Можеш да си земеш како сакаш, прво нека е одмор, па боледувањата, по 1 или 2 недели имаш од доктор, зависи. Повеќе нема да дадат, но што после тие 3-4 недели? Пак те чека истото, ништо нема да се смени за 1 месец, важно е што побрзо да прифатиш и да се прилагодиш на новите навики, ако оди бебе во градинка, ќе ти требаат боледувања, зошто да користиш ако немаш реална потреба сега? За дете до 3 години, боледувањето ти е 100% платено. Немој да ме сфатиш погрешно, ова како најдобронамерен совет.
Jas posle porodolnoto si go zemav letniot odmor 3 nedeli plus I tolku.Prvata nedela bese kriticna a vtorata bebe se navikna Bez mene
Јас пак знам дека за дете до 3 години се плаќа 70посто. Имам опција после одмор и боледување да ја чуваат мајка ми и маж ми, и со тоа ќе продолжам уште некој месец. Друго е да почне на 8ипол, друго е на 11, 12 месеци.
Ох, дете кога и да пуштиш во градинка мора да го помиме тој период на адаптација, настинки и сл. Секако ти си знаеш најдобро, ама не менува ништо месец дена апсолутно.