Можеш да си земеш како сакаш, прво нека е одмор, па боледувањата, по 1 или 2 недели имаш од доктор, зависи. Повеќе нема да дадат, но што после тие 3-4 недели? Пак те чека истото, ништо нема да се смени за 1 месец, важно е што побрзо да прифатиш и да се прилагодиш на новите навики, ако оди бебе во градинка, ќе ти требаат боледувања, зошто да користиш ако немаш реална потреба сега? За дете до 3 години, боледувањето ти е 100% платено. Немој да ме сфатиш погрешно, ова како најдобронамерен совет.
Jas posle porodolnoto si go zemav letniot odmor 3 nedeli plus I tolku.Prvata nedela bese kriticna a vtorata bebe se navikna Bez mene
Јас пак знам дека за дете до 3 години се плаќа 70посто. Имам опција после одмор и боледување да ја чуваат мајка ми и маж ми, и со тоа ќе продолжам уште некој месец. Друго е да почне на 8ипол, друго е на 11, 12 месеци.
Ох, дете кога и да пуштиш во градинка мора да го помиме тој период на адаптација, настинки и сл. Секако ти си знаеш најдобро, ама не менува ништо месец дена апсолутно.
За некој месец се враќам на работа и многу ме фаќа страв и паника. Знам дека секоја мајка мора да го помине тој период, ама не е сеедно... Како го поминавте тој период, дали брзо се навикнавте? Ако може некоја да сподели. Фала мн
Првиот ден ќе ти биде малку тешко.после ќе видиш дека е подобро и за тебе и за детето малку да сте разделени
првата недела ми беше тажно дека ја оставав ама и нејзе и се виде убаво промена ја дружеа бабите и напоредно одеше во градинка. Мене ми стана поубаво веќе од втората недела се вратив во реалноста да излезам од дома да пијам кафе со колеги да сработам нешто продуктивно и да одморам малце од домашни обврски. Ќе се навикнеш не се секирај
Јас како никогаш да не сум била отсутна, од прв ден се ставив во погон, дури намерно не го користев тој еден саат за доење што следува. Детето веќе одеше еден месец во градинка и веќе почна да се прилагодува така да воопшто не ја мислев.