1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Враќање на работа

Дискусија во 'Бебе' започната од leona83, 17 октомври 2014.

1. YellowLedbetter

YellowLedbetter Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2023
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    60
    Здраво девојки. Ми треба мислење, ќе се враќам на работа бебе е 10 месеци веќе. Сеуште цица, јаде храна но цица повеќе пати во текот на денот. Ќе одам само прва смена дома нема да бидам околу 9-10 саати, планирам да земам пумпа на работа. Кај да го чувам измолзеното млеко на работа? И зошто пумпата ми функционираше порано сега со неа одвај ако извадам нешто.

Ми се плаче искрено сакам да сум си дома со синко, ме фаќа љубомора дека ќе го чува баба му, да не престане да ме сака бла бла...

2. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.003
    Допаѓања:
    12.337
    @YellowLedbetter имаш право да излезеш порано од работа доколку доиш, додека ти наполни една година детето. Еден и пол час дневно (тука е и паузата која ја имаш во текот на денот).

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Coldheart

Coldheart Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    75
    Мајки како се справивте со враќање на работа. Јас почнувам во понеделник и многу ми е тешко. Ќе седи со баба му до годинка за да не почне одма во градинка, но пак ми е тешко. До сега нема со неа правено проблеми за седење ама бидејќи цело време беше со мене се плашам да не ме бара. За колку време се навикнуваат така на нова ситуација. И мене веќе дома депресија ме фати, не знам дали со работата ќе биде подобро ептен немам желба за живот, ама па и со една плата не бива.

На работа до 16 часот, време ќе имаме ли за играње/ гушкање? Се плашам да не де оддалечи од мене.

4. Peperutka17

Peperutka17 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2024
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    161
    Ne se sekiraj kaj mene za Dve nedeli se navikna,me bara ama ok e .Koga se vrakam site GI bataluva taka da ne se sekiraj

На Coldheart му/ѝ се допаѓа ова.
  5. malecko5

malecko5 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.135
    Леле мајки кажувајте како сте го поминале периодот со почнување на работа? Понеделник почнувам а бебе ќе има 8+++ во градинка ми рекоа мора 9 месеци да има за да почне. Слабо ми јаде кашички сеуште цица и многу е приврзана со мене. Не седи со други а јас ќе одам во смени по скоро 9 часа нема да сум дома :(

6. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    645
    Жени дали законски можи после породилно боледување да не ме вратат на работа ? Претходно сега и на патолошка сум после 9 месеци породилно да не ме вратат

7. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Ако си на неопределено, не може да не те вратат, ако си на определено, може.

8. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    632
    Допаѓања:
    645
    На неопределено веќе 2 години можеби и повеќе

9. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.348
    Допаѓања:
    13.303
    Не може да не те вратат на работа, само може да те прераспределат ако работното место веќе не постои. Ако има некој друг што работел на твоето место додека си била на породилно, мора да те вратат на истото.

На Lady Maria, Tea SK и SummerGirl им се допаѓа ова.
  10. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.845
    Допаѓања:
    1.640
    Има ли мајка што работи во образование?