Здраво девојки. Ми треба мислење, ќе се враќам на работа бебе е 10 месеци веќе. Сеуште цица, јаде храна но цица повеќе пати во текот на денот. Ќе одам само прва смена дома нема да бидам околу 9-10 саати, планирам да земам пумпа на работа. Кај да го чувам измолзеното млеко на работа? И зошто пумпата ми функционираше порано сега со неа одвај ако извадам нешто. Ми се плаче искрено сакам да сум си дома со синко, ме фаќа љубомора дека ќе го чува баба му, да не престане да ме сака бла бла...
@YellowLedbetter имаш право да излезеш порано од работа доколку доиш, додека ти наполни една година детето. Еден и пол час дневно (тука е и паузата која ја имаш во текот на денот).
Мајки како се справивте со враќање на работа. Јас почнувам во понеделник и многу ми е тешко. Ќе седи со баба му до годинка за да не почне одма во градинка, но пак ми е тешко. До сега нема со неа правено проблеми за седење ама бидејќи цело време беше со мене се плашам да не ме бара. За колку време се навикнуваат така на нова ситуација. И мене веќе дома депресија ме фати, не знам дали со работата ќе биде подобро ептен немам желба за живот, ама па и со една плата не бива. На работа до 16 часот, време ќе имаме ли за играње/ гушкање? Се плашам да не де оддалечи од мене.
Ne se sekiraj kaj mene za Dve nedeli se navikna,me bara ama ok e .Koga se vrakam site GI bataluva taka da ne se sekiraj
Леле мајки кажувајте како сте го поминале периодот со почнување на работа? Понеделник почнувам а бебе ќе има 8+++ во градинка ми рекоа мора 9 месеци да има за да почне. Слабо ми јаде кашички сеуште цица и многу е приврзана со мене. Не седи со други а јас ќе одам во смени по скоро 9 часа нема да сум дома
Жени дали законски можи после породилно боледување да не ме вратат на работа ? Претходно сега и на патолошка сум после 9 месеци породилно да не ме вратат
Не може да не те вратат на работа, само може да те прераспределат ако работното место веќе не постои. Ако има некој друг што работел на твоето место додека си била на породилно, мора да те вратат на истото.