По вторпат во темава Успешен трансфер со 1 бластоциста, утре 9+0 6 ден од трансфер - две цртки 7 ден - утрото 17,4 и вечерта 29,6 11 ден - 154,4 23 ден - 12,927 26 ден - 20,555 6+0
Јас само еднаш проверив и толку. Нема потреба да се мери кај секоја жена,ама обично на 2 дена се мери.
Ајде и овде да прашам. Значи вака, на 14 ден од трансфер имам позитивен резултат за βhcg 330. Три дена покасно изнесува 892. Уште три дена покасно 2635. До тука сѐ е супер да речеме, вредноста се дуплира отприлика на секои три дена. После тоа добивам резултат 3424 исто така три дена покасно. Дали има простор за паника. Hcg се зголемило само за 30% Ова беше во петокот пред два дена. Има ли некоја вакво искуство? Првпат правам инвитро. Трансфер на една бластоциста.
Mislam deka nemas potreba za panika. Spored mene se e vo red. Zakazi si prv ultrazvuk za da ti potvrdat sakus i samo pozitivno. Mene prvoto invitro mi bese neuspesno. Na 14 den betata bese 1600 za posle 4 dena da padne na 700 (zavrsi so biohemiska). Za razlika tvoeto samo se nakacuva
Над 1500 растот на бетата се успорува и наместо 48 часа, може да се потребни и до 96 да се дуплира. На контрола би требало веќе да има и срцева акција. Држам палци да биде се ок
Здраво девојки дали е можно на трети ден од трансфер да имам позитивен тест домашен? Премногу сум возбудена зошто читам тука дека на 4 ден имале позитивен тест.
Devojce, mnogu mi e zal sto ke ti zvucam kako rasipuvac na zabava ama stop inekcijata ti dava lazen rezultat na testot. Toa e hcg i vo ovoj period kaj sto se naogas,ja imas uste vo organizmot i zatoa se pojavuva pozitiven testot. Tebe tocniot rezultat na testot ke ti bide tek posle 10tiot den na transfer (ne broejki prviot den).
Da seto super razbiram no jas isto napraviv test i pred transfer i bese negativen ako stop inekcijata dava pozitiven test togas ke mi pokazese i toj den pozitiven a togas besr negativen
Здраво девојки денеска 7 ден од трансфер заедно со денот кога е правен трансферот направив бета и денеска е 49.51. Може да ми каже некоја девојка дали е во ред.
Zenicki da ve prasam ,betata na 14 den od tranafer na 2 embrioni mi e 1598.Mislite deka imam sansi za bliznaci(mi spodelija deka betata e previsoka pa na eho ke se znae za sigurno kolku se). Ste imale vakvo iskustvo? Fala
Мене со првото дете на 15-ти ден ми беше доста висока, околу 1800-1900, а едно беше вратено. Докторот мислеше да не се поделило на две, но едно си остана. Може да биде вредноста за близнаци, но и не мора да значи. Сепак, како што ти рекле, на ехо ќе се види.