Веројатно некои работодавачи измислуваат равоти. Јас како што кажував, едноставно на меил доставив барање до мојата дирекна претпоставена и хр и си добив право за користење.
Јас прашав тука на форумов пред да тргнам на работа чисто да знам да се спремам кога тргнав на работа ми рекоа нема потреба никаква потврда да носам и си користам 1и30 мин секој ден
Јас им реков првите неколку дена да не биде фиксно за да видам како реагира детето дека прв пат толку време го оставам сам да не плаче и слично после они ми одредија кога да излезам наводно на детето му се јадело измеѓу време не на крај на раб време и не ми дозволи ја да излагам порано
Договор е со работодавачот. Мене тогаш за првото ми дозволија на крај на ден. Се повикав на тоа дека заради навиките на детето и логистика имам потреба да ја користам паузата на крај на ден (1час за доење + 30минути редовна пауза) и така си заминував порано.
Лелеее што читам. Знаат они кога му се јаде. Кај мене е договор, со тоа што сите мајки, до сега, сме го користеле на крај на работно време. Бараат и кај мене потврда од педијатар дека уште бебето е на доење.
За боледување од ортопед, каков извештај е валиден, од каде? Приватен ортопед, клиника, мајчин дом? Дали е потребно ехо, ртг, нешто?
Попаметно е од ортопед или од козле? И јас за брзо ќе треба да вадам па ми спомнаа од ортопед некои ваделе а јас со матичниот од козле зборев за продолжување на боловање
Од ортопед, до 3 месеци непрекинато може да се продолжува. За од козле искрено не знам, освен анемија друго до 1 месец мислам дека е макс.
И јас тргнав на работа, колку се секирав како ке биде па испадна се во ред. Бебе цица околу 6, па јаде доручек овошје и житарка, околу 8.30 околу 100 г па после околу 11 дојадува уште 90 (според големите каши се водам), па има една ужина која е јогурт или к.млеко со житарки или палента,и тоа околу 100 г, па после ручек околу 3 зеленчук, и после си доаѓам околу 5 цица па вечера околу 7 и после цица по цела ноќ до сабајле. Буквално цица на секој саат ама мислам дека е тоа пошто му недостасувам преку ден, зашто не е гладен.Млеко не пие, сок исто, вода си пие или чајче понекогаш.
@macalavica јас понеделник почнувам. Дали плачеше првиот ден? Го користиш тој саат за доење што го даваат? Мене ми кажаа дека ќе работам до година по 6 и пол саати, на крај од смена сакав да го користам.
Па не беше страшно, сопругот го чува он беше и предходно дома па не го доживеа бебето страшно до толку, повеќе плаче од мајка ми. Јаде, спие, му прави кејфови не го остава да плаче ама сконцентриран е 100 % на него, јас му оставам припремено јадење тој прави се останато. Јас излегувам мн рано, 15 до 7 сабајле тргнувам се враќам во 17.30, неможам да користам поволност за доење зашто сум врзана со превоз, патувам во друг град, иначе тој саат за доење можеш да си го поврзеш со паузата и да си одиш саатипол порано.