Истите маки ни се пред тргање на работа, јас почнав од пред некој ден ама немам проблем, седи со сите, постепено ја одбив од цицање, си пие од шише. Од сабајле си пие околу 120мл млеко, ручек зеленчук варен, лебче, ужина некое меко овошје, пред попладневна дремка млеко, вечера некоја млечна каша, и пред заспивање пак млеко.
Мајки за некоја недела почнувам со работа, ве молам за совет како таа транзиција да ја направам полесна за ќерка ми? Имаме проблем што само сака јас да ја успивам, џабе и баби и дедовци пробаа да ја успиваат ама не сака, вришти, плаче и никако да заспие. Не знам како ќе тргнам на работа, ептен ми е мака што не можат да ја успијат
Син ми ме чека да се вратам за да го заспијам (добро тој е годинка, ама сепак). Пробајте со цуцла, со шише, песнички, количка, надвор да заспива. На истата мака сум, многу ми е криво што седи уморен дури да дојдам .
Koga ke vidi te nema ke se inati ama ke zaspie ne se sekiraj. Moze ke se pomacat den dva ama drugo e koa znae deka si tamu drugp e koa nema da te vidi cel den
Јас почнав пред две недели. Се влечкав, користев боледувања и редно време беше да тргнам. Иста мака си имам, само јас си ја заспивав. На доење сме и никако не прифаќа пиење млеко од шише. Им оставив млеко за секој случај, ама не го сакала. Во текот на овие две недели некогаш лесно, некогаш потешко успевале да ја заспијат, со количка низ маало ја шетале, ја нишкале, сè што ќе ом текне. Некој пат од замор во раце им задремувала. Почетоков е тежок, после ќе се навикнат и они и ние.
Дечки ми требаат насоки, ако некој има време плс нека пише. Сестра ми и зет ми се пределија во Швајцарија каде и добија бебче. Сега кога ќе биде 6м, сестра ми мора да почне да работи. Инаку чисти во околни станови и може да дојде до дома неколку пати. До сега се само на доење, на 2, 2 ипол часа по барање. Неделава почнаа да пробуваат вкусови (точно 5 месеци е внукот). Како се одвиваат доењето и хранењето, цел процес при тргнување на работа? Ќе оди мајка ми да го чува, а бидејќи ни е прво дете во семејството (и јас имам помало бебе, ама за мене рано е за работа) некако не фаќа паника сите...
Дали може некоја која користела боледување после породилно, да сподели како оди процедурата, какво боледување користела и колку максимално можам законски да искористам. Фирмата е приватна, одмор, неможам да искористам
Траењето на боледувањето зависи од дијагнозата, може да трае недела две, а со конзилијарно и подолго, неколку месеци со тоа што мораш секој месец на комисија.
Па според тоа како е во други држави кај што има дистинкција меѓу родителско и породилно, нема да биде 100%. Какви кретени еј. 3 години лажат зголемување на породилно на 12 месеци и ако успеат да го направат платени само 5 нека се обесат
Здраво да прашам дали имам право да користам нов одмор после породилно отсуство ланскиот го искористив пред порагај? Некои што сум прашала ми викаат дека немам право да го користам одморот од оваа година бидејќи нема поминато 6 месеци од оваа година