Враќање на работа

Дискусија во 'Бебе' започната од leona83, 17 октомври 2014.

1. MamaZen

MamaZen Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2026
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    6
    Ако можеш договори се да ти го исплатат како бонус/награда со МПИН код 102. Се консултирав со ФЗО, бидејќи позицијата ми налагаше бонус од претходната година, и они ми рекоа дека бонусите и наградите не се ефективна плата и одат во систем под шифра 102. Така и направивме. Ми исплатија бонус за време на породилно и немав никаков проблем. Или едноставно нека ти го исплатат како бонус откако ќе ти заврши породилното.

Не знам дали е вистинската тема, ме интересира боледување за бебе е трошок на фзо или на фирмата? И колку % следува?

2. jungle

jungle Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2012
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    1.180
    Трошок на Фзо и следува 70% од плата.

На MamaZen му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.369
    Допаѓања:
    15.667
    Јас одев на работа така по некој саат додека бев на породилно со првото дете и ме плаќаа кеш по саат. Не ми се исплатеше да го прекинам официјално зошто не одев фул работно време, туку како сакав. Некоја недела одев секој ден, некоја по ден два, некоја недела ич.
    Ако не земаш цела плата, не мислам дека се исплати.

4. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    6.369
    Допаѓања:
    15.667
    Јас одев на работа така по некој саат додека бев на породилно со првото дете и ме плаќаа кеш по саат. Не ми се исплатеше да го прекинам официјално зошто не одев фул работно време, туку како сакав. Некоја недела одев секој ден, некоја по ден два, некоја недела ич.
    Ако не земаш цела плата, не мислам дека се исплати.