие ти се платени од фирмата а и побрзо ќе си ги земеш парите, од фзо ќе си почекаш. Крајно, не менува ништо по кој ред ќе ги земаш